Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Άκουσα στον Λαζόπουλο χθες ένα τύπο να λέει ότι πρέπει να ποινικοποιήσουμε την γραβάτα. Ε λοιπόν αυτό είναι ότι πιο σωστό έχω ακούσει εδώ και μέρες. Όλοι το υποψιάστηκαν κάποια στιγμή,όλοι το πέταξαν σαν κουβέντα αλλά το άφησαν να το πάρει ο αέρας. Και ρωτώ:Ποιος είναι πιο επικίνδυνος; Αυτός που φοράει μια κουκούλα και τα σπάει στο κέντρο ή αυτός που φοράει μια γραβάτα και πίνει εσπρεσάκι στο Κολωνάκι μιλώντας στο hands free; Η αν θέλετε να το θέσω και έτσι:
Είναι πιο επικίνδυνο το σύμπτωμα ή η αιτία;


Αυτός που πουλάει μετοχές προκαλώντας κατάρρευση,αυτός που
βάζει χέρι σε δημόσια ταμεία,σε επιδοτήσεις έργων και δεν κάνει τίποτα, αυτός που βγάζει τ' άντερά του και δεν πληρώνει κανέναν ενώ σηκώνεται και φεύγει; Ή μήπως αυτός που βλέποντας όλα αυτά κατεβαίνει να τα σπάσει στο κέντρο γιατί μόνο έτσι πλέον μπορεί να εκφραστεί;

Εγώ θεωρώ ότι η γραβάτα κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Και όχι η ίδια η γραβάτα. Τα άτομα που την τυλίγουν στο λαιμό τους έχοντας πληρώσει ίσως και χιλιάδες ευρώ για μια τέτοια θηλιά.

Και αντί να τη σφίξουν λίγο παραπάνω στο λαιμό τους, πνίγουν όλους τους υπόλοιπους σε χρέη ανασφάλεια,αστάθεια και "λιτότητα". Αυτοί είναι η αιτία της κουκούλας. Αυτοί είναι η αιτία της εγκληματικότητας και της αδιαφορίας. Αυτοί φταίνε για την κρίση στην τσέπη μας και στο κεφάλι μας.


Δεν δικαιολογώ αυτούς που τα σπάνε. Αλλά με τέτοια καθίκια ελεύθερα περιμένετε να μην τα σπάει ο κόσμος; Με τέτοιους θρασείς Ευρω-πέους λέτε να μην υπάρχει και το φαινόμενο της κουκούλας; Ας ποινικοποιήσουν τη γραβάτα και θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

1 σχόλια:

Σγουραμαλης,  9 Απριλίου 2009 στις 6:51 π.μ.  

Οπότε εγώ τώρα να φοράω τη κουκούλα στο λαιμό και να βάλω τη γραβάτα στο κεφάλι?