Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Με την κατηγορία της προδοσίας και της παροχής - έναντι πληρωμής - απόρρητων πληροφοριών του ΝΑΤΟ σε Βούλγαρο πολίτη συνελήφθη ο υπάλληλος του υπουργείου 'Άμυνας της Ρουμανίας, Φλοριτσέλ Ατσίμ, ανακοίνωσε το Εφετείο του Βουκουρεστίου.

Ο Ατσίμ φέρεται - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - ότι παρείχε έναντι χρηματικής αμοιβής, την περίοδο 2002-2007, απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν στα στρατιωτικά συστήματα επικοινωνιών, τις συχνότητες των ραντάρ, καθώς και χάρτες των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ, στον Βούλγαρο Μαρίνοφ Ζικόλοφ.

Ο Ζικόλοφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εφετείου δήλωσε πως οδηγήθηκε σε αυτές τις πράξεις, λόγω της κακής οικονομικής του κατάστασης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα απόρρητα έγγραφα, είχαν προορισμό αποδέκτες σε χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ και διακινητή τον Βούλγαρο πολίτη.

«Από τις έρευνες αποκαλύφθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ανέπτυξαν ένα σύστημα, βάσει του οποίου ο Ατσίμ αποκτούσε στρατιωτικά, απόρρητα, έγγραφα,
των οποίων η διασπορά θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και στη συνέχεια τα έδινε στον Ζικόλοφ», ανακοινώθηκε από την εισαγγελία.

-Μέχρι εκεί έφτασε η κρίση...Αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω αυτο: Άντε και πλήρωσες και τα πήρες ρε μεγάλε τα απόρρητα έγγραφα... Τι στην ευχή θα τα κάνεις; Θα τα πουλήσεις; Οκ. Γιατί για να τα χτησιμοποιήσεις σε πιθανό πόλεμο μάλλον δύσκολο...Εκτός αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο 3ος πόλεμος έρχεται και ότι πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου το 2012. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης εντός των εδαφών της Ευρώπης, και μάλιστα με γειτονικές χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, είναι μάλλον αδύνατο έως απίθανο. Θα πρέπει να γίνει κάτι πραγματικά , όμως πραγματικά, ακραίο και ηλίθιο για ζήσουμε και πάλι στιγμές του '40.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