Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Οι 8+1 ταινίες που θα δούμε μέχρι το Σεπτέμβριο

To καλοκαίρι πλησιάζει και συνήθως αυτό μεταφράζεται σε μια "άγονη" κινηματογραφική σεζόν. Ευτυχώς φέτος, μερικές από τις κυκλοφορίες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και το θερινό σινεμά είναι πιο ενδιαφέρον από ποτέ. Η περιπέτεια, η δράση, η φαντασία και το χιούμορ θα είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού! Δείτε πρώτοι ποιές ταινίες αναμένουμε μέχρι το Σεπτέμβριο από την Village Films, και κρατήστε σημειώσεις! - Πρεμιέρες Μαΐου

Tο Τελευταίο Σπίτι Αριστερά
THE LAST HOUSE ON THE LEFT (28 Μαΐου) Σκηνοθεσία: Ντένης Ηλιάδης Πρωταγωνιστούν: Μόνικα Πότερ, Σάρα Πάξτον, Τόνι Γκόλντγουιν Οι γκουρού του τρόμου Γουές Κρέιβεν και Σον Κάνινχαμ επιστρέφουν στην ταινία που αποτέλεσε την αφετηρία της σκηνοθετικής καριέρας του Κρέιβεν, την ταινία που επηρέασε πολλές από τις ταινίες τρόμου που ακολούθησαν. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του δικού μας, Ντένη Ηλιάδη, γνωστού από το «Hardcore». Μέχρι που μπορούν να φτάσουν 2 καθημερινοί άνθρωποι για να πάρουν εκδίκηση από τους ανθρώπους που έβλαψαν το παιδί τους; Τη νύχτα που φτάνουν στο απόμερο Κόλινγουντ, στο σπίτι δίπλα στη λίμνη, η Μαρί και η φίλη της, πέφτουν θύματα απαγωγής ενός δραπέτη φυλακής και της συμμορίας του. Τρομοκρατημένη και θεωρούμενη νεκρή, η μόνη της ελπίδα να επιβιώσει, είναι να καταφέρει να γυρίσει στους γονείς της, Τζον και Έμα. Δυστυχώς, αυτοί που την απήγαγαν, χωρίς να το ξέρουν, βρίσκουν καταφύγιο στο μοναδικό μέρος που θα μπορούσε να είναι ασφαλής.Όταν η οικογένεια της θα μάθει την αποτρόπαια ιστορία, θα κάνει τους τρείς ξένους να μετανιώσουν την ώρα και τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο... τελευταίο σπίτι αριστερά.

- Πρεμιέρες Ιουνίου

Τα Φαντάσματα των Πρώην
GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST (11 Ιουνίου) Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουότερς Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μακόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Μάικλ Ντάγκλας Στη ρομαντική κομεντί «Τα Φαντάσματα των Πρώην» το παρελθόν θα στοιχειώσει κυριολεκτικά την καθημερινότητα του Κόνορ (Μάθιου Μακόναχι), όταν στο γάμο του μικρού αδερφού του δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη των παλιών του φιλενάδων. Η σκηνοθεσία είναι του Μάρκ Γουότερς («Mean Girls», «Freaky Friday») και δίπλα στον Μάθιου Μακόναχι («Fool's Gold», «How to Lose a Guy in 10 Days», «Sahara»), θα δούμε την Τζένιφερ Γκάρνερ («Alias», «Juno», «13 Going on 30»). Σε ρόλο έκπληξη θα δούμε τον βραβευμένο με Όσκαρ, Μάικλ Ντάγκλας («Wall Street», «The Game», «Traffic», «Don't Say a Word»).

Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης
HORSEMEN (18 Ιουνίου)
Σκηνοθεσία: Τζόνας Άκερλαντ
Πρωταγωνιστούν: Ντένις Κουέιντ, Ζανγκ Ζιγί, Πίτερ Στορμάρε Ένας ντετέκτιβ θρηνεί για το χαμό της γυναίκας του, απομονώνεται από όλους και απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τους δύο νεαρούς γιους του. Αναλαμβάνει μια υπόθεση βίαιων, κατά συρροή δολοφονιών, οι οποίες συνδέονται μέσω Βιβλικών αναφορών με τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Όταν θα ανακαλύψει τα άτομα που κρύβονται πίσω από τους φόνους, προς μεγάλη του έκπληξη, θα διαπιστώσει ότι συνδέονται με τον ίδιο. Τέσσερις ύποπτοι, τέσσερα θύματα που δε συνδέονται μεταξύ τους, τέσσερα μυστικά που αποτελούν τη λύση του μυστηρίου. Ο Τζόνας Άκερλαντ, γνωστός σκηνοθέτης μουσικών βίντεο κλιπ στο εξωτερικό, κατευθύνει τον Ντένις Κουέιντ στο λαβύρινθο μιας τρομακτικής υπόθεσης, σε ένα σκοτεινό θρίλερ μυστηρίου που κόβει την ανάσα. Η παραγωγή είναι του Μάικλ Μπέι («Transformers»).

