Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ασύρματο internet No2


Φίλοι και φίλες και μικρά παιδιά. Όπως είχαμε υποσχεθεί στη προηγούμενη εκπομπή μας, από σήμερα θα αρχίσουμε να δίνουμε ( για καθαρά εκπαιδευτικούς - πειραματικούς λόγους) οδηγίες για το πως βρίσκουμε τους κωδικούς του γείτονα για την ασύρματη σύνδεση του στο internet ( για καθαρά εκπαιδευτικούς - πειραματικούς λόγους). 

Θα τα γράφω όσο το δυνατόν πιο απλά και με ελάχιστους τεχνικούς όρους και λεπτομέρειες. Φυσικά υπάρχουν ένα σωρό άλλες σελίδες πιο εξειδικευμένες για όποιον θέλει να προχωρήσει γρηγορότερα. Σκοπός μου είναι να απλοποιήσω και να συντομέυσω τα τεράστια κείμενα με λεπτομέρειες που θα βρείτε αλλού. Επίσης και εγώ ο ίδιος έχω μόλις δυο εβδομάδες που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα αλλά έχω την όρεξη-διάθεση-χρόνο να τα μεταφέρω ( αφού έχω πρώτα πειραματιστεί ) και σε εσάς αφαιρώντας ό,τι δεν θεωρώ σημαντικό σε πρώτη φάση.

Λοιπόν, για αρχή, υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές για να βρούμε τα "κλειδιά". Ο πιο ευάλωτος τρόπος κλειδ'ωματος λέγεται WEP οι πιο δυνατοί WPA. Εμείς θα ξεκινήσουμε με τον ευάλωτο.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα από τα καλύτερα "εργαλεία", το Backtrack το οποίο είναι μια διανομή Linux που περιλαμβάνει τον αφρό από τα προγράμματα που θα χρειαστούμε

Για αρχή πηγαίνετε εδώ 

 και κατεβάζετε την beta 4 έκδοση DVD IMAGE η οποία δουλεύει μια χαρά και είναι πολύ καλά ενημερωμένη σε ό,τι έχει σχέση με την αναγνώριση των συσκευών του υπολογιστή σας. Το αρχείο που θα κατεβεί το περνάτε σε ένα άδειο dvd δίσκο ως DVD image - εικόνας, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να το τρέχετε από το dvd driver σας χωρίς να χρειάζεται να το εγκαταστήσετε. Σίγουρα το πρόγραμμα εγγραφής σε δίσκους που έχετε θα έχει την αντίστοιχη επιλογή.

Κάνετε μετά επαννεκίνηση στον υπολογιστή για να φορτώσει από το DVD,( αυτό γίνετε ως εξής. Με το που ανοίγετε τον υπολογιστή πατάτε DEL ή F12 ή F2 ανάλογα του BIOS και σας εμφανίζει μια σειρά επιλογών. Εσείς μαρκάρετε το CD/DVD ) περιμένετε και μετά εμφανίζει μια γραμμή εντολών. Γράψτε root και ως password βάλτε toor

Στην επόμενη γραμμή που θα εμφανίσει γραψτε startx  και μπήκατε!!!

Αν κάτι δεν πήγε καλά μέχρι τώρα, ενημερώστε με.

Αν πήγαν όλα καλά εξερευνήστε το περιβάλλον μέχρι να επανέλθουμε. Για να βγείτε επιλέγετε στο μενού logout και όταν σας βγάλει στη γραμμή εντολών γράφετε reboot για να κάνει επαννεκίνηση στο αρχικό λειτουργικό σας.