Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

29 ΜΑΪΟΥ 1453: ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ! ΑΛΩΣΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ?


«Η επιτροπή που θα διαπραγματευόταν την παράδοση της Πόλης στον Σουλτάνο,ήταν εξαμελής και αποτελείτο από τον Ιεροκύρηκα”τότε” Ιωασάφ (Ιωσήφ)Κόκα,τον Μέγα Δούκα Λεόντειο και άλλα 4 άτομα.
Η επιτροπή των Τούρκων είχε αρχηγό τον Πασά της Αδριανούπολης Ρεσίτ.

Οι όροι που έθεσαν ο Ιωασάφ και Λεόντειος ήταν οι εξής


1.Η Αγία Σοφία και οι 10 κυριότερες εκκλησιές καθώς και τα μοναστήρια με τις περιουσίες τους και τα εισοδήματα τους να παραμείνουν στους Ιερωμένους,όπως και μέχρι τώρα!!!
2.Εγγύηση για την ζωή και τις περιούσιες των ατόμων που περιέχονταν στον κατάλογο που έδωσαν…
3.Οι χριστιανοί Ιερείς να μην αλλάξουν αμφίεση,να λατρεύουν τον θεό τους και να καβαλάνε άλογο!


Στη δεύτερη συνάντηση οι Τούρκοι έφεραν την απάντηση του Σουλτάνου,όπου έγιναν δεκτοί οι όροι πλην αυτού που αφορούσε την Αγία Σοφία και την ίππευση αλόγων από Ιερείς. Μόνο οι υπεύθυνοι της παράδοσης επιτρέπεται να είναι έφιπποι.

Ο Ιωασάφ και οι προδότες συνελήφθησαν για προδοσία μόλις χώρισαν από τους Τούρκους.
Ρωτήθηκε αν αρνείται την κατηγορία της συνωμοσίας και αυτός απάντησε”Καυχιέμαι για αυτό.Ήθελα να σώσω την εκκλησία από την ένωση με τους καταραμένους καθολικούς. Προτίμησα να βάλω τέλος στην αυτοκρατορία. Αυτοκράτορα θα πέσει ο θρόνος σου και θα καταπατηθεί”.


Ο αυτοκράτορας του είπε ότι θα πέσουμε πολεμώντας και ο προδότης Ιερωμένος απαντά”Συ με κρίνεις σήμερα,αύριο θα σε δικάσει ο θεός!!!”.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον προδότη Ιωασάφ σε θάνατο ο οποίος ήταν προκλητικός και αυθάδης και όχι μόνο Δεν αρνείται την κατηγορία,αλλά καυχιέται και για την προδοσία,γεγονός που φανερώνει το πνεύμα της εκκλησίας στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

Μετά από ισχυρές πιέσεις της εκκλησίας στον αυτοκράτορα χαρίστηκε η ζωή του Ιωασάφ Κόκα,που έκανε τα πάντα για να κυριευθεί η Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους.

Ο Ιωασάφ Κόκας είναι ο Γ’ μετά την άλωση Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως(1459-1463)όπου καθαιρέθηκε από τον Σουλτάνο γιατί δεν υπάκουσε σε διαταγή και αυθαδίασε προς αυτόν.
Του ξύρισε τα μαλλιά,τα γένεια,τον καθαίρεσε και τον έδιωξε μακριά από την Πόλη.

Η στάση της εκκλησίας του χριστιανισμού εκκλησία της αγάπης,ήταν πέρα για πέρα Προδοτική προς το Έθνος το Ελληνικό.
Ήταν θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει,θα πει αργότερα ένας από τους μεγαλύτερους μισέλληνες,Γεννάδιος Σχολάριος(Α’ Πατριάρχης μετά την άλωση).»

Το χρονικό της “άλωσης” κατά την Θεοδώρα Φραντζή,κόρη του χρονικογράφου της “άλωσης” Γεωργίου Φραντζή,

που ήταν γραμματέας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

(Το βιβλίο της Θ.Φραντζή βρίσκεται σε μετάφραση στην Εθνική βιβλιοθήκη και περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες για την Προδοσία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από τους κρατούντες το “πνεύμα”.)(ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ)