Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΕΩΣ 7,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ


Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η δίκη του Ιρακινού δημοσιογράφου που πέταξε τα παπούτσια του στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ανακοίνωσε αρμόδια δικαστική πηγή.

«Η έρευνα ολοκληρώθηκε και ο φάκελος παραδόθηκε στο κεντρικό ποινικό δικαστήριο του Ιράκ. Η δίκη θα αρχίσει την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου στο δικαστήριο αυτό, παρουσία εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης» δήλωσε ο δικαστής Ντίγια αλ Κενάνι.

«Δεν έχουμε αλλάξει τη βασική κατηγορία εναντίον του Μουνταζέ αλ Ζάιντι» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 29χρονος δημοσιογράφος πέταξε τα παπούτσια του στον Αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 14 Δεκεμβρίου στην Βαγδάτη.

Εναντίον του απαγγέλθηκε κατηγορία για «επίθεση εναντίον ξένου αρχηγού κράτους στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης» και σύμφωνα με το άρθρο 223 του ιρακινού ποινικού κώδικα μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ως δεκαπέντε χρόνια.

Το δικαστήριο μπορεί να κρίνει πως το κατηγορητήριο μπορεί να αλλάξει σε «απόπειρα επίθεσης», που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από ένα ως πέντε χρόνια.(IN.GR)


-Έως 15 χρόνια επειδή πέταξε παπούτσια στον Μπους.παίζει ρόλο τι παπούτσια ήτανε μήπως;Για μπασκετ,επίσημα ή για μπόουλινγκ; Κι αν πετούσε και τις κάλτσες; Ισόβια; Αντί να του δώσουν έπαινο για την πιο ευχάριστη τηλεοπτική στιγμή του Μπους που είδαμε τα τελευταία χρόνια τον ξυλοκόπησαν και τώρα θα τον χώσουν μέσα.Και εκεί που θα πάει μάλλον δεν θα φοράει παπούτσια.


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