Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η απαξίωση των πολιτικών...

Παρακολουθούσα σήμερα το πρωί την εκπομπή του Παπαδάκη. Είχε σε τηλεφωνική σύνδεση, τον "Νίκο". Ίσως (σίγουρα) δεν ήταν αυτό το όνομά του, όμως δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι τι είπε ο "Νίκος" και σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Είναι ένας από τους πάρα πολλούς που δεν έχουν μια δουλειά, βρίσκεται σε μια ηλικία που είναι δύσκολο κάποιος να τον προσλάβει και έχει μια οικογένεια να θρέψει. Πραγματικά λύγισα με αυτά που είπε. Έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας...και το είπε τόσο απλά στην εκπομπή. Όλοι φυσικά πάγωσαν. Τον έχουν πληγώσει τα ψεύτικα λόγια όλων των πολιτικών. Πιο πολύ τα λόγια. Γιατί μόνο λόγια είναι.

Ειλικρινά με σόκαρε η δήλωσή του, περί αυτοκτονίας. Μάλιστα στο πάνελ είχαν και μια ψυχολόγο, η οποία αμέσως θέλησε να πάρει το λόγο και τον ρώτησε:" Έχετε κατάθλιψη;" Η απάντηση του "Νίκου" νομίζω αποστόμωσε όλους εκεί..."Γιατί πρέπει να έχω κατάθλιψη για να φτάσω σε αυτό το σημείο;"...Πόσο δίκιο έχει; Δεν φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα του καθημερινού πολίτη...πρέπει να έχει και κατάθλιψη; Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια νέα αρρώστια. Θα την ονομάσω "σχιζοειδές Ελληνικό σύνδρομο". Η πρώτη αρρώστια με αίτια τα πολιτικά λόγια!

Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές Τώρα θα μου πείτε άλλο αυτό και άλλο οι βουλευτικές εκλογές. Ψηφίζουμε για τους αντιπροσώπους μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ναι, αλλά πως τα κατάφεραν πάλι και το γύρισαν προς το συμφέρον του κάθε κόμματος και το image του! Άρχισαν πάλι στα πάνελ να κάνουν κόντρα για το ποιό κόμμα είναι καλύτερο. Μάλλον έπρεπε να λένε για το ποιό κόμμα έχει τα λιγότερα σκάνδαλα! Εκεί θα φτάσουμε.

Για να δούμε όμως, πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν τον Ιούνιο; Πόσο μεγάλο θα είναι το ποσοστό αυτών που δεν θα ψηφίσουν; Εγώ σας το λέω από τώρα, δεν πάω. Θα πήγαινα και εγώ και θα επέλεγα από τα "μικρότερα" κόμματα. Που ίσως αύριο να γίνουν τα μεγάλα σε αυτή τη χώρα, όμως δεν πάω. Θέλω να είμαι μέσα στο ποσοστό που δεν πήγαν. Ίσως όταν δουν ότι αδιαφορούμε, να καταλάβουν και να αρχίσουν να κάνουν περισσότερα έργα παρά λόγια!




2 σχόλια:

Unknown 26 Μαΐου 2009 στις 4:27 μ.μ.  

είναι δυνατόν να μην βλέπουν κάποιοι ότι η αποχή από τις ευρωεκλογές, από κάθε εκλογές είναι υπέρ της 'σιωπής', μιας σιωπής που καταστρέφει οποιαδήποτε προοπτική αλλαγής; είναι δυνατόν να μην βλέπουν κάποιοι ότι η αποχή δεν ενοχλεί τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις αφού δεν εκδηλώνει καμία καταδίκη; Η αποχή ικανοποιεί παροδικά ένα αίσθημα θυμού και απαξίωσης και λειτουργεί μακροπρόθεσμα υπέρ της συνέχισης των αθλιοτήτων ενάντια στην αξιοπρέπεια των πολιτών.
Δεν ψηφίζω σημαίνει δεν καταδικάζω. Δεν μετέχω.

Πότε θα δούμε μια άλλη ζωή ως εφικτή;

'..όλη η δροσιά του μέλλοντος τραγουδάει μες στις κλειδώσεις μου
την ίδια ώρα που μου στρίβει το λαρύγγι η πείνα χιλιάδων
φτωχών προγόνων,
κι ω ήττες, συντρόφισσές μου, που μέσα σε μια στιγμή
με λυτρώσατε απ' τους αιώνιους φόβους της ήττας'
λέει ο Λειβαδίτης με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί κανείς να πει ότι το μέλλον φτιάχνετε πάνω σε μια διαρκή αναζήτηση με παρούσα την ιστορία, την βία, την φτώχεια.

aKanonisti 27 Μαΐου 2009 στις 11:26 π.μ.  

Λες να κόπτονται για το τι ψηφίζεις εσύ ή ο "Νίκος"???
Οχι βέβαια!!!

Το παιχνιδάκι τους παίζεις.. και το παίζεις πολύ καλά....
Ο αμέτοχος τρέντυ τσομπάνης.. που εξαντλεί την ευαισθησία και την δράση του σε ένα τηλεκοντρόλ...

Και τα άλλα περί "σοκαρίσματος" κτλ... είναι απλές σάλτσες...
Ούτε μία ώρα λιγότερο χαβαλέ... για να ψηφίσεις δεν αφιερώνεις...

Και ως βολεμένος.. μπορείς να μην πας να ψηφίσεις...
Να αφήσεις τον Ψωμιάδη να ψηφίσει για σένα... και έτσι να πίνεις ανέμελα τον φραπέ σου...

Μην απορήσεις όμως.. όταν θα είσαι εσύ ή ο κολητός σου στην θέση του "νίκου" γιατί... θα έχουν τελειώσει οι μπαταρίες από τα δικά μας τηλεκοντρόλ...