Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΕΣΤ DOPPING ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Πολλές φορές έχετε διαβάσει στο http://greek-olympics.blogspot.com θέματα που αφορούν το ντόπινγκ, τις ουσίες, δηλώσεις πρωταγωνιστών, αλλά και την αμφισβήτηση των διαδικασιών.

Αυτός ο τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού όταν μιλάμε για ντόπινγκ και κατονομάζουμε αθλητές θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έκαναν χρήση είτε το παραδέχονται είτε όχι.
Η αξιοπιστία των ελέγχων από τη μία και οι μέθοδοι ανίχνευσης ουσιών είναι πάντα τομείς κρίσιμοι για τη WADA που θέλει διαδικασίας που δεν θα δέχονται αμφισβήτηση.
Το τελευταίο διάστημα η WADA έχει αλλάξει τη διαδικασία για τους αθλητές που πρέπει μία ώρα την ημέρα να είναι πάντα στη διάθεσή της και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «διαβατήριο γονιδιακού ελέγχου» για κάθε αθλητή που θα τον συνοδεύει σε όλη του την καριέρα και θα… μαρτυρά όλες τις ενέργειες που έχει κάνει.
Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Όμως η επιστήμη καθημερινά κάνει βήματα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση και τα ευρήματα είναι σημαντικά. Στην Κολωνία το εργαστήριο ντόπινγκ εκτός από ελέγχους κάνει και έρευνα πάνω σε νέες μεθόδους και κατάφερε να εντοπίσει στο γονίδιο μία ουσία με το κωδικό όνομα «GW1516» που ευθύνεται για τις παρεμβάσεις.

Η συνέχεια στο greek-olympics.