Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

Επανασχεδιασμό της υφιστάμενης χάραξης της εξωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Κηπούπολης (θέση Τσεπίτς Κισλά Δήμου Πυλαίας) απαιτούν περίπου 2.300 ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιοχής, μέλη του ομώνυμου Συλλόγου «Κηπούπολις» και αντιτίθενται με τις «αναίτιες και αιφνιδιαστικές» όπως λένε, αλλαγές που έγιναν στις αρχικές χαράξεις.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου τους, κατήγγελλαν ότι οι νέες χαράξεις που αποτυπώνονται στο τελευταίο σχέδιο της "Εγνατίας Οδού ΑΕ", προβλέπουν τη διέλευση της οδού και των κόμβων σύνδεσής της με την εσωτερική περιφερειακή, από την περιοχή Τσεπίτς Κίσλα, προκαλώντας «ανεπανόρθωτη οικολογική και περιβαλλοντική ζημία» στις γύρω οικιστικές περιοχές. Η συνέλευση έγινε παρουσία του υφυπουργού εσωτερικών, Κώστα Γκιουλέκα, βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο ψήφισμα που ενέκριναν τα μέλη του Συλλόγου, μεταξύ άλλων ζητούν: τον επανασχεδιασμό των χαράξεων στην περιοχή από την Εγνατία Οδός ΑΕ, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς καθώς και με το Σύλλογό τους για την εξεύρεση λύσης που, όπως τονίζουν, «θα ικανοποιεί τόσο την υλοποίηση της εξωτερικής περιφερειακής όσο και την ένταξη των οικοπέδων μας στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πυλαίας». (σ.σ. βρίσκονται στη β΄ φάση της ένταξης στο σχέδιο πόλεως). Τα μέλη του Συλλόγου «Κηπούπολις» είναι ιδιοκτήτες 1700 οικοπέδων από το 1965.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)