Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Γιατί να μη ψηφίζουν και οι Έλληνες του εξωτερικού;


Ίσως είναι ένα θέμα που κρατάει χρόνια τώρα. Γιατί δε δίνουν το δικαίωμα σε αυτούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να ψηφίσουν από εκεί; Την 1η και 2η Απριλίου έγινε συνεδρίαση στη Βουλή με το θέμα των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό και το δικαίωμά τους να ψηφίζουν. Ναι βρήκα και τα πρακτικά της Βουλής, τα οποία θέλουν ακόμα κάποιες διορθώσεις.
Παρακάτω θα δώσω τα link για να μπορέσετε και εσείς να διαβάσετε τα όσα ειπώθηκαν.

Όμως πρώτα, να εκφράσω την απορία μου. Γιατί τόσα χρόνια δεν μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες που ζουν κάπου αλλού εκτός Ελλάδας; Ναι, θα μου πείτε ο νόμος λέει ότι μόνο όσοι βρίσκονται μέσα στην ελληνική επικράτεια μπορούν και και και ...Ε, αλλάξτε το! Τόσα και τόσα έχουν αλλάξει μέσα σε ένα βράδυ. Και φυσικά τώρα πια έχουμε και την τεχνολογία για να το υποστηρίξουμε. Έχουμε δηλαδή τα μέσα και ότι άλλο χρειάζεται για να ψηφίσει κάποιος από την Αφρική για παράδειγμα, μέσα από κάποιες διαδικασίες φυσικά και να μετρήσουμε τη ψήφο του εδώ.
Στις περασμένες Προεδρικές εκλογές της Αμερικής, όσοι Αμερικάνοι ζούσαν Ελλάδα μπόρεσαν και ψήφισαν.

Άραγε θα άλλαζε κάτι στο πολιτικό σκηνικό εάν οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούσαν να ψηφίσουν; Ίσως και ναι. Όσοι δεν ζουν εδώ, βλέπουν με άλλη ματιά τα όσα συμβαίνουν. Συγκρίνουν, το βασικότερο, τη χώρα που μένουν με τη χώρα μας. Όλοι έχουμε έστω και ένα ξάδερφο κάπου στο Αμέρικα... Όλοι έχουμε συγκρίνει κάποια στιγμή τον τρόπο ζωής και την ποιότητα φυσικά! Αυτά τα λίγα θα ήταν κατά τη γνώμη μου, αρκετά για να αλλάξει έστω και κάτι μικρό, με τη συμβολή της ψήφου του απόδημου Έλληνα.

Μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά της 1ης Απριλίου και της 2 Απριλίου. Στη 1 Απριλίου ξεκινάει αμέσως με αυτό το θέμα. Ενώ, στις 2 Απριλίου είναι λίγο πιο κάτω μετά από κάποιες ομιλίες.



1 σχόλια:

Moloch 5 Απριλίου 2009 στις 5:32 μ.μ.  

Καλησπέρα! Προσωπικά δε βλέπω το λόγο να έχουν άποψη σχετικά με την πολιτική κατάσταση της Ελλάδος άτομα τα οποία δεν ζουν σε αυτή. Έχω συγγενείς και φίλους στο εξωτερικό οι οποίοι από την βολή τους λένε ότι η κατάσταση πρέπει να γίνει έτσι ή αλλιώς χωρίς να σκέφτονται εμάς. Από την άλλη, οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν ανεπτυγμένο περισσότερο εθνικισμό τον οποίο καταπιέζουν στο εξωτερικό (βλέπε π.χ. ομογενείς στην Τουρκία) και τον οποίο θ εκφράσουν σε λύσεις τύπου ΛΑΟΣ ή στην καλύτερη ΝΔ... Εγώ κι εσύ θα τους φάμε στη μάπα όμως...