Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Ο Blogger....δεν είναι πρόβλημα πια

To παρακάτω κείμενο το ψάρεψα από το citypress. Είναι πάρα πολύ καλό και επειδή συμφωνώ απόλυτα δεν μπορούσα παρά να το "μεταφέρω" σε μας...

by simple man


Πριν μερικούς μήνες ενθουσιασμένοι και εμείς από την κίνηση στο διαδύκτιο και την αντίδραση των μεγαλοκαρχαριών γράψαμε για το πρόβλημα Blogger. Στην τελευταία παράγραφο αναφέραμε ότι στο παιχνίδι με τους έξω (δήθεν δημοσιογράφους) και λοιπά παμφάγα της ανθρώπινης υπόστασης για το χρήμα, θα χάσουμε.
Τελικά χάσαμε.
Την ανάρτηση δεν θα την κατεβάσουμε (όπως κάνουν κάποιοι δήθεν blogger) γιατί για μας ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, αλλά παίρνει διόρθωση και συγνώμη όταν κάνουμε λάθος. Επειδή δεν θέλουμε να σας ζαλίσουμε και τα πράγματα τα λέμε με το όνομά τους εξηγούμεθα αμέσως.
Τα Blogs δεν μπορείς εύκολα να τα κατατάξεις σε κατηγορίες από την θεματολογία τους γιατί απ’ όλα έχει ο μπαξές. Μπορείς όμως να τα κατηγοριοποιήσεις (αυθαίρετα πάντα), με την επισκεψιμότητα που έχουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν : ιστοσελίδες μεγααααάλης επισκεψιμότητας, σελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας, μεσαίας, μικρής και ελάχιστης, όπως η αφεντιά μας.
Επειδή οι περισσότερες σελίδες δημοσιεύουν και ειδήσεις χωρίς το μελόδραμα των μέσων μαζικής εξαθλίωσης ο κόσμος στράφηκε σε αυτές γιατί γούσταρε αυτό το καινούριο ή μπορεί να σιχάθηκε τους πατρόνους της πληρωμένης «είδησης». Ήταν η εποχή που κάποια ανησυχία έκανε τους καρχαρίες να «ορμήξουν» στους Bloggers.Την ίδια εποχή την πατήσαμε και εμείς από την χαρά μας και γράψαμε με φουντωμένη την ουρά σαν τα παγώνια για όλους τους συνιστολόγους «Το πρόβλημα Blogger». Θα παρατηρήσατε βέβαια ότι εκείνη την εποχή άρχισε και ο αγώνας των δυο τρομακτικών μονομάχων του διαδυκτίου του troktiko και της zougla.gr. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσατε ότι από τότε στις σελίδες μεγάαααλης επισκεψιμότητας οι αναρτήσεις γίνονται με ρυθμό ταχυπολυβόλου και κάπου ανάμεσα στα μπούτια κάποιας γκόμενας, σε έναν γκέι κροταλία, στον καβγά του Μάκη με το troktiko πέφτει και καμιά σοβαρή είδηση που περνάει στο ντούκου. Πού να προλάβεις να σταθείς στην είδηση όταν η Κίρκη του ξεκατινιάσματος σε σπρώχνει να δεις την εξέλιξη του ξεσκίσματος ανάμεσα στον καβγά και τα μπούτια της καλλιτέχνιδας.
Μάλλον κάποιοι από σας ξέχασαν τα ξεκατινιάσματα, τα βρισίματα τις απειλές και άλλα κόλπα ακροαματικότητας των γνωστών και μη εξαιρετέων Μάκη, Κακαουνάκη και άλλων καλών και «έγκριτων» τηλεορασάκηδων. Μήπως προσβλήθηκαν τότε από τις χυδαιότητες; Μήπως αντίθετα χτύπαγαν νούμερα και αμοιβές που τους έκαναν την επομένη να γίνονται πιο χυδαίοι; Αυτά συνέβαιναν στον πραγματικό κόσμο, τα ίδια συναντάμε και στον εικονικό όπου.... σιγά που του κάνατε τη μούρη κρέας του Μάκη που καλείται τον κόσμο να μποϋκοτάρει την zougla. Αντίθετα το ξέρετε καλύτερα από μας ότι θα σπρώξετε πολύ λαό προς τα εκεί.
Τώρα, φίλοι μου, στο ζουμί. Φανταστείτε αύριο που η τεχνολογία θα είναι προχωρημένη και η οθόνη της τηλεοράσεως θα είναι χωρισμένη στα δυο, ένας κουρασμένος άνθρωπος -πολίτης αυτής της χώρας να κάθεται στον καναπέ του και να έχει στην μισή οθόνη τον Μάκη και στην άλλη μισή το Troktiko γιατί δεν του αφήνουν πια άλλη επιλογή. Ούτε στο κρεβάτι δεν θα προλαβαίνει να πάει γιατί από την μια οι αποκαλύψεις από την άλλη «δείτε όλο το θέμα εδώ», τι να κάνει ο έρημος; Σιγά μη του μείνει χρόνος να διαβάσει το σκεπτικό κάποιου blogger ή να δει ένα σοβαρό θέμα περιβάλλοντος που «σήκωσε» κάποιος στη σελίδα του από κάποια επαρχία.
Μη μου πείτε το τετριμμένο όποιος έχει το τηλεκοντρόλ είναι το αφεντικό, γιατί θα γελάσω. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο blogger δεν είναι πρόβλημα πια. Γιατί τελικά πάλι μείναμε μεταξύ μας να κάνουμε το κέφι μας, να έχουμε τις αντιρρήσεις μας και να αλληλοσχολιαζόμαστε. Το παιχνίδι για μια ακόμη φορά το κέρδισαν οι μεγαααάλοι γιατί πολύ απλά σκέφτηκαν να μεταφέρουν την ξεφτίλα της πραγματικότητας στο εικονικό δίκτυο όπου ο καθένας από μας έχει το ταμπούρι του. Και το πέτυχαν.
Αλήθεια μήπως είχατε πάρει χαμπάρι με πόση ευκολία έκαναν αναρτήσεις κάποιοι μεγάαααλοι από ανώνυμα e mail για τις δήθεν ακάλυπτες επιταγές του Θεόδωρου Τενέζου ανάμεσα στην κυτταρίτιδα της διάσημης και στον δημοσιογράφο του τίποτα;
Αλήθεια ωρέ, συνιστολόγοι, υπάρχει έστω και ένας από εσάς που θα απειλούσε τον οποιονδήποτε μέσω της σελίδας του; (κάτι μου θυμίζει από «δημοσιογραφία» αυτό).
Για να τελειώνουμε, με την ευκολία που καταρράκωσαν την πραγματική αξιοπρέπεια των μέσων επικοινωνίας ταΐζοντας σκουπίδια όλον τον κόσμο, ακριβώς το ίδιο επιδιώκουν και στο δίκτυο γιατί σκέφτονται ότι σε ίδιους «ακροατές» απευθύνονται.
Μόνο που στο δίκτυο θα υπάρχουν πάντα οι φιμωμένοι του πραγματικού κόσμου που δεν «γλιστράνε στον ταραμά» των αγώνων κανενός και θα τα λένε.
Τελικά οι κατηγορίες (πάντα αυθαίρετα) των bloggers είναι δυο οι ελαχίστης επισκεψιμότητας και οι μεσαίας ή μεγάλης που δεν ταχυπολυβολούν, οι άλλοι οι μεγάαααααλης επισκεψιμότητας «δημοσιογραφίζουν» μετατρέποντας σε ζούγκλες αθώες αποικίες ποντικών.