- Πρεμιέρες Ιουλίου

Ο Άλλος
THE OTHER MAN (2 Ιουλίου)
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Έυρ
Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Λίαμ Νίσον, Λόρα Λίνεϊ Η καθημερινότητα ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη (Λίαμ Νίσον) θα ανατραπεί όταν η γυναίκα του Λίζα (Λόρα Λίνεϊ), με την οποία είναι παντρεμένος για περισσότερα από 20 χρόνια εξαφανίζεται ξαφνικά από τη ζωή του. Προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβη, θα ανακαλύψει ένα σημείωμα με το γραφικό της χαρακτήρα της, και μαζί την πόρτα για μια δεύτερη ζωή, καλά κρυμμένη από τον ίδιο και την κόρη του. Κυριευμένος από θυμό, δε θα αργήσει να ανακαλύψει την διεύθυνση του φίλου της γυναίκας του (Αντόνιο Μπαντέρας) και θα τον προσεγγίσει, προκειμένου να ανασκευάσει όλα τα χρόνια που η Λίζα ζούσε έναν δεύτερο, κρυφό δεσμό.

Η Αδερφή μου κι Εγώ
MY SISTER’S KEEPER (9 Ιουλίου)
Σκηνοθεσία: Νικ Κασσαβέτης Πρωταγωνιστούν: Κάμερον Ντίαζ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Άλεκ Μπόλντουϊν, Τζέισον Πάτρικ, Τζόαν Κιούζακ, Σοφία Βασίλιεβα Στα 13 της χρόνια, η Αννα (Άμπιγκέϊλ Μπρέσλιν – «Little Miss Sunshine», «No Reservations») έχει επιβληθεί σε αμέτρητα χειρουργεία και μεταγγίσεις αίματος, έτσι ώστε η μεγαλύτερη αδερφή της, Κέιτ (Σοφία Βασίλιεβα) να καταφέρει να κερδίσει τη μάχη με την λευχαιμία που την ταλαιπωρεί από τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Προϊόν τεχνητής γονιμοποίησης, η Άννα ήρθε στον κόσμο, για να αποτελέσει συμβατό δότη για την άρρωστη αδερφή της. Όταν θα ανακαλύψει τον λόγο και τον τρόπο που ήρθε στη ζωή, η αλήθεια θα τη συγκλονίσει. Θα πάρει τότε μιαν απόφαση που θα τη φέρει αντιμέτωπη με την οικογένεια της και θα θέσει σε κίνδυνο την ζωή της αγαπημένης της αδερφής. Στο πλευρό της ένας συνταξιοδοτημένος δικηγόρος, θα τη βοηθήσει στον δικαστικό της αγώνα εναντίον της ίδιας της, της οικογένειας.

Τhe Hangover
(16 Ιουλίου)
Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλιφιανάκης, Χέδερ Γκράχαμ, Τζάστιν Μπάρθα, Τζέφρι Τάμπορ Ο σκηνοθέτης του “Old School”, υπογράφει μια ακόμα κωμωδία, αυτή τη φορά για ένα εργένικο πάρτι που θα πάει κατά διαόλου. Δύο ημέρες πριν τον γάμο του, ο Νταγκ και οι τρεις κολλητοί του πηγαίνουν στο Λας Βέγκας για μια νύχτα ξεφαντώματος που θα τους μείνει αξέχαστη. Όταν όμως, οι τρεις κολλητοί του γαμπρού ξυπνούν την επομένη με φρικτό πονοκέφαλο, δεν μπορούν να θυμηθούν τίποτα από την προηγούμενη νύχτα. Η πολυτελής σουίτα τους θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και ο γαμπρός είναι άφαντος. Μην έχοντας ιδέα για το τι μπορεί να έχει συμβεί και με τον χρόνο να λιγοστεύει, οι τρεις φίλοι πρέπει να προσπαθήσουν να θυμηθούν όλες τις εσφαλμένες αποφάσεις που πήραν το προηγούμενο βράδυ, να τις ακολουθήσουν και να προλάβουν να επιστρέψουν έγκαιρα στο Λος Άντζελες με τον Νταγκ. Όσα περισσότερα όμως θυμούνται, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν πόσο άσχημα έχουν μπλέξει.

