Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Και τώρα;;;


Και τώρα μας λένε ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία. Αν είχατε διαβάσει προηγούμενο broadcasting δικό μου, το είχα πει. Είχα πεί μάλιστα, ότι σε ένα μήνα θα μας λένε ότι η οικονομία βελτιώνεται. Ένας μήνας πέρασε και χθές το είδα στις ειδήσεις. "Σημάδια ανάκαμψης". Ήταν ο τίτλος σε δελτίο.

Πάνε τα σενάρια δηλαδή ότι η κρίση θα κρατήσει 5 χρόνια; Μπορεί η οικονομία να βελτιώνεται, όμως η ανεργία έχει φτάσει στο 9% και ανεβαίνει ακόμα. Στη γειτονική Τουρκία η ανεργία έφτασε στο 13%!!!
Το σίγουρο είναι ότι ο συντελεστής της ανεργίας είναι μια ακόμα μεταβλητή στην εξίσωση για να βγούμε από την κρίση. Όμως δεν θα εξαρτηθεί μόνο από αυτό.

Σε μια συζήτηση που είχα χθές, γύρω από τον τομέα των φαρμακευτικών, οι εταιρείες συνεχίζουν να απολύουν κάθε μήνα εργαζόμενους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι απολύσεις γίνονται ανα τετράδες κάθε
μήνα.

Μήπως όμως, οι απολύσεις τελικά φέρουν "κέρδη" στις εταιρείες (βελτιώνεται η οικονομία της χώρας), αλλά αυξάνεται η ανεργία λόγω απολύσεων. Στο τέλος τι θα περιμένουμε; Στο τέλος θα πρέπει λογικά να ξαναέρθουν οι προσλήψεις!
Είναι το πιο λογικό να γίνει έτσι. Όταν κάτ
ι πιάσει το ανώτερο σημείο του(οικονομία), τότε κάπου αλλού θα επέλθει ο κορεσμός(θέσεις εργασίας). Αυτό θα διαρκέσει ένα χρονικό διάστημα. Και όταν φτάσει στο κατώτερο σημείο του, θα αρχίσει η παραγωγή πάλι!
Έτσι τουλάχιστον είναι η λογική σειρά να γίνει. Ζούμε σε ένα παράλογο κόσμο, οπότε πρέπει όλα να τα περιμένουμε!