Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Διαμαρτυρία απλήρωτων εκπαιδευτικών!

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Γ΄ ΦΑΣΗΣ ) ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής που προσληφθήκαμε στις 26-11-2008 παραμένουμε απλήρωτοι μέχρι και σήμερα .Δεν έχουμε λάβει τους μισθούς μας και Δώρο Χριστουγέννων , ενώ αντίθετα μας δόθηκε έγκαιρα εκκαθαριστικό σημείωμα (σαν να πληρωνόμασταν κανονικά ) για να φορολογηθούμε για χρήματα που δεν λάβαμε.

Οι περισσότεροι από εμάς προερχόμαστε από οικογένειες μη εύπορες και έχουμε τοποθετηθεί αρκετά μακριά από τα σπίτια μας .Αυτό σημαίνει έξοδα για διαμονή , διατροφή , μεταφορικά κτλ..


Όταν απευθυνόμαστε στις κατά τόπους Δ/νσεις Π.Ε. αλλά ακόμα και στο ΥΠΕΠΘ ο ένας μεταφέρει τις ευθύνες στον άλλο και γενικότερα μας λένε «περάστε την πρώτη του μηνός».΄ Έφτασαν ακόμη στο σημείο να μας πουν ότι είναι παράνομο να πληρωθούμε (πέντε μήνες μετά) χωρίς τους σχετικούς κωδικούς των πιστώσεων.


Όλα αυτά δεν αλλάζουν την ουσία και το μέγεθος του προβλήματος που μας οδηγεί να σκεφτόμαστε ακόμη την ομαδική παραίτηση.


Δικαιούμαστε απαντήσεις στα ερωτήματα μας ως έλληνες πολίτες και ως εργαζόμενοι. Ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση ; Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας ή κάποιοι «υπεύθυνοι-ανεύθυνοι » στα γραφεία του ΥΠΕΠΘ; Όπως και αν έχει το θέμα ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες και να μας καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας. Να σταματήσει ο εμπαιγμός τώρα.


Καλούμε το ΥΠΕΠΘ να τηρήσει του νόμους που η ίδια η Πολιτεία έχει θεσπίσει.


Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα τη ΔΟΕ να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να πιέσουν άμεσα το ΥΠΕΠΘ ώστε να δοθεί σήμερα λύση.


Mόσχου Μαρία Α΄ Σερρών

Μπαρλαγιάννη Ευθαλία Α΄ Ανατολική Αττική
Κουτζιαμπασοπούλου Μαρία Α΄ Καβάλας
Πασσαλή Βάσω Α΄ Έβρου
Στοίδου Κατερίνα Α΄ Έβρου
Φιλίππου Μαρία Β΄ Αθήνας
Μόλα Βασιλική Κιλκίς