Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΗΠΑ: ΘΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΙΣΡΑΗΛ


Αμερικανοί αντιπρόσωποι ταξίδευσαν έως τη Γενεύη για να προωθήσουν προτάσεις για την σύνταξη του εγγράφου, το οποίο θ' αντικαταστήσει το προηγούμενο αμφιλεγόμενο προσχέδιο, που είχε προετοιμασθεί το 2001 κατά τη σύνοδο στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Εν τούτοις, οι Αμερικανοί προέβαλαν αντιρρήσεις τονίζοντας πως σ' αυτό στοχεύεται το Ισραήλ, αλλά κι η ελευθερία του λόγου λόγω της απαγόρευσης για «προσβολή της οποιασδήποτε θρησκείας».

«Το διαπραγματευόμενο έγγραφο έχει πάει από το κακό στο χειρότερο και το υπάρχον κείμενο δεν μπορεί να σωθεί. Κατά συνέπειαν, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχουν πλέον στις διαπραγματεύσεις για το κείμενο, ούτε θα συμμετάσχουν στη σύνοδο βάσει αυτού του κειμένου. Μία σύνοδος που θα βασισθεί πάνω σ' αυτό το κείμενο θα αποτελέσει μία χαμένη ευκαιρία για να μιλήσουμε ανοικτά για το διατηρούμενο πρόβλημα του ρατσισμού», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Γουντ σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Ο ίδιος τονίζει πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι ακόμη εφικτό ένα έγγραφο στην προβλεπόμενη συνδιάσκεψη στη Γενεύη τον Απρίλιο, σε περίπτωση που δεν αποκλεισθεί κάποια χώρα, ή σύρραξη και δεν περιλαμβάνει εκφράσεις που θα αποκλείουν την κριτική επί θρησκευτικών ομάδων, που εμποδίζουν την ελευθερία του λόγου.(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


-Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει! Ακόμα δεν έχω καταλάβει, ή δεν γνωρίζω ακριβώς, τι κερδίζει η Αμερική με αυτήν της τη στάση απέναντι στον κόσμο και απέναντι στο Ισραήλ. Κρίμα πραγματικά γιατί ελπίζαμε κάποια πράγματα να αλλάξουν με τον Ομπάμα στο τιμόνι της υπερδύναμης.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