ΠΗΓΗ:citypress-gr


Tom Sawyer

5 σχόλια:

Ανώνυμος,  12 Απριλίου 2009 στις 6:40 μ.μ.  

Πολυ σωστο φιλτατε.Ετσι ειναι.Ηδη το τρωκτικο το εδωσα δρομο απο τα "αγαπημενα μου".
φτανει με τη κοροιδια.

Ανώνυμος,  13 Απριλίου 2009 στις 12:38 π.μ.  

εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση πως το άρθρο/ανάρτηση ΔΕΝ κακολογεί ( δεν κρίνει αρνητικά)
το τρωκτικό, αλλά το ζούγκλα;

Τι του ηλίου φαεινότερο: η ζούγκλα έχει έεενα κάρο banners , το τρωκτικό όμως όχι
should we may also read between the lines?
Or should we JUST read THE LINES?
Μπερδεύτηκα

Tom Sawyer 13 Απριλίου 2009 στις 1:29 π.μ.  

Παιδιά μην μπερδεύεστε.Το κείμενο δεν πολυασχολείται με το troktiko ούτε με το zougla,γνώμη μου,αλλά με το πως πάλι κέρδισαν οι μεγάλοι.Πως με τις κόντρες και τα κόλπα τους κατάφεραν και συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.Δηλαδή οι μεγάλοι κατάφεραν πάλι να κερδίσουν και να ξεφτιλίσουν ένα "θεσμό"-μέσο με μόνο κέρδος τα "κλικς" και τα χρήματα.

Ανώνυμος,  13 Απριλίου 2009 στις 1:35 π.μ.  

ακριβώς αυτό λοιπόν.
χρησιμοποιεί μεν ο αρθογράφος το τρωκτικό ως παράδειγμα (θετικό) και το ζούγκλα ως αρνητικό, γιατί εντέλει στην κατκλείδα του άρθρου του κάνει το λογοπαίγνιο.
(είμαι ο ανώνυμος των 12:38, έκανα την ανάρτηση λόγω του σχολίου του ανώνυμου των 6:40, γιατί νόμιζα πως αρχίζω να το χάνω)

Tom Sawyer 13 Απριλίου 2009 στις 2:06 π.μ.  

To γέγονος φίλε μου Αδήλωτε πως διαβάζεις και άλλα,εναλλακτικά blogs και μάλιστα συμμετέχεις με τον τρόπο σου σε αυτά (σχόλια) μόνο πως δεν το χάνεις δείχνει.Συμφωνούμε απόλυτα.Σ'ευχαριστώ για τα σχόλια σου και περιμένω και άλλα...