Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ.


Εδώ και λίγες μέρες η Αυστραλία καίγεται στο νότο και πνίγεται από τις πλημμύρες στο βορρά!!! Οι σκηνές είναι απίστευτες και πρωτόγνωρες για την Αυστραλία, καθώς πρόκειται για τις χειρότερες καταστροφές! Επισήμως οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 128!!!

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται νέο κύμα καύσωνα. Οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Αυστραλίας, μέχρι πρότινος, ήταν αυτές το 1983, όπου 75 άνθρωποι πέθαναν στην Βικτώρια!!!

Στο Βορρά της ηπείρου μπορεί να μην έχουν φωτιές έχουν όμως πλημμύρες που έχουν αναγκάσει πολλούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους!!!



Απίστευτες οι σκηνές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι.....μήπως φταίω και εγώ και εσύ και αυτός και όλοι μας. Πληρώνουμε το τίμημα της απερισκεψίας μας αλλά και της αργοπορίας μας στο θέμα- προστασία του περιβάλλοντος! Τρέχουμε τώρα να μαζέψουμε τα σπασμένα τη
στιγμή που η φύση έχει ξεκινήσει την εκδίκησή της!

Και όταν μάλιστα δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μανία της φωτιάς είναι ακόμα χειρότερο. Σας φέρνω σα παράδειγμα της καταστροφικές φωτιές που έζησε όλη η Ελλάδα. Το θέμα δεν είναι αν ξεκίνησαν με εμπρησμό ή από τις υψηλές θερμοκρασίες. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούσαμε να τις αντιμετωπίσουμε, γιατί δεν υπήρχε σχέδιο οργανωμένο, επαρκείς εξοπλισμός, αντιπυρικές ζώνες.

Μέχρι και τους στρατιώτες μας είχαν στείλει για να κατασβήσουν τις μικρές εστίες αναζωπύρωσης...με μόνο εξοπλισμό, κάτι φτυάρια, μαντήλια για το πρόσωπο.....και κλαδιά!! Θυμάμαι το αδερφό μου να με παίρνει από την καιγόμενη Εύβοια..."περιμένουμε τα αεροπλάνα...τα 'χει κάψει όλα (η φωτιά)..."

Το καλοκαίρι έρχεται(καλά σε 4 μήνες) ....έχουμε πάρει μέτρα;; Ή απλά θα περιμένουμε πάλι να ξεκινήσει κάποια φωτιά και τότε μόνο να κάνουμε κάτι!

TABYBLUE