Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΦΗΜΕΣ Ή ΟΧΙ; ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

Βόμβα μεγατόνων από την Ανατολή έσκασε στον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός διευθυντής της Αλ Αχλί Τζέντα ισχυρίζεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Φερνάντο Σάντος. Το «προξενιό» φέρεται να έχει κάνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας και συμπατριώτης του προπονητή του ΠΑΟΚ , Ζοζέ Πεσέιρο, ενώ οι Σαουδάραβες αισιοδοξούν ότι σύντομα θα ανακοινώσουν την πρόσληψη του Σάντος.

santos.jpg

Ο Χαλίντ Αλ Κάμντι, τεχνικός διευθυντής της Αλ Αχλί Τζένταα, μίλησε στη «Metrosport» για το συγκεκριμένο θέμα: «Τα σημερινά δημοσιεύματα στη Σαουδική Αραβία αναφέρουν πως ο Φερνάντο Σάντος έχει ήδη υπογράψει με την ομάδα μας. Αυτό δεν ισχύει. Όμως περιμένουμε να πέσουν οι υπογραφές το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του συλλόγου. Η πρώτη μας επιλογή για τον πάγκο της ομάδας ήταν ο προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας Πάολο Μπέντο, όμως δεν προχωρήσαμε σε διαπραγματεύσεις».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Αλ Καμντί για την απόκτηση του Σάντος φέρεται να έχει μεσολαβήσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σαουδικής Αραβίας, Ζοζέ Πεσέιρο. «Ήρθαμε σε επαφή με τον προπονητή της Εθνικής Σαουδικής Αραβίας, Ζοζέ Πεσέιρο και του ζητήσαμε να μας προτείνει έναν καλό Πορτογάλο προπονητή. Ο Πεσέιρο μας συνέστησε τον Φερνάντο Σάντος στον οποίο κάναμε πρόταση πριν από τρεις εβδομάδες. Ήρθαμε σε επαφή απευθείας με τον ίδιο, αλλά και με τον μάνατζέρ του. Η Αλ-Αχλί έχει την δυνατότητα να πληρώσει τη ρήτρα συμβολαίου του Σάντος, αν υπάρχει τέτοια. Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Σάντος έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα που συνεργάζεται τώρα, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να το σπάσουμε».

Όσο για το ενδεχόμενο να πάρει μαζί του ο Σάντος και τον Σέτζιο Κονσεϊσάο στην Αλ Αχλί Τζένταα, ο Αλ- Καμντί τόνισε: «Δεν μας ενδιαφέρει γιατί είναι μεγάλος σε ηλικία. Για παίκτες θα κινηθούμε στην αγορά της Βραζιλίας και της Αργεντινής», ενώ σε ερώτηση για το αν στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τις συζητήσεις με τον Σάντος πρόσθεσε με νόημα: «Δεν το γνωρίζουμε αλλά μάλλον εκείνοι το γνωρίζουν».