Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ (185), στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχει προκηρυχθεί απεργία και άρα όλα τα μέσα συγκοινωνίας θα κινηθούν κανονικά.

Αναμένονται, ωστόσο, ματαιώσεις και αλλαγές στις πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean, λόγω συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην απεργία. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Αθηνών.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου καλούνται να διεκδικήσουν χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική με ιδιαίτερη οξύτητα: στη μείωση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης, ενώ το επόμενο πεντάμηνο θα υπερβούν τις 20.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ και ο χρόνος καταβολής της κύριας σύνταξης υπερβαίνει τους επτά (7) μήνες».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «νέα προβλήματα παρουσιάζονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την περικοπή της δαπάνης για 90 και πλέον περιπτώσεις (αρκετές εκ των οποίων αφορούν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας) εξαιτίας μη ορθής διαδικασίας νομιμοποίησής τους αλλά πλέον το 'αθώο' η κυβερνητική ολιγωρία το καθιστά 'ύποπτο' και απειλητικό».

Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν «συγκεκριμένες, δίκαιες και ορθές λύσεις, πολιτικές υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων».

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου διεκδικούν:

1. Άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.

2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

3. Ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.(ΤΑ ΝΕΑ)