Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΠΑΣΧΑ ΑΛΑ DEJA VU!

Μετά από πολύ καιρό,για την ακρίβεια μετά από ένα χρόνο ήρθε ο Άγιος Πάσχας!Από σήμερα Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε χρόνο νομίζω ότι βλέπω τα ίδια. Ένα επαναλαμβανόμενο deja vu με περίοδο ένα χρόνο. Εξηγούμαι:
  1. Σίγουρα σε κάποιο κρατικό κανάλι,συνήθως ΕΡΤ3 θα βγει ο μεγάλος,ο ύψιστος,ο τεράστιος Πέτρος Γαϊτανός Ξέρετε θα βγει με το eyeliner να ψάλει ύμνους για την Μεγάλη εβδομάδα. Σας διαβεβαιώ ότι ούτε φέτος θα τον χάσουμε αν και έχει κάτι δουλίτσες με την απονομή του χρυσού του δίσκου.
  2. Επίσης σίγουρα θα βγει ο μεγάλος,εθνικός πλέον τροβαδούρος - ψάλτης θα έλεγα,το παραπαίδι του Γαϊτανου,ο Ερρίκος Σαντιγκάι. Φυσικά που αλλού στο alter.
  3. Στον αντένα θα παίζει φυσικά τι άλλο,τον Ιησού από τη Ναζαρέτ,του Φράνκο Τζεφιρέλι. Ούτε αυτό θα το χάσουμε και θα το ξαναδούμε,γιατί σε αντίθεση με τις πρωτοπόρες - ριζοσπαστικές ταινίες του σταρ αξίζει.
  4. α)Θα ξαναζήσουμε την εκκένωση των μεγαλουπόλεων που μεγάλο μέρος τους έχει καταληφθεί από φοιτητές,ενώ ταυτόχρονα οι επαρχιακές πόλεις θα γεμίζουν με του ξενιτεμένους.
β)Αυτό περιλαμβάνει φυσικά και την αλκοολοκατάνυξη. Γιατί δεν γίνεται,μέσα στο κατανυκτικό πνεύμα περιλαμβάνεται και το άφθονο αλκοόλ. Οπότε όλα τα παιδάκια θα βάψουν τις γωνίες των δρόμων πάλι κίτρινες!!!
5).Ακόμα θα γεμίσουμε τα στομάχια με κατά τ' άλλα νηστίσιμα φαγητά μαμάς,γιαγιάς,θείας. Πάντα στο ίδιο κατανυκτικό και πένθους κλίμα!