Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Υπερ πίστεως και παρτίδος

Πού το είχα βάλει; Μια στιγμή να το βρω. Λοιπόν, αυτό το γράμμα που βρήκα στα κιτάπια παραχωμένο μου το είχε στείλει πριν τρία χρόνια ο Αη-Βασίλης. Βέβαια, μόνο εσείς νομίζετε ότι νιώθετε την ανάγκη να στείλετε γράμμα στο Άγιο; Και αυτός θα ήθελε να νιώσει την αγωνία την προσμονή και την ευχαρίστηση να πραγματοποιήσει έστω μια φορά τον χρόνο, μια επιθυμία του. Και από όλη την ανθρωπότητα επέλεξε εμένα. Δεν μου φάνηκε περίεργο και επίσης σεβάστηκα (κάτι που δεν το συνηθίζω ) την επιθυμία του να μην αποκαλύψω για τρία χρόνια αυτήν του την επιστολή. Δεν θα αναφέρω τα δώρα που επιθυμούσε να του φέρω για τη νέα χρονιά επειδή δεν είναι του παρόντος. Θα σταθώ σε ένα σημείο που αναφέρετε για το Πάσχα του 2009, μια που θα είναι το τελευταίο πάσχα όπως το γνωρίσατε τόσα χρόνια. Είναι σημείο αναφορά το 2009 για πολλά πράματα. Πχ μαύρος πρόεδρος στην αυτοκρατορία, κορυφαίος γκόλφερ ένας μαύρος ( Tiger woods ) κορυφαίος πιλότος F1 μαύρος ( Hamilton ) και εκεί όπου κυριαρχούσαν οι μαύροι στη ραπ μουσική Νο 1 είναι ένας λευκός ο Εμινεμ. Βλέπετε ότι συντελούνται κοσμοϊστορικές αλλαγές - ανατροπές. Οι γιορτές και ειδικά το πάσχα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Ο Αη-Βασίλης, λοιπόν, στο εν λόγω γράμμα του σημειώνει τα εξής :

¨και να σταματήσουν να ζητάνε υγεία, ευτυχία, αγάπη, ειρήνη και τέτοια πράματα. Πρώτον επειδή δεν είναι της αρμοδιότητάς μου και δεύτερον επειδή είναι ανέφικτο να τα έχουν, όχι επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα αποκτήσουν αλλά επειδή δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν. Τι να το κάνει ένα κουπί κάποιος που δεν έχει βάρκα? Τι να το κάνει ένα βιβλίο ένας τυφλός? Τι να το κάνετε το πάσχα και την ανάσταση του Σούλη ( αυτό βγαίνει από το Ιησούλης - Ιησούς) αφού ΔΕΝ το χρησιμοποιείτε κατά πως το έχετε πραγματικά ανάγκη. Το ίδιο και με τη πρωτοχρονιά και τις υπόλοιπες εορτές - σημεία αναφοράς πνευματικής, υποτίθεται, αλλαγής. Ευκαιρίες σας παρουσιάζονται όλο τον χρόνο για να αλλάξετε προς όποια κατεύθυνση επιθυμείτε αλλά εσείς πρώτα τις μειώσατε και μετά τις αναθέσατε σε κάποια ημερολόγια. Παραδείγματα? Από Δευτέρα αρχίζετε δίαιτα ή κόβετε το κάπνισμα. Κάθε πρώτη Ιανουαρίου υπόσχεστε να κρατήσετε κάποιες υποσχέσεις. Κάθε πάσχα κάνετε-και καλά-νηστεία. Δίαιτα το λέω εγώ. Αφήνετε στην άκρη την έννοια και τον συμβολικό χαρακτήρα της νηστείας και την περιορίζετε σε ό,τι έχει σχέση με κάποιες τροφές. Ρε, σας ζήτησε ποτέ ο Σούλης να μη τρώτε κάτι ή να τρώτε μόνο κάτι άλλο? Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι σας είχε πει. Αντί να ακούσετε τον ίδιο ακούτε τον κάθε αυτοαποκαλούμενο εκπρόσωπο του επί της γης. Εδώ και 2000 χρόνια το ίδιο βιολί. Και άντε, αυτοί, οι οικουμενικοί και οικονομικοί πατριάρχες, πατέρες, μητέρες και παιδιά της εκκλησίας τον έκαναν κότα που γεννά τα δικά τους χρυσά αυγά. Εσάς τι σας εμποδίζει να γίνετε και να αισθάνεστε καλύτερα από'σο είστε? Ναι, έτσι είναι. ΟΛΟΙ σας είστε καλύτεροι από,τι δείχνετε, ΟΛΟΙ σας υποτιμάτε τον εαυτό σας, ΟΛΟΙ σας έχετε δυνατότητες που δεν τις εκμεταλλεύεστε. Και αφού δεν το κάνετε εσείς τις εκμεταλλέυονται κάποιοι άλλοι. Φέτος είναι η ευκαιρία σας, όπως ήταν και πέρυσι, όπως θα είναι και του χρόνου. Νηστέψτε όπως θέλετε ΕΣΕΙΣ, αλλά μη κοροϊδέψετε τον εαυτό σας. Εκκλησιαστείτε όπως θέλετε ΕΣΕΙΣ αλλά μην πείτε στον εαυτό σας ότι ο δικός σας τρόπος είναι ο σωστός και των άλλων ο λάθος. Πιστέψτε όποιον και όπως ΕΣΕΙΣ θέλετε αλλά μην περιμένετε αυτό να σώσει ό,τι θέλετε να σώσετε. Και πάνω απ'όλα σταματήστε να υποκρίνεστε. Σταματήστε να κυκλοφορείτε με το σταυρό στο χέρι και το γκαυλί στο κωλομέρι. Δεν είστε καλύτεροι από τους άλλους αλλά μπορείτε να γίνετε καλύτεροι από τον εαυτό σας.

