Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

MAΛΙΣΤΑ-ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ!ΣΟΚ!


Για ασέλγεια σε ανήλικους κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος κατηγορείται ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Σκέπης Κερατέας, ο οποίος συνελήφθη χθες από την αστυνομία και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο 68χρονος ηγούμενος Ελευθέριος Αναστασόπουλος συνελήφθη με βάση τις καταγγελίες τεσσάρων ατόμων 18 έως 34 ετών, σύμφωνα με τις οποίες, στο διάστημα από το 1989 έως και το 2007 είχε ασελγήσει πάνω τους πολλές φορές όταν ήταν ανήλικοι δόκιμοι μοναχοί στη Μονή Αγίας Σκέπης, στο ηγουμενείο και στα κελιά τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι και άλλα δεκαεφτά άτομα έχουν καταγγείλει για τον ίδιο λόγο τον ηγούμενο, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν την ιεροσύνη για το λόγο αυτό.

Από την αστυνομία ερευνάται αν ο ηγούμενος έχει ασελγήσει σε ανήλικους και σε άλλα μοναστήρια, που έχει περάσει στο παρελθόν.

Ο σάτυρος - ηγούμενος θα απολογηθεί την Πέμπτη ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, εξέδωσε διάταξη με βάση το νέο νόμο για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, για την δημοσιοποίηση του ονόματος του κατηγορουμένου.

ΠΗΓΗ

Τοm Sawyer