Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Έβλεπα το πρωί (σ.σ. την Παρασκευή...) λίγο Αρναούτογλου και πρώτη φορά πέτυχα τόσο ενδιαφέρον θέμα.
Είχε καλεσμένη μια γυναίκα που την είχε γνωρίσει πριν λίγα χρόνια επειδή του είχε κάνει εντύπωση που είναι οικοδόμος και την κάλεσε στο στούντιο για την πρωτοβουλία της μαζί με άλλους να βοηθήσουν εθελοντικά τους πυρόπληκτους στην Ηλεία.
Λέγεται Ελένη Γιαννακούλη, έφτιαξε site και αναφέρει:

Έχουμε παρατηρήσει ότι πολλές φορές σε δύσκολες στιγμές οι Έλληνες βοηθάνε τους Έλληνες. Ο εθελοντισμός σε κάθε του μορφή υπάρχει μέσα σε όλους μας. (άσχετα αν δεν προβάλλεται)
Με αφορμή την καταστροφή στην Ηλεία η ιδιωτική πρωτοβουλία των Ελλήνων θέλει να κάνει το θαύμα της.
Έλληνες – Άνθρωποι : τεχνίτες, επιστήμονες και επιχειρηματίες της οικοδομής θέλουν να βοηθήσουν.
Αναπτύσσεται μια πρωτοβουλία αυτών των ανθρώπων με τον συντονισμό της Ελένης Γιαννακούλη που σκοπό έχει να χτίσει έναν από τους κατεστραμμένους χώρος της Ηλείας.

Συγκεκριμένα θα αποκαταστήσουν την «καρδιά» ενός χωριού. Την πλατεία του που καταστράφηκε. Νηπιαγωγείο, βιβλιοθήκη, ιατρείο, πολιτιστικό κέντρο, καφενείο, χώρος γυναικών, μικρό μουσείο προϊόντων, όλα θα γίνουν καινούργια. Και όχι μόνο η πλατεία αλλά και ο περιβάλλων δενδρόφυτος χώρος που κάηκε.
Η πρωτοβουλία των ανθρώπων αυτών αφήνει στην άκρη την αργοκίνητη, γραφειοκρατική και ευθυνόφοβη κρατική μηχανή με τις επίπονες και ανασχετικές διαδικασίες και ξεκινάει με τα δικά της μέσα να βοηθήσει άμεσα τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε το βίντεο στο our greek tv.