Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Χρήμα, Money, Geld, Soldi, Dinero...όπως και να το πείς μας κυβερνάει.

Σίγουρα δε περίμενα να βρω ένα τέτοιο βίντεο. Και όμως...Το κακό είναι, ότι είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια! Όποιος πραγματικά θέλει να ακούσει και μια άλλη άποψη για το πως δουλεύει το σύστημα, τότε θα δει το βίντεο.
Στην αρχή ξεκινάει λίγο μουδιασμένα. Ίσως σας φανεί ότι προχωράει πολύ αργά...Μόλις όμως ακούτε τις πρώτες λέξεις κλειδιά..."χρήμα", "χρέος", "τραπεζίτες"...αρχίζει το γλέντι!
Μέχρι τώρα νομίζαμε ή τουλάχιστον νόμιζα...ότι τα χαρτονομίσματα τυπώνονται στο νομισματοκοπείο!!! Πόσο λάθος έκανα...ή τουλάχιστον εν μέρει. Διότι ένα ποσοστό των χρημάτων τυπώνονται στο νομισματοκοπείο, μικρό ποσοστό που ίσως φτάνει το 5-10%. Τα υπόλοιπα χρήματα από που "βγαίνουν"; Πάντως όχι από τα δένδρα! Τα υπόλοιπα χρήματα τα τυπώνουν οι
τράπεζες!!! Μη σας κάνει εντύπωση. Οι τράπεζες έχουν το ελεύθερο από τις κυβερνήσεις να τυπώνουν χρήματα! Και μάλιστα τα τυπώνουν από το πουθενά! Χωρίς να έχουν το ανάλογο αντίτιμο στα θησαυροφυλάκια τους. Τυπώνουν τα χρήματα που θα δώσουν στη συνέχεια ως δάνεια!!! Το κόλπο είναι ότι αυτά τα χρήματα που τυπώνουν από το πουθενά, εμείς αναγκαζόμαστε να τα πληρώσουμε στην τράπεζα αν πήραμε το δάνειο. Δηλαδή ξεκινάει με ένα αρχικό ποσό η τράπεζα...και καταλήγει να έχει το πολλαπλάσιο ποσό. Η αναλογία έχει οριστεί μάλιστα, νόμιμα πολλά χρόνια πριν (δείτε το βίντεο), σε 9:1. Η αναλογία αυτή σημαίνει ότι η τράπεζα παίρνει 9 νομίσματα(πχ) για κάθε 1 νόμισμα που έχει η ίδια. Ναι, είναι μπερδεμένα τα πράγματα. Προειδοποίησα στην αρχή.

Όλα αυτά όμως είναι ένας καλοφτιαγμένος φαύλος κύκλος! Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Με λίγα λόγια οι τράπεζες λειτουργούν και υπάρχουν λόγω του χρέους!
Ακόμα πιο ανατριχιαστικό...τα χρήματα υπάρχουν όσο υπάρχουν χρέη!!!
Αν μια μέρα ξαφνικά, πληρωθούν όλα τα χρέη...τότε χαθήκαμε. Θα χαθούν και τα λεφτά και οι περιουσίες όλων. Ο κόσμος κινείται όσο τα χρέη υπάρχουν! Όσο η ανάπτυξη μεγαλώνει, τόσο θα υπάρχουν χρέη, άρα θα υπάρχουν και χρήματα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στο βίντεο είναι ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο με τα δάνεια. Για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που τυπώνουν, αναγκάζουν όλους μας να έχουμε καταθέσεις. Αυτές οι καταθέσεις δεν είναι αναγκαίες για τις τράπεζες για να δώσουν δάνεια...αφού μπορούν και τυπώνουν καινούρια! Συνεπώς καταλάβαμε ότι χωρίς δάνεια, δεν υπάρχουν χρήματα. Κάτι το οποίο έγινε στη κρίση του 1929 που μειώθηκε η παροχή δανείων και είχε τα αποτελέσματα που είχε...
Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να "επιβιώσει" σε μια σταθερή οικονομία. Τι εννοώ σταθερή; Ας πούμε ότι αύριο μας πιάνει η οικολογική μας συνείδηση και τα πάντα ανακυκλώνονται, έχουμε ενέργεια από ήλιο, αέρα, μαγνητισμό και ότι άλλο βρούμε, τότε όλα θα είναι σταθερά ακόμα και η ανάπτυξη και ο πληθυσμός.
Αυτά τα δυο δεν συνυπάρχουν! Και μετά από αυτό ακόμα σκεφτόμαστε γιατί δεν κάνουν κάτι για την αλλαγή του κλίματος;
Προσπάθησα να κάνω μια περίληψη από το βίντεο...μάλλον δεν είμαι καλός σε αυτό. Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε! Συγνώμη για την έκταση του κειμένου...





1 σχόλια:

Ανώνυμος,  10 Απριλίου 2009 στις 10:53 μ.μ.  

ευτυχώς που το 1929 είναι πίσω μας.
Άρα, ΔΕΝ θα κάνουν πάλι το ίδιο λάθος.
Το έχω δει το φιλμάκι.
Έιναι διαφωτιστικό και παράλληλα αντριχιαστικό.
Άσε που νιώθει κανείς Δέος(μην πω σε κάνει να τρέξεις προς την επόμενη τράπεζα να κάνεις αίτηση δανείου)
παπαπα