Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ


Από τον Μάιο του 2006 μέχρι και σήμερα το ΕΚΑΒ στην βόρειο Ελλάδα κάνει λευκή απεργία-αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών (εξιτήρια επανεξετάσεις, κοινωνικές μεταφορές, επιστροφές, κα).
Αποτέλεσμα της είναι η ταλαιπωρία και η μη εξυπηρέτηση των ασθενών, η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση κυρίως των ευπαθών ομάδων όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς και όλα αυτά προς όφελος των ιδιωτών!
Οι πολλές καταγγελίες επί του θέματος οδήγησαν στο να γίνει Ε.Δ.Ε. όπου και θριάμβευσε η γαλάζια συγκάλυψη αφού «εξαφανίστηκε» μια ολόκληρη παράγραφος του πορίσματος της Ε.Δ
.Ε..
Για το λόγου το αληθές, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, αφού έλαβε το Πόρισμα Ε.Δ.Ε., στάθμισε τα περιγραφόμενα στην Ε.Δ.Ε. αποδεικτικά στοιχεία και διέταξε εγγράφως (σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο στο τέλος):

1. Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. με τα έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία στον Εισαγγελέα, εκτός από τη παράγραφο 3.3. των προτάσεων του πρώην Επιθεωρητή, που αφορούσε τα πειθαρχικά παραπτώματα του Γενικού Επιθεωρητή και τριών (3) Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για απόπειρες χειραγώγησης και συγκάλυψης της υπόθεσης ΕΚΑΒ.
2. Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. στους αρμόδιους φορείς, που είναι πειθαρχικοί προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων, ΟΜΟΙΩΣ χωρίς τις παραπεμπτικές προτάσεις παραγράφου 3.3.
3.-Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας & Κ.Α., για τον υπολογ
ισμό, σε συνεργασία με τον εκκαθαριστή της μισθοδοσίας του ΕΚΑΒ, της ΖΗΜΙΑΣ την οποία υπέστη το δημόσιο, από την μη περικοπή των αποδοχών των απεργούντων υπαλλήλων.

Το έγγραφο αυτό, μαζί με τα δύο έγγραφα του Αβραμόπουλου προς τον Ρακιντζή Λ. και προς τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στο θάψιμο της υπόθεσης του ΕΚΑΒ.

Ενώ η σαπίλα και η διαφθορά έχει οδηγήσει το Ε.Σ.Υ. σε πλήρη εξαθλίωση, οι κυβερνώντες παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του Ελληνικού λαού, χωρίς να συγκινούνται ακόμη και από τους 4 θανάτους συνανθρώπων μας οι οποίοι προέκυψαν από την μη επίλυση του προβλήματος!



epikairo.gr