Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΦΕΡΕΦΩΝΑ-ΣΑΞΟΦΩΝΑ

Ήθελα να γράψω για τα σαξόφωνα και τους τρόπους που το χώνεις στο στόμα αλλά μετά που είδα, με φρίκη αλλά και ζήλια, ομολογώ, το βίντεο του ΠΡΟΜΗΘΕΑ που ανέβασε στο yuvutu, λέω να πω για τα φερέφωνα αντί για τα σαξόφωνα. Είναι πολύ διαδεδομένα και συμπεριλαμβάνονται μαζί με τους κόλακες, τους γλύφτες, τους σαλιάρηδες και τους γυμνοσάλιαγκες στην ίδια κατηγορία. Ευδοκιμούν στα ΜΜΕ ( τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, ξέρετε εσείς) και το πάθος που εκφράζουν είναι ανάλογο της οικονομικής αποζημίωσης, άμεσης ( μετρητά, ακίνητα, γκόμενες) ή έμμεσης ( διορισμός, προαγωγή, γκόμενες). Είναι απαραίτητοι σε όλους τους κλάδους αλλά αυτό που τους ξεχωρίζει είναι ή διάθεσή τους να πέσουν όσο το δυνατό πιο χαμηλά, να εξευτελιστούν οι ίδιοι μπροστά σε κόσμο. Φερέφωνο των προθέσεων μιας επιχείρησης είναι πχ ένας διευθυντής που όμως παρουσιάζει τα προϊόντα της εταιρίας του με σκοπό ΟΧΙ να ξεγελάσει ή να παραπλανήσει αλλά να εμπιστευτεί ο πελάτης τα δικά του, να τα προτιμήσει έναντι του ανταγωνιστή. Φερέφωνα και οι διάφοροι κομματικοί-κυβερνητικοί-ορντινάντζες εκπρόσωποι των εταιριών που παράγουν πολιτική!!! ( Ε.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, Α.Ε Ν.Δ. ΑΦΟΙ Γεωργιάδη ΛΑ.Ο.Σ Σφυροδρέπανο & ΣΙΑ ΚΚΕ, Α.Χ.Ε. Συνασπισμός) που μας φέρονται σαν να είμαστε πελάτες για ένα προϊόν το οποίο ΘΑ παράξουν, ΘΑ γευτούμε, ΘΑ μας αρέσει και αν δεν μας αρέσει, έ, τί να κάνουνε και αυτοί, αυτά έχει η δημοκρατία, αλλά παρ΄ολ΄αυτά το προπληρώνουμε μονίμως και ασταμάτητα και πανάκριβα.

Η δουλειά του εκάστοτε φερέφωνου ή μάλλον όχι δουλειά, λειτούργημα κάνουνε διότι υπηρετούνε ΟΟΟΟΧΙ το προσωπικό τους συμφέρον αλλά την Ελλάδα, το έθνος, την φύση, τον πολίτη, τη δικαιοσύνη, την ελευθεροτυπία την σπουδάζουσα νεολαία, την γαμεύσιμη εργατιά, τα υποτιμημένα γηρατειά και άλλες τέτοιες αφηρημένες έννοιες, ξεκάθαρες όμως για τις προσωπικές εγωϊστικές βουλές του καθενός, το λειτούργημα που επιτελούν είναι να μπορούν να λένε πράματα που ΔΕΝ τα πιστεύουν ΟΥΤΕ οι ίδιοι σε ακροατές που ΘΕΛΟΥΝ να ακούσουν παπαριές αλλά και που αυτοί για το προσωπικό τους συμφέρον να κουνήσουν, συμφωνώντας το κεφάλι, θα συναινέσουν, θα επιδοκιμάσουν. Προσυμφωνημένα αλλά ανομολόγητα ψέμματα κυκλοφορούν για χάρη της τάξης; της προόδου; της ειρήνης; της οικονομίας; της μαλακίας;

Τελικά τα φερέφωνα είναι το ίδιο απαραίτητα όχι μόνο για τα αφεντικά που υπηρετούν αλλά επειδή εσείς οι ίδιοι ζητάτε το γλυκό, μαγευτικό, καθησυχαστικό παραμύθιασμα του φερέφωνου που γράφει στην εφημερίδα ή απαγγέλλει στη τηλεόραση. Και μετά νομίζετε ότι μόνο τα ναρκωτικά ναρκώνουν και καταστρέφουν τον εγκέφαλο...

Ακόμα και εγώ ο ίδιος είμαι φερέφωνο αλλά του εαυτού μου! Δεν ισχυρίζομαι ψευδώς ότι λειτουργώ εν ονόματι μιας κάποιας Μεγάλης Ιδέας και ακολουθήστε με για να σας σώσω.

Μη ζητάτε από κανέναν να σας σώσει ( πολιτικό, εραστή, φίλο, συγγενή). Όχι τόσο επειδή ειδάλλως θα καταστραφείτε ( ένα ακόμα ψεύτικο δίλημμα που έχουν ποτίσει μέσα σας) αλλά επειδή ΔΕΝ μπορεί να σας σώσει κανένας εκτός από τον εαυτούλη σας που εξακολουθεί να θέλει να ακούει παραμύθια για μεγάλους όμως.