Πέραν Πάσης Υποψίας BEYOND A REASONABLE DOUBT (23 Ιουλίου)
Σκηνοθεσία: Πίτερ Χάιαμς
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Ντάγκλας, Τζέσε Μέτκαλφ, Άμπερ Τάμπλιν Σε αυτό το γεμάτο ένταση και έξυπνα γυρίσματα θρίλερ, ένας δημοσιογράφος θέλει να ξεσκεπάσει έναν διεφθαρμένο Εισαγγελέα, τοποθετώντας τον εαυτό του στον ρόλο του υπόπτου για μια δολοφονία που δεν διέπραξε. Το σχέδιό του όμως, ανατρέπεται όταν ο Εισαγγελέας ανακαλύπτει την απάτη και καταστρέφει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο δημοσιογράφος προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του. Στο ρόλο του Εισαγγελέα θα δούμε τον βραβευμένο με Όσκαρ, Μάικλ Ντάγκλας («Wall Street», «The Game», «Don't Say A Word»), ο Τζέσε Μέτκαλφ («John Tucker Must Die», «Desperate Housewives») υποδύεται τον ρεπόρτερ Σι Τζέι Νίκολς και η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και Emmy, Άμπερ Τάμπλιν («The Grudge 2», «The Sisterhood of the Traveling Pants», «Joan Of Arcadia») υποδύεται την βοηθό Εισαγγελέα, Έλλα. Η ταινία είναι ριμέικ της ομώνυμης κλασικής ταινίας του 1956, με τους Ντέινα Άντριους και Τζόαν Φοντέιν. Ήταν η τελευταία ταινία του Φριτς Λανγκ επί αμερικάνικου εδάφους. Ο σεναριογράφος της original ταινίας του 1956, Ντάγκλας Μόροου, είναι βραβευμένος με Όσκαρ Σεναρίου για την ταινία «The Stratton Story».

- Πρεμιέρες Αυγούστου
Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηψ
HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE (25 Αυγούστου)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Άλαν Ρίκμαν, Ρέιφ Φάινς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Χίρο Φάινς, Τζέσι Κέιβ Στην έκτη κινηματογραφική συνέχεια των ταινιών Χάρι Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ», ο Λόρδος Βόλντεμορτ εδραιώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στους κόσμους των Μαγκλ και των Μάγων, ενώ το Χόγκουαρντς δεν είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Χάρι υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο ίδιο το κάστρο, αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται περισσότερο να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη που ξέρει ότι είναι πολύ κοντά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα της άμυνας του Βόλντεμορτ, ο Ντάμπλντορ ζητά τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συναδέλφου, του καθηγητή Οράτιου Σλάγκχορν. Στο μεταξύ, οι μαθητές «δέχονται επίθεση» από έναν μάλλον απρόσμενο εχθρό: τις εφηβικές ορμόνες. Καθώς τα ειδύλλια ανθίζουν, ένας μαθητής παραμένει αποστασιοποιημένος από όλα αυτά. Είναι αποφασισμένος να αφήσει το σημάδι του, και μάλιστα το σκοτεινό σημάδι του. Μπορεί ο έρωτας να πλανάται στην ατμόσφαιρα, το ίδιο όμως και η τραγωδία... Το Χόγκουαρτς μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

- Πρεμιέρες Σεπτεμβρίου
Final Destination: Death Trip 3D
(11 Σεπτεμβρίου)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ρ. Έλις
Πρωταγωνιστούν: Σάντελ Βανσάντεν, Μπομπι Καμπο, Χέιλι Γουέμπ, Νικ Ζάνο, Κρίστα Άλεν Κατά τη διάρκεια μιας μέρας αγώνων αυτοκινήτου που κανονικά θα έπρεπε να είναι γεμάτη δράση και συγκίνηση, ο Νικ Ο’Μπάνον έχει ένα τρομακτικό προμήνυμα: μια πλειάδα παράξενων γεγονότων προκαλούν μαζικές συγκρούσεις αυτοκινήτων. Τα φλεγόμενα οχήματα εκρήγνυνται, τα θραύσματα σκοτώνουν βίαια τους φίλους του, ενώ το άνω διάζωμα των κερκίδων υποχωρεί και τον καταπλακώνει. Ξυπνώντας από αυτόν τον τρομακτικό εφιάλτη, ο Νικ καταλαμβάνεται από πανικό και πείθει την αγαπημένη του, Λόρι και τους φίλους τους, Τζάνετ και Χαντ να φύγουν… δευτερόλεπτα πριν γίνει πραγματικότητα ο τρομακτικός εφιάλτης του. Πιστεύοντας ότι έχουν ξεγελάσει τον θάνατο, οι τέσσερις φίλοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά τη ζωή. Δυστυχώς όμως, για τον Νικ και την Λόρι, αυτό ήταν μόνο η αρχή. Καθώς τα προμηνύματα του Νικ συνεχίζονται και οι επιζήσαντες των συγκρούσεων αρχίζουν να πεθαίνουν ένας-ένας με όλο και πιο βάναυσο τρόπο, ο Νικ πρέπει να βρει τον τρόπο να ξεγελάσει μια για πάντα τον θάνατο, πριν φτάσει και γι’αυτόν η αποφράδα ώρα. Η ταινία είναι η τελευταία της σειράς «Final Destination» και η πρώτη που γυρίζεται με τεχνολογία 3D παρέχοντας στους φαν της μια πραγματικά ανυπέρβλητη εμπειρία.
ΠΗΓΗ Tom Sawyer