Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Πόσο κάνει ένας βουλευτής????


Προχθές σε ένα gala που ήμουν καλεσμένος συνάντησα ένα γνωστό μου πρώην δισεκατομυριούχο.

-Τι έγινε, πως τα πας, τον ρώτησα. Έμαθα δεν πάνε καλά οι δουλειές

-Χάλια, έχω χάσει πολλά λεφτά

-Γυναίκες ή καζίνο; τον ρώτησα για να μάθω τις πιπεράτες λεπτομέρειες για να τον διασύρω μετά στους φίλους του.

-Βουλευτές, μου απάντησε και είδε την έκπληξη να ζωγραφίζεται στα ωραία, σχιστά, μεγάλα, αμυγδαλωτά μάτια μου.

-Ξέρεις πόσο κοστίζει σήμερα ένας βουλευτής; Με ρώτησε. Τον άφησα να συνεχίσει.

-Παλιά, έμπαινα στο γραφείο του κάθε βλαχοβουλευτή του έσκαγα ένα μύριο δραχμές και αυτός έπαιρνε στυλό και χαρτί για να πάρει την παραγγελία. Σήμερα η ταρίφα έχει πάει στο εκατομμύριο ευρώ, συν τα δωράκια που ζητάνε κάθε τρεις και λίγο. Δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία, εισ. αεροπορικά, κοσμήματα για τις γκόμενές τους, συν ένα σωρό άλλα ΄'μικροέξοδα'' για να λαδώσουν και τους παρατρεχάμενούς τους. Την έχουνε μυριστεί όλοι την δουλειά. Παλιά έναν βουλευτή, άντε δύο να έβαζα στο κόλπο. Τώρα για να γίνει η δουλειά σου, επειδή όλοι αυτοί είναι κλίκα και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, σε έναν να πας με τη βαλίτσα για να σου κάνει τη δουλειά, την άλλη μέρα άλλοι δέκα, από όλες τις παρατάξεις θα σε ενοχλήσουν και καλά για να βοηθήσουν. Έτσι τον αποκαλούν αυτοί τον εκβιασμό. Και φυσικά αν σε πουλήσουν, δεν έχεις και αποδείξεις. Αφού χέρι-χέρι γίνονται αυτά τα πράγματα. Ένας μάλιστα, μου άφησε μια φορά και έναν τιμοκατάλογο. Είχε σημειώσει μια σειρά από τροπολογίες σε κάτι νόμους που ψηφίζονται τον Αύγουστο, ξέρεις, τα φημισμένα θερινά τμήματα της Βουλής και οι μεταμεσονύχτιες ψηφοφορίες. Και καλά, εργάζονται μέχρι αργά για το καλό μας. Τες.πα. Είχε σημειώσει τιμές δίπλα σε κάθε τροπολογία που θα ήθελα να περάσω. Εξαψήφια νούμερα και επταψήφια. Επίσης, μου είπε, για να με γλιτώσει από τον κόπο θα μεσολαβούσε ο ίδιος για το πως θα μοίραζε το χρήμα, για να μη με ενοχλεί ο κάθε ενδιάμεσος ξεχωριστά. Έτσι που λες. Και μετά κλαίγεται ό κάθε κωλομισθωτός ότι όλα ακρίβυναν. Σιγά, πας και δίνεις ενάμιση ευρώ και ξέρεις ότι πλήρωσες και το πήρες το γάλα, και ότι για τους επόμενους μήνες πάλι θα δίνεις ενάμιση ευρώ και θα παίρνεις το γάλα. Εγώ τι να πω που δίνω εκατοντάδες χιλιάδες και δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει η δουλειά μου ή αν αύριο δεν μου ζητήσουν τα διπλά. Ποιος είναι σε πιο καλή θέση?

Για αυτό τα πιο πολλά εργοστάσια πήγαν Βουλγαρία. Αυτά που λένε για φτηνό εργατικό κόστος είναι παπαριές. Εκεί είναι φτηνό το Βουλευτικό κόστος. με 50.000 ευρώ έχεις ένα βουλευτή για μια βδομάδα και δώρο μια πουτάνα. Εδώ ο άλλος δουλεύει μια ζωή για να εξασφαλίσει τα γηρατειά του και αυτοί μέσα σε μια τετραετία θέλουν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα και των δισεγγόνων τους. Για αυτό ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα προεκλογικά για να τους ψηφίσει ο κόσμος. Είναι 100% σίγουροι ότι θα τα πάρουν πολλαπλάσια πίσω όταν εκλεγούν. η πιο καλή επιχειρηματική επένδυση σήμερα είναι να ρίξεις λεφτά στη πολιτική, να γίνεις πολιτικός, συνδικαλιστής, πρόεδρος επιτροπής ή ΔΕΚΟ, τσιράκι, ορντινάντζα, δεξί χέρι κλπ. Και αφορολόγητα μάλιστα.

Έτσι μου έρχεται να ζητήσω να δημιουργηθεί και μια επιτροπή ανταγωνισμού που να ελέγχει και τις τιμές των βουλευτών. Ναι μεν τιμοκατάλογος, αλλά να ισχύει για όλους, να ξέρουμε και εμείς οι επιχειρηματίες τι πληρώνουμε και τι προϊόν αγοράζουμε. Ανώτατη τιμή στο γάλα και στη βενζίνη? Ανώτατη τιμή και στη παροχή βουλευτικών υπηρεσιών.                                                                                                                                                             

Και μετά ξύπνησα. Ή όχι?????