Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" (!?)

O υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα τιμηθεί απόψε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κορνέλ από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης, με το πρώτο «Βραβείο Γεώργιου Παπανικολάου».

Η απονομή του βραβείου θα γίνει μέσα στα πλαίσια του ετήσιου συμποσίου που πραγματοποιείται στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα επιστήμονα. Το συμπόσιο συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ και ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την τυπική ολοκλήρωση της ανάθεσης στον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης μιας θέσης παρατηρητή στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.).

Με την ευκαιρία της αποψινής βράβευσης, ο κ. Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Αναφερόμενος στον ιό της νέας γρίπης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Ωστόσο, ξέρουμε πολύ καλά, ότι εάν εκδηλωθεί πανδημία, δεν θα γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε θα κάνει επιλογές. Τα νέα δεδομένα, που έχουν διαμορφωθεί στον κόσμο, με την επανάσταση στις νέες τεχνολογίες, στις μεταφορές, στις επικοινωνίες, έχουν καταστήσει τον κόσμο ολόκληρο μια παγκόσμια γειτονιά.

Η συνεργασία μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, σε συνδυασμό και με το γεγονός, ότι όπως γνωρίζετε είμαστε η πρώτη χώρα, που εφάρμοσε με επιτυχία από τις πρώτες κιόλας ώρες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θωρακίζει τη χώρα μας, ήδη έχει δώσει αποτελέσματα.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, σε επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα. Και αποδείξαμε, ότι έχουμε και τα μέσα και τη βούληση και το σχέδιο. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα χτυπήσει την πόρτα μας ο ιός της νέας γρίπης. Αλλά επειδή τίποτα δεν αποκλείεται, και αν ακόμα αυτό συμβεί, είμαστε επιστημονικά, θεσμικά και λειτουργικά έτοιμοι, να τον αντιμετωπίσουμε».

Σε ερώτηση αν θα συζητήσει αυτό το θέμα με την ελληνική επιστημονική κοινότητα της Αμερικής, τόνισε:

«Έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας από την πρώτη κιόλας στιγμή με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Οπότε, φυσικά θα συζητήσουμε το όλο θέμα με τους Έλληνες γιατρούς της Αμερικής, καθώς εδώ τα δεδομένα είναι διαφορετικά, λόγω των κρουσμάτων που έχουν εκδηλωθεί. Είμαι βέβαιος, ότι η έως τώρα εμπειρία, που έχουν αποκομίσει, θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Επαναλαμβάνω, ότι είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν εφησυχάζουμε».(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΑΠΕ-ΜΠΕ)


-Προτιμώ να μην σχολιάσω...