Σταματήστε να κοροϊδεύετε και να λέτε συνέχεια ψέμματα στον εαυτό σας. Σταματήστε να φοράτε την γιορτή και αρχίστε να την νιώθετε. Δεν φτιάχνει η συγκεκριμένη μέρα εσάς αλλά εσείς δημιουργείτε και δίνετε ουσία στην ημέρα. Μην περιμένετε τα δέκα λεπτά πριν και τα 5 λεπτά μετά την δωδεκάτη βραδυνή να δώσουν την σφραγίδα τους ότι ¨πήγατε και κάνατε πάσχα στην εκκλησία" αλλά δώστε αξία στα έστω και δεκαπέντε, αυτά λεπτά εσείς, ακόμα και αν κάτσετε σπίτι. Το ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε πάσχα και πρωτοχρονιά όποτε θέλετε, όσες φορές θέλετε?

Καλό είναι πρώτα να πιστέψετε τον εαυτό σας ( βασικό μια που όλοι λέτε ψέμματα πρώτα σε εσάς και μετά στους γύρω σας), μετά να πιστέψετε στον εαυτό σας και τότε μόνο θα μπορέσετε να πιστέψετε και τους άλλους. Προσωπικά να σου πω τη γνώμη μου ? -έγραφε ο Αη-Βασίλης κλείνοντας το γράμμα του- ο Σούλης χέστηκε για εσάς. Αυτός έκανε ό,τι έκανε, όποιος θέλει τον ακούει, όποιος δεν θέλει, με γεια του με χαρά.  Και αυτή είναι μια πολύ καλή ερμηνεία της απόλυτης ελευθερίας .Όμως και αυτό, όπως και πολλά άλλα ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ τι να τα κάνετε. Όλη σας τη ζωή είστε μικρά παιδιά. Όλο επιθυμίες. Το μόνο που θέλετε και ψάχνετε είναι κάποιον να σας τις πραγματοποιήσει. Άντε, χαιρετώ τώρα, και πες στους συντοπίτες σου να μη στεναχωριούνται και θυμώνουν για μικροπράγματα όπως ποιανού είναι τα Σκόπια, η Μακεδονία και η Κύπρος. Δεν ανήκουν σε κανένας από εσάς τους ανθρώπους. Αλλά που να το καταλάβετε τόσο ντουγάνια που έχετε γίνει."

Εδώ τελείωνε το γράμμα. Τι διεύθυνση αποστολέα είχε? Α, μα είστε ντιπ για ντιπ ντουγάνια.

Η διεύθυνση έγραφε "Δίπλα στον αριστερό σας πνεύμονα"