Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

MODERN DAY JESUS


Με αφορμή μια παλιότερη ανάρτηση του Dr.Koul σκέφτομαι (τι κάνεις; Σκέφτομαι. - Α!) και γράφω:πως θα ήταν άραγε ο χριστός αν ξεκινούσε να διδάξει από την αρχή σήμερα στην Ελλάδα; Σίγουρα δεν θα ήταν μαραγκός. Παραβλέπω επίσης το γεγονός ότι στις μέρες μας δύσκολα βρίσκεις νέα και όμορφη ονόματι Μαρία παρθένα...Αλλά έστω ότι έτσι ήταν. Ο Ιωσήφ θα την είχε διώξει με τις κλωτσιές μην πιστεύοντας τα περι κρίνου.
Η Μαρία θα δούλευε καθαρίζοντας σκάλες και σπίτια έναντι πενιχρής αμοιβής. Μια ανύπαντρη μητέρα βυθισμένη στην ανασφάλεια και όμηρος των εργοδοτών. Άγια δηλαδή με όλη τη σημασία της λέξης.

Και ερχόμαστε τώρα στον Ιησού...

Παράτησε το σχολείο στα 14 του και έπιασε δουλειά προσπαθώντας να βοηθήσει όσο μπορεί τα οικονομικά του σπιτιού. Δούλεψε για λίγο οικοδομή, σερβιτόρος μέχρι που μάζεψε λεφτά και αγόρασε ένα παπί μεταχειρισμένο. Τότε έπιασε δουλειά σε delivery.

Οι μαθητές του αν ήταν ψαράδες θα ήταν από αυτούς που απεργούσαν στη Μηχανιώνα αλλά όχι: Μάλλον φοιτητές , μακρυά από τα σπίτια τους, χωρίς λεφτά και με το πτυχίο να αργεί να έρθει.

Και έτσι λοιπόν ίσως πρώτα ξεκινούσαν "ανεβάζοντας" ένα blog, αργότερα μια ιστοσελίδα, ίσως και κάποιο περιοδικό με όλες τις αποκαλύψεις και τα μυστήρια των Ουρανών. Μόλις θα τον έπαιρναν χαμπάρι τα κανάλια θα αντιδρούσε ο κόσμος. Επιθέσεις εναντίον του, πέτρες, ζωντανές συνδέσεις με μεσημεριανές εκπομπές,γελοιοποίηση και τελικά πάλι στην αφάνεια.

Ώσπου θα έβγαινε στην Τατιάνα μετά από άλλη μια επιβεβαίωση των όσων είχε πει. Αφιερώματα με λυπητερή μουσική και εκεί που δεν το περίμενε κανείς θα εκδιδόταν και το βιβλίο του. Best seller.Όλοι θα μιλούσαν για αυτόν. Η εκκλησία θα τον αφόριζε και στο τέλος θα πέθαινε σε κάποια φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε.

Μετά την ανάστασή του όλοι θα πιστεύανε σε εκείνον. Και τότε η εκκλησία θα διεκδικούσε τα εύσημα και θα αναλάμβανε το ρόλο του "μεταφραστή" στα όσα εκείνος είπε. Θα θέσπιζε και κανόνες και θα έβγαζε πολλά λεφτά.
Με λίγα λόγια η Ιστορία ,αν και με κάποιες παραλλαγές ,σχεδόν πάντοτε έχει την τάση να επαναλαμβάνεται. Και σχεδόν πάντα εμείς οι "νοήμονες" δεν λέμε να μάθουμε τίποτα από όλα αυτά