Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΠΟΤΕ!


Με τους επικεφαλής της γαλλικής Αριστεράς συναντήθηκε στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του εν όψει των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τη γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μαρί-Ζόρζ Μπιφέ, τον πρόεδρο του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος, Ολιβιέ Μπεζανσενό, και τον πρόεδρο του Κόμματος της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελενσόν, που αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις αρχές του έτους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «οι ευρωεκλογές αποτελούν μία ευκαιρία για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή αριστερά, προκειμένου να δώσει «μία εναλλακτική λύση στην Ευρώπη».

Σε σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος, Ολιβιέ Μπεζανσενό αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις, που έγιναν στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο και εκείνες των τελευταίων ημερών στην Γαλλία.

«Το πρόβλημα που τίθεται για μας, είναι πώς αυτές οι κινητοποιήσεις μπορούν να καταλήξουν σε κάτι, πώς μπορεί να δοθεί μια πολιτική απάντηση.

» Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις, γεγονός που θεωρώ σημαντικό. Πολύ σημαντικό θεωρώ επίσης το ότι καταγράφεται μια σχέση αλληλέγγυας στράτευσης με διεθνοποιημένο χαρακτήρα, καθώς για μας η λύση δεν πρόκειται να έλθει παρά από μια ευρύτερη κινητοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»(ΤΑ ΝΕΑ)



-Και στην Ευρώπη τα ίδια λένε! Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή του κόσμου και ψάχνουν ακόμα την "μία καθολική και αδιαίρετη αριστερά" που θα τα αλλάξει όλα.Έγινεεε!!!Η Αριστερά μου θυμίζει το γνωστό λαϊκό άσμα "Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη". Κρίμα που δεν μπορεί να τα βρει κανείς με κανέναν. Και για αυτούς που ξευτιλίζονται και για εμάς που είμαστε αναγκασμένοι να τρώμε "ξαναζεσταμένο φαγητό"