Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Φωτορεπορταζ από Κύπρο, στις 1:00


Καλησπέρα από την ηλιόλουστη Κύπρο. Το θερμόμετρο δείχνει 28 βαθμούς Κελσίου και η κίνηση είναι αυξημένη στη γειτονιά του Στροβόλου, μέρος της Λευκωσίας.

Εμείς ήρθαμε εδώ για ρεπορτάζ και όχι για διακοπές, μπύρες, μπάνια και clubing.
Πιστέψτε μας. Λέμε την αλήθεια. Για να το αποδείξουμε, μη χάσετε στις 1:00 τα ξημερώματα, φωτογραφίες από τα Κατεχόμενα που σε εξοργίζουν και σε κάνουν να λυπάσαι ταυτόχρονα.

Βομβαρδισμένα ξενοδοχεία, κατεστραμμένα κτίρια, οδοφράγματα και συρματοπλέγματα, ακόμα και μέχρι την θάλασσα, συνθέτουν την εικόνα της Κατεχόμενης Κύπρου. Στις 1:00 λοιπόν.

5 σχόλια:

Λάζαρος 13 Απριλίου 2009 στις 5:19 μ.μ.  

Καλοπροαίρετα:

Ο Στρόβολος δεν είναι ακριβώς γειτονιά της Λευκωσίας. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, είναι ο 2ος σε πληθυσμό δήμος της Κύπρου, μετά απ' αυτόν της Λεμεσού. Ο Δήμος Λευκωσίας είναι τρίτος στον κατάλογο.

Εννοείται ότι ο Στρόβολος περιλαμβάνεται σ' αυτό που στην καθομιλουμένη οι Κύπριοι αποκαλούμε 'Λευκωσία', δηλ. το ευρύτερο πολεοδομικό της συγκρότημα: Ένας κάτοικος του Στροβόλου θα απαντήσει πως είναι Λευκωσιάτης στην ερώτηση "Από πού είσαι;", κατά τον ίδιο τρόπο που ένας δημότης Τριανδρίας π.χ. θα απαντήσει πως είναι Θεσσαλονικιός.

Καλά να περάσετε!

Dr.Koul,  13 Απριλίου 2009 στις 7:41 μ.μ.  

Αγαπητε εχεις δικιο. Δεν ξερω αν ειμαι συνηθισμενος απο την Ελλαδα, αλλα μου φαινεται σαν γειτονια. Και η Καλαμαρια στη Θεσ/νικη ειναι απο τους μεγαλυτερους δημους, αλλα γειτονια μου φαινεται. Το σιγουρο ειναι οτι εχεις δικιο.

Το παιδι που με φιλοξενει ειναι Ελληνας, φοιτητης εδω. Θα μου συγχωρησετε τα οποια λαθη καθως δεν ειμαι δημοσιογραφος. Απλα, θα προσπαθησω να περιγραψω την κατασταση, οσο καλυτερα μπορω.

Λάζαρος 13 Απριλίου 2009 στις 7:45 μ.μ.  

Μπα...

Όλη η Κύπρος (όση απέμεινε, έστω) μια γειτονιά είναι, δεν τίθεται θέμα.

: )

Άμα σε φέρει ο δρόμος σου Λεμεσό, κερνάμε τις μπίρες.

Dr.Koul,  13 Απριλίου 2009 στις 7:59 μ.μ.  

Το προγραμμα εχει Κατεχομενα, πανεπιστημιο, Πάφο προς το παρον.
Αν ερθουμε, θα σκεφτω σοβαρα την προταση σου Λαζαρε. Αλλα να μην ειναι ΚΕΟ η μπυρα.

υ.γ. Το τσινο ειναι το αγαπημενο μου. Και μονο για αυτο, αξιζει να ερθει κανεις στην Κυπρο

Σγουραμαλης,  14 Απριλίου 2009 στις 6:20 π.μ.  

Κουλ, είσαι μεγάλη απάτη. και καλά δεν έχεις χρόνο, από τη ΘΥΡΑ 4 λευκωσίας θα περάσεις όμως. Βου - Βου _ Βουλ....λινός