Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΣΟΚ!!



Σοκ προκάλεσε στην ιταλική κοινή γνώμη το στυγερό έγκλημα που διέπραξαν νεαροί Ιταλοί εναντίον ενός ινδού μετανάστη, τον οποίοι έκαψαν ζωντανό. Όπως δήλωσαν οι δράστες, τα κίνητρά τους δεν ήταν ρατσιστικά. Ήταν αποφασισμένοι να κάψουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους για να διασκεδάσουν την ανία τους…
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Νετούνο. Οι τρεις νεαροί - ηλικίας 17, 19 και 29 ετών - γυρνούσαν στους δρόμους μεταξύ Άντζιο και Νετούνο με ένα μαύρο Twingo, έχοντας περάσει τη βραδιά τους με μπύρα και μαριχουάνα.
Η ιδέα για το αποτρόπαιο έγκλημα προέκυψε όταν βάζοντας βενζίνη είδαν ότι περισσεύει ένα ευρώ. Με τα χρήματα αυτά γέμισαν με βενζίνη ένα μισόλιτρο μπουκάλι μπύρας που είχαν μαζί τους και άρχισαν να ψάχνουν για θύμα. Λίγη ώρα αργότερα ο ινδός μετανάστης Ναντέχ Σινγκ Σιντού είχε την ατυχία να περάσει από μπροστά τους. Εκείνοι τον πυρπόλησαν και τον άφησαν να ουρλιάζει αβοήθητος.
Όπως δήλωσε ο ένας από τους δράστες, η πρώτη τους αντίδραση ήταν να προσπαθήσουν να τον σβήσουν, όμως επειδή ο άτυχος άνδρας άρχισε να τρέχει στην πλατεία για να σωθεί, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή, αλλά συνελήφθησαν λίγο αργότερα.
Η ομολογία τους εξίσου σοκαριστική με το έγκλημα. Όπως ανέφεραν, ο ρατσισμός δεν τους αφορά, διότι σκόπευαν να κάψουν τον πρώτο που θα βρισκόταν στο δρόμο τους. «Θέλαμε ένα δυνατό συναίσθημα για να τελειώσει η βραδιά, να νικήσουμε την ανία» είπαν.

Τοm Sawyer

Πηγή: (cosmo)