Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Βαρέθηκα...

"Μαμά τι θα φάμε σήμερα; - Μολότοφ στο φούρνο και για επιδόρπιο καπνογόνο στη γάστρα!!!"

Ε, μα τους βαρέθηκα και τους δυο. Βαρέθηκα να βλέπω το ίδιο έργο, "κλέφτες και αστυνόμους". Και το κορυφαίο που άκουσα χθες, ήταν από το στόμα του Μάκη. "Έχουμε πόλεμο!" . Τι πόλεμο ρε παιδιά; Που; Με ποιόν; Τι έγινε και το έχασα; Μας κάνουν επίθεση;
Πόσο ηλίθιο είναι να λέμε ότι έχουμε πόλεμο. Μόνο η λέξη "πόλεμος" αποτελεί λέξη τρομοκρατίας!
Ακούς πόλεμο...και κοκαλώνεις, σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο και φοβάσαι πλέον ακόμα πιο πολύ!
Φτάνει που μας έβαλαν στη κρίση, θα φοβόμαστε τώρα να βγαίνουμε και από τα σπίτια μας για να μη βρεθούμε σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Τώρα βλέπεις παιδάκια με κουκούλες και το μυαλό σου πάει στο κακό! Μη το γελάμε. Ένας φίλος φορούσε κουκούλα προχθές και το πρώτο πράγμα που του είπα είναι: " Ρε κουκουλοφόρε κρύψου, θα σε συλλάβουν!". Πως ξεστόμισα τέτοιο πράγμα. Το μυαλό λειτούργησε μόνο του. Μόνο του έδωσε εντολή να το πω! Αυτό δείχνει πόσο μας έχει παρασύρει όλο αυτό.
Και αυτή η αστυνομία. Έριξαν τη "δύναμη" ΠΑΠΙ στο κέντρο της Αθήνας και τώρα μετακόμισαν όλοι στα γύρω περίχωρα! Ωραίο σχέδιο.
Χάος στην Αθήνα από εκρήξεις σου λένε, χάος στη Θεσσαλονίκη από γκαζάκια! Ε και; Άλλαξε τίποτα; Έγιναν χειρότερα. Γιατί όλα πάντα να καταλήγουν στη βία; Σας αρέσει η βία; Εμένα πάντως όχι. Προτιμώ το διάλογο. Ακόμα και αν αυτός ο διάλογος είναι έντονος. Να μπορείς να υποστηρίξεις τις ιδέες σου και τα πιστεύω. Ο κόσμος απομακρύνεται. Ενώ θα έπρεπε να τον πάρετε με το μέρος σας. Βαρέθηκε. Δεν ακούει. Ακούει μόνο τις εκρήξεις σας και βλέπει τρομοκράτες.
Τον καλύτερο και πιο τίμιο αγώνα τον δίνει ο Θ. Τενέζος. Ακόμα και αν τα περισσότερα κανάλια δεν έχουν πει τίποτα, όλοι είναι με το μέρος του. Όλοι σταματάνε στο σημείο που είναι και του δίνουν κουράγιο. Και θα νικήσει...γιατί όλοι είναι μαζί του.