Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΑΥΡΩΝΑ




Έρχονται οι φοιτητικές εκλογές. Και αν ακόμη δεν το καταλάβατε , αυτό θα γίνει σύντομα όταν αρχίσουν να σας μιλάνε άτομα που κάποτε είχατε μια χειραψία για τα τυπικά ή άλλοι που θα σκίζονται να σας βρουν εργασίες, θέματα, να σας περάσουν μαθήματα και ούτω καθ' εξής.

Είναι οι γνωστοί wanna be πολιτικοί, που έχουν σαν ιδεολογία τη γραμμή του κόμματος, αδυνατώντας να καταλάβουν ότι όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι που λέγεται Παιδεία.

Γεμίζουν αφίσες διαφόρων χρωμάτων τους διαδρόμους, μοιράζουν φυλλάδια για ενημέρωση και διοργανώνουν πάρτι .Σου τάζουν δωρεάν τραπέζι και μπουκάλι, βάζουν τις όμορφες να σου μιλούν και φτάνουν στο σημείο ακόμα και να έρθουν από το σπίτι σου να σε πάρουν με τ' αμάξι!


Και φυσικά κανέναν πλέον δεν νοιάζει γιατί τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους.(πιο σωστά: σαν τα μούτρα εκείνων της Βουλής) Είναι πολύ λυπηρό συνομήλικοί σου να μιλάνε την "ανύπαρκτη" γλώσσα των πολιτικών. Είναι επίσης λυπηρό να πλακώνονται στο ξύλο για ασήμαντες διαφορές. Αλλά το πιο λυπηρό από όλα είσαι εσύ που κάθε χρόνο είτε τους ψηφίζεις είτε όχι έχεις μπει στο τρυπάκι "δίνω-παίρνω" για ένα δυο μαθήματα παραπάνω. Ας είναι.

Θα σας αφήσω με στίχους του Τζίμη Πανούση από το τραγούδι Εκλογές:

Εκλογές, κόμματα με φρου φρου και αρώματα
Διαδηλώσεις, πτώματα με ανοιγμένα στόματα
Ψηφοδέλτια σταύρωνα και όλη νύχτα καύλωνα
Στης Βουλής τα έδρανα,αχ και εγώ να έκλανα!

Δεν μπορώ άλλο Θανάση
Στα 25 έχω γεράσει