Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

EΛΕΟΣ!ΕΛΕΟΣ!


«Δεν ήθελα να φύγω γιατί ήταν τόσο ήρεμα και τόσο όμορφα» έγραψε η μις Υφήλιος από τη Βενεζουέλα ενώ αναφερόταν στο Γκουντάναμο. Συνέχισε «κάναμε παρέα με τους άνδρες της Ακτοφυλακής και μας έδειξαν το σκάφος μέσα και έξω, πώς δουλεύουν, τι κάνουν και μας έκαναν το γύρο της ακτής και ήταν τόοοοσο διασκεδαστικά,είδαμε τα σκυλιά του στρατού και μας έκαναν επίδειξη των ικανοτήτων. Όλοι οι στρατιωτικοί μας φέρθηκαν εκπληκτικά» συνεχίζει ακάθεκτη. «Επισκεφθήκαμε και τα κέντρα κράτησης και είδαμε τις φυλακές, όπου κάνουν μπάνιο και διασκεδάζουν με ταινίες, τέχνη και βιβλία. Ήταν όλα πολύ ενδιαφέροντα» καταλήγει.
Σημειώνεται ότι στο Γκουαντανάμο, στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας που είχε κηρύξει ο Τζ. Μπούς κρατούνται άνθρωποι που έχουν απαχθεί από τα τέσσερα σημεία της Γης, αγνοούνται από τις οικογένειές τους, στερούνται βασικών δικαιωμάτων όπως επαφή με δικηγόρους, με αόριστο το πότε θα δικαστούν, ενώ υπάρχουν και αναφορές για βασανιστήρια. Εκείνοι δεν περνούν καθόλου «διασκεδαστικά» όπως η Νταιάνα, καθώς στη βάση έχουν σημειωθεί 41 απόπειρες αυτοκτονίας και 3 αυτοκτονίες κρατουμένων.

Είναι δυνατόν να δημοσιεύονται αυτά τα λόγια δημοσίως;Αυτή η κοπελίτσα δεν σκέφτηκε ότι κάποιες,μικρότερες,την έχουν ως είδωλο(αρνούμαι να πω πρότυπο,δεν θέλω).

Tom Sawyer