Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ;;;


Μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Βέροια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ναι, και είπε πάλι για αλλαγές που πρέπει να γίνουν και μάλιστα πρώτα με την κυβέρνηση. Με λίγα λόγια ήρθε η ώρα της αλλαγής....η ώρα του. Αναρωτιέμαι μερικές φορές γιατί μπαίνουν στο κόπο και ξοδεύουν τόσα για τις ομιλίες; Ακούμε συνεχώς τα ίδια από κάθε πλευρά. Και όταν λέω από κάθε πλευρά εννοώ όλους. Και Συριζα και ΚΚΕ και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ....και και και!!!
Είμαι της άποψης ότι όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Αλλά όταν πάλι, το μοναδικό που λένε στις ομιλίες τους είναι "κακίες" ο ένας για τον άλλο....τότε πάλι δεν ακούω αυτά που θέλω.

"Η ανασφάλεια πνίγει τον Έλληνα" είπε ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία. Ναι, η ανασφάλεια όντως πνίγει τον Έλληνα...και πως θα το λύσουμε τώρα; Όχι πάντως με προσωπικές επιθέσεις μεταξύ πολιτικών, για το ποιος είναι ό καλύτερος και ποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Μια φορά βρέθηκαν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων για να αποφασίσουν από κοινού και ο καθένας είπε το μακρύ και το κοντό του. Δεν είναι για συνεργασίες αυτοί. Δεν το έχουν. Πως θέλουν μετά να προχωρήσουν με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα συνεργασίας που υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη; Γιατί να μπορούν να συνεργάζονται οι πολιτικοί σε άλλες χώρες και ας είναι από διαφορετικό χώρο....και εμείς εδώ να λύνουμε σπαζοκεφαλιές! Μάλλον ζητάω πολλά ε; Μάλλον δεν καταλαβαίνω αυτή την "ευγενική" γλώσσα που μιλάνε οι πολιτικοί...ξέρετε, άλλωστε ειδήσεις βλέπουμε όλοι. Στα παράθυρα των ειδήσεων όλοι οι πολιτικοί έχουν μια δικιά τους γλώσσα. Μόλις ξεφύγει κάποιος...αμέσως τον κατηγορούν για λαϊκισμό. Μήπως να αρχίσουμε να λαϊκίζουμε; Και πάλι αυτό δεν είναι λύση.

Πως να ξεφύγουμε από αυτή την ανασφάλεια, που οι ίδιοι μας την δημιούργησαν, όταν ζούμε σε μια χώρα που οι δρόμοι είναι ανύπαρκτοι και το μόνο που τους νοιάζει είναι να βάλουν διόδια ανά 20 χιλιόμετρα, όταν η αστυνομία φοβάται να κάνει τη δουλειά της...όταν πηγαίνω σε μια δημόσια υπηρεσία και γίνεται της κολάσεως!!!!! Φταίει όμως και ο Έλληνας που θέλει να είναι πρώτος στην ουρά και μαλώνει με τον πίσω του, φταίμε που δε μάθαμε να σεβόμαστε μερικά πράγματα όπως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.... που τα καταστρέφουμε είτε πρόκειται για τοίχους, πόρτες, θρανία.... και στην τελική εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε τα σπασμένα.

Εντάξει δε γκρίνιαξα πολύ.......ε;

by TABYBLUE