Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ (9/04)

Ψωνίζω Άρα Υπάρχω
Confessions Of A Shopaholic




Σκηνοθεσία: Π. Τζ. Χόγκαν
Πρωταγωνιστούν: Άιλα Φίσερ, Τζόαν Κιούζακ, Τζον Γκούντμαν
Είδος: Ρομαντική κομεντί
Διάρκεια: 108'

Υπόθεση: Η Ρεμπέκα Μπλούμγουντ (Ίσλα Φίσερ) είναι μια χαριτωμένη Νεοϋορκέζα με ιδιαίτερο ταλέντο στο shopping. Το όνειρό της είναι να πιάσει δουλειά στο αγαπημένο της περιοδικό μόδας, αλλά αρχικά οι προσπάθειές της αποτυγχάνουν. Κάποια στιγμή όμως, της προσφέρεται η ευκαιρία για μια στήλη σε οικονομικό περιοδικό του ίδιου εκδοτικού οίκου. Κι ενώ βλέπει ότι οι επιθυμίες της μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει το παρελθόν από το να καταστρέψει το μέλλον της, προκαλώντας αστείες και απρόβλεπτες καταστάσεις.



Δες το:
Αν είσαι κάτω των 18 και θέλεις να δεις κάτι που να μην σε προβληματίσει ούτε στο ελάχιστο.

Μην το δεις: Αν πιστεύεις ότι το Ο Διάβολος Φοράει Prada ήταν μεγάλη βλακεία, απλά θα θέλεις να φύγεις από το σινεμά σε αυτήν την ταινία...

Πίστευε Και... Γέλα
Religulous




Σκηνοθεσία: Λάρι Τσαρλς
Πρωταγωνιστούν: Mπιλ Μάερ, Στιβ Μπεργκ
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Σάτιρα
Διάρκεια: 101'

Υπόθεση: Η ταινία ακολουθεί τον κωμικό Μπιλ Μάερ (Real Time with Bill Maher, "Politically Incorrect) στο ταξίδι του σε διάφορους θρησκευτικούς τόπους ανά τον κόσμο όπου συζητά με πλειάδα πιστών για τον Θεό και τη θρησκεία. Γνωστός για τις δαιμόνιες αναλυτικές του ικανότητες και την εμμονή του να μην χαρίζεται σε κανέναν, ο Μάερ αντιμετωπίζει με την χαρακτηριστική ειλικρίνειά του και το ανευλαβές πνεύμα του το θέμα της πίστης, οδηγώντας μας σε ένα επεισοδιακό και προκλητικό πνευματικό ταξίδι.



Extra info

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λάρι Τσαρλς (Borat, Curb Your Enthusiasm). Η ταινία αποτελεί το πρώτο κινηματογραφικό εγχείρημά του μετά το Borat που απέσπασε καλές κριτικές και διακρίσεις.

Δες το: Επείδη είναι στο ίδιο στυλάκι με τον Μπόρατ- που σου άρεσε πολύ.

Μην το δεις: Αν ποτέ δεν κατάλαβες τι βρήκαν όλοι στο Μπόρατ. Ούτε που έσκασες ένα τόσο δα γελάκι...

Fanboys



Σκηνοθεσία: Κάιλ Νιούμαν
Πρωταγωνιστούν: Νταν Φόγκλερ, Τζέι Μπάρουσελ, Κρίστεν Μπελ, Σεθ Ρόγκεν, Κάρι Φίσερ
Είδος: Kωμωδία, περιπέτεια
Διάρκεια: 90'

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1998 και το πρώτο επεισόδιο της πολυαναμενόμενης τριλογίας-πρίκουελ ολοκληρώνεται. Σύντομα, όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει το "Star Wars: Επεισόδιο Ι - H Aόρατη Απειλή". Όταν όμως ένας από τους τέσσερις φίλους που λατρεύουν την ταινία, αρρωσταίνει, η παρέα θα πρέπει να ταξιδέψει από το Οχάιο μέχρι την Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται η έπαυλη του Τζορτζ Λούκας, το ξακουστό Skywalker Ranch, ώστε να παρακολουθήσουν την ταινία πριν την επίσημη έξοδό της στους κινηματογράφους.



Δες το: Αν είσαι κι εσύ στην ίδια κατάσταση με τους πρωταγωνιστές. Αν στο ράφι του γραφείου σου ορθώνεται ένα φωτόσπαθο. Kοινώς, αν είσαι ένας από τους γνωστούς Star Wars addicts.

Μην το δεις: Αν δεν έχεις δει κανένα από τα έργα της σειράς, δεν θα το βρεις ενδιαφέρον...

Προβάλλονται επίσης...

To Xάρισμα της Σεραφίν
Seraphine

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Προβόστ
Πρωταγωνιστούν: Ούλριχ Τουκούρ, Γιολάντ Μορώ
Είδος: Δράμα
Διάρκεια: 121'

Υπόθεση: 1912: Λίγο πριν ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, στη μικρή πόλη Σενλίς, 50 χιλιόμετρα βόρεια από το Παρίσι, η μοναχική και ιδιόρρυθμη Σεραφίν Λουίς (Γιολάντ Μορό) δουλεύει ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της Μαντάμ Ντυφό. Η Σεραφίν, αν και δεν είναι πια νέα, κάνει οποιαδήποτε δύσκολη δουλειά προκειμένου να κερδίσει κάποια χρήματα και να αγοράσει τα υλικά που της χρειάζονται για να ασχοληθεί με το πάθος της, τη ζωγραφική. Περνά τα βράδια της κλεισμένη σε μια σοφίτα και ζωγραφίζει μικρούς, περίπλοκους και με πολύ έντονα χρώματα πίνακες, οι οποίοι απεικονίζουν φρούτα και φυτά. Στα χρώματά της χρησιμοποιεί ασυνήθιστα υλικά που βρίσκει γύρω της όπως κρασί, λάσπη, αίμα ζώων, λάδια από τα κεριά της εκκλησίας, φρούτα και πέταλα λουλουδιών.



Extra info
Η ταινία έχει πάρει επτά βραβεία Σεζάρ.


Πάντα Μόνος
Issiz Adam


Σκηνοθεσία: Καγκάν Ιρμάκ
Πρωταγωνιστούν: Κεμάλ Χουνάλ, Μελίς Μπιρκάν, Γιλντίζ Κουλτούρ
Είδος: Αστυνομικό δράμα
Διάρκεια: 113'

Υπόθεση: Ο τριαντάρης Αλπέρ είναι ένας ταλαντούχος σεφ που διευθύνει το δικό του εστιατόριο. Μπορεί στην επαγγελματική του ζωή να έχει γνωρίσει την επιτυχία, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στα προσωπικά του. Ενώ η καθημερινότητά του αναλώνεται μεταξύ γαστρονομικών δημιουργιών, σχέσεων της μίας νύχτας και call-girls, μια επίσκεψη σε ένα μαγαζί μεταχειρισμένων δίσκων και βιβλίων στα δρομάκια του Μπέγιογλου, θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.Η Άντα είναι μια γοητευτική, απλή και σχετικά σταθερή γυναίκα λίγο πριν τα 30 της, που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια. Μια μέρα, καθώς τριγυρνά στα σοκάκια του Μπέγιογλου αναζητώντας ένα παλιό βιβλίο, μπαίνει στο ίδιο βιβλιοπωλείο με τον Αλπέρ. Εκ φύσεως γυναικάς, ο Αλπέρ εντυπωσιάζεται από την ομορφιά της και αρχίζει να την πολιορκεί. Αναζητώντας μια ευκαιρία για να την γνωρίζει, βρίσκει το βιβλίο που ψάχνει, το αγοράζει και της το προσφέρει.Αυτό το βιβλίο θα αποτελέσει τη σπίθα για μια παθιασμένη σχέση ανάμεσα στους δύο ήρωες. Ο Αλπέρ, όμως, προσπαθώντας να βρει χώρο για την Άντα στη ζωή του, αρχίζει να αισθάνεται περιορισμένος, την ίδια στιγμή που εκείνη, αγνοώντας το «δηλητήριο» που τρέχει στις φλέβες του αγαπημένου της, ζει την απόλυτη ευτυχία του έρωτα.

Μακρόνησος

Σκηνοθεσία: Ηλία Γιαννακάκη, Eύη Καραμπάτσου
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 90'

Υπόθεση: Το 1947, στην κορύφωση του Ελληνικού Εμφυλίου, ένα στρατόπεδο δημιουργείται στην Μακρόνησο, ένα ξερονήσι απέναντι από το Λαύριο, ώστε να εκτοπισθούν οι κομμουνιστές φαντάροι ή ακόμη και οι ύποπτοι αριστερής συνείδησης και να «αναμορφωθούν» ιδεολογικά ώστε να σταλούν στο μέτωπο και να πολεμήσουν στην πλευρά του Εθνικού στρατού εναντίον των πρώην συντρόφων τους.

Extra info
Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας 2008 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

πηγή:men24

Τοm Sawyer