Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ USB

Αν δουλεύετε συχνά σε ξένα (ή δημόσιας χρήσης) PC, σίγουρα δεν θα θέλετε ν' αφήνετε ίχνη από τις προσωπικές σας πληροφορίες, εφαρμογές που χρησιμοποιείτε κλπ.

Για να έχετε λοιπόν πάντα μαζί σας τ' αγαπημένα σας προγράμματα, τα password, τις προσωπικές σας ρυθμίσεις, τα bookmarks σας κλπ θα χρειαστείτε ΜΟΝΟΝ ένα USB memory stick, κατά προτίμηση όσο μεγαλύτερης χωρητικότητας (αν κ θα μπορέσετε να κάνετε δουλειά ακόμα κ με κάποιο "ξεχασμένο" 512 ΜΒ) !!!

Για μια όμορφη επιφάνεια/μενού – η οποία θα μοιάζει με το συνηθισμένο μενού έναρξη των windows, αλλά θα δείχνει μόνο τις δικές σας εφαρμογές στο usb stick – και για να ξεκινάτε με ένα κλικ τις portable εφαρμογές σας, φορτώστε το προγραμμα εδώ

Επιλέξτε "Platform Only" το οποίο περιέχει το προαναφερόμενο μενού καθώς και μια εφαρμογή για back-up και μετά διαλέξτε ένα-ένα τα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν και αναφέρονται αναλυτικά εδώ.

Συνδέετε το USB stick, φορτώνετε ένα από τα Platform Only, Suite Light ή Suite Standard προσέχοντας να επιλέξετε ως τοποθεσία "εγκατάστασης" το γράμμα του USB stick σας (πχ J:\) και τελειώσατε. Εκεί θα δημιουργηθεί το J:\PortableApps\ και μέσα του θα υπάρχουν τα

PortableAppsMenu

PortableAppsBackup

και οι φάκελοι όσων προγραμμάτων συμπεριλαμβάνονται στα αντίστοιχα πακέτα. Aν φορτώσετε το Platform Only τότε τα διάφορα portable apps (τους φακέλους) που μπορεί να φορτώσετε αργότερα, θα τα τοποθετήσετε στο J:\PortableApps\. Ετσι αν πχ φορτώσετε το firefox, θα βρίσκεται τελικά στην τοποθεσία J:\PortableApps\FirefoxPortable.

Υπάρχει και άλλος τρόπος για να προσθέσετε αυτόματα νέες portable apps (τo PortableApps.com Menu μπορεί να προσθέσει αυτόματα τις εφαρμογές της επιλογής σας). Αλλά αυτός ο τρόπος είναι κάπως περίπλοκος... και περιγράφεται αναλυτικά εδώ

Αφού λοιπόν εγκαταστήσετε τα παραπάνω... ξεκινάτε το μενού κάνοντας διπλό κλικ στο StartPortableApps.exe που βρίσκεται στο root directory του usb.

halikda-tv