Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

3ος ΝΟΜΟΣ ΝΕΥΤΩΝΑ


Refugee - Oi Va Voi
Για όσους έκαναν κοπάνα στη ώρα της Φυσικής θυμίζω ότι ο τρίτος νόμος του Νεύτωνα είναι γνωστός και ως Νόμος δράσης-αντίδρασης.Είναι ένας νόμος που ισχύει παντού.Το έχετε διαπιστώσει όλοι.Αν πιέσεις κάτι αντιδρά.Αν πιέσεις κάποιον σε οπιοδήποτε επίπεδο,συναισθηματικό,σωματικό,ψυχικό,πνευματικό αυτός αντιδρά αντιστοίχα.Μπορεί να φαντάζει προβλέψιμη αυτή η αντίδραση,στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου,γιατί απο την φύση του ο άνθρωπος είναι το πιο απρόβλεπτο ζώο απο όλα του βασιλείου καθώς δεν δρα μόνο με την λογική αλλά και το συναίσθημα.Όταν ας πούμε χτυπάς ενα εννιαχρονο παιδάκι πρέπει να περιμένεις και συ την σφαλιάρα σου όταν μεγαλώσει,μπορεί να είναι και δύο οι σφαλιάρες.Όταν προσπαθείς να εκβιάσεις τα αισθήματα του άλλου ίσως να καταφέρεις το αντίθετο.Όταν καταπιέζεις μια ολόκληρη γενιά πρέπει να περιμένεις κάποια στιγμή την οργή ίσως και την εξέγερση της.Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στις μέρες μας.Μια γεννιά που προσπαθούσε να ξεμυτίσει και να κάνει βήματα,τις κόβαν τα πόδια,τώρα προσπαθεί να βγάλει φτερά και να πετάξει,να διεκδικίσει κάτι παραπάνω.Ίσως να καταφέρει να διανύσει κάποια μέτρα προς την Γη της επαγγελίας,θέλει προσοχή μεγάλη όμως γιατί απο την πολύ υπερπροσπάθεια να πετάξει τόσο ψηλά τα φτερά της μπορεί να καούν και να προσγειωθεί απότομα.Το σίγουρο είναι πως η προσπάθεια μετράει γιατί μάλλον είναι καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες και δεν έπρεπε να κάνεις παρά για κάτι που δεν έκανες και έπρεπε να κάνεις που λέει και ένας φίλος μου.
Tom Sawyer.

5 σχόλια:

Ανώνυμος,  21 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:41 μ.μ.  

sofos o filos s