Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ...ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;;;

«Κάθε χρόνο, εμείς, οι συντελεστές των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών γινόμαστε θεατές της παρωδίας που ονομάζεται "κινηματογραφικά βραβεία ποιότητας".
Κάθε χρόνο ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας που καταγγέλλουν τα συγκεκριμένα βραβεία ως αναξιοκρατικά, ελλιπή και διαβλητά.

Κάθε χρόνο, σε κάθε τελετή απονομής των βραβείων, ακούμε τις εξαγγελίες της Πολιτείας για την θέσπιση του νομικού πλαισίου που θα καθορίζει όλο το εύρος της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.
Και κάθε χρόνο επιστρέφουμε από την τελετή απονομής με κυβερνητικές υποσχέσεις ανεξαρτήτως των χρωμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία.

Αυτές οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες δεν εφαρμόζονται ποτέ.

Εφόσον οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται για την θεσμική συγκρότηση αυτού που ονομάζεται Ελληνικός Κινηματογράφος ούτε θίγονται από την χαμένη αξιοπιστία του θεσμού απονομής των κρατικών βραβείων, εμείς που φτιάχνουμε κινηματογράφο στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εμπράκτως να καταδείξουμε ότι η αδιαφορία τους μας θίγει άμεσα και μας προσβάλλει.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε το αυτονόητο : Απέχουμε από τη διαδικασία αξιολόγησης των κρατικών βραβείων και δεν καταθέτουμε τις ταινίες μας στην Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτή η πρωτοβουλία δεν στρέφεται ενάντια στο θεσμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Καλούμε την Πολιτεία να φέρει άμεσα στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον Ελληνικό Κινηματογράφο που θα θεσμοθετεί όλα τα στάδια της παραγωγής και τον τρόπο απονομής των κρατικών βραβείων.

Η παράταση της εκκρεμότητας είναι πλέον εμπαιγμός και μας υποχρεώνει να δράσουμε εκφράζοντας την ανάγκη μας για αξιοπρέπεια και την αγωνία μας για το μέλλον της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής».

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ...ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ...ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...

Θόδωρος Αγγελόπουλος(Σκηνοθέτης), Αλέξανδρος Αλεξίου (Σκηνοθέτης), Θάνος Αναστόπουλος (Σκηνοθέτης), Τάκης Βερέμης (Παραγωγός), Αλέξανδρος Βούλγαρης (Σκηνοθέτης), Παντελής Βούλγαρης (Σκηνοθέτης), Χρίστος Γεωργίου (Σκηνοθέτης), Λάγια Γιούργου (Σκηνοθέτης), Σωτήρης Γκορίτσας (Σκηνοθέτης), Νίκος Γραμματικός (Σκηνοθέτης), Χρήστος Δήμας (Σκηνοθέτης) Κατερίνα Ευαγγελάκου (Σκηνοθέτης), Στέλλα Θεοδωράκη (Σκηνοθέτης ? Παραγωγός), Χριστίνα Ιωακειμίδη (Σκηνοθέτης), Γιάννης Ιακωβίδης (Παραγωγός), Αλέξης Καρδαράς (Σκηνοθέτης), Αντώνης Καφετζόπουλος (Σκηνοθέτης), Πάνος Κούτρας (Σκηνοθέτης), Κώστας Λαμπρόπουλος (Παραγωγός), Γιώργος Λάνθιμος (Σκηνοθέτης), Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (Παραγωγός), Μαργαρίτα Μαντά (Σκηνοθέτης), Ηαρακλής Μαυροειδής (Παραγωγός), Βαρδής Μαρινάκης (Σκηνοθέτης), Κωνσταντίνος Μωριάτης (Παραγωγός), Γιώργος Νούσιας (Σκηνοθέτης), Γιάννης Ξανθόπουλος (Σκηνοθέτης), Γιάννης Οικονομίδης (Σκηνοθέτης), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Σκηνοθέτης), Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (Σκηνοθέτης), Πάνος Παπαχατζής (Παραγωγός), Νίκος Περάκης (Σκηνοθέτης), Διονύσης Σαμιώτης (Παραγωγός), Στράτος Τζίτζης (Σκηνοθέτης), Σύλλας Τζουμέρκας (Σκηνοθέτης), Γιώργος Τσεμπερόπουλος (Σκηνοθέτης), Γιώργος Τσούργιαννης (Παραγωγός), Φίλιππος Τσίτος (Σκηνοθέτης), Γιάννης Φάγκρας (Σκηνοθέτης), Παναγιώτης Φαφούτης (Σκηνοθέτης),Άγγελος Φραντζής (Σκηνοθέτης), Λευτέρης Χαρίτος (Σκηνοθέτης).

Δεν εχουμε να σχολιασουμε κατι αλλο...


πρεζα tv broadcasting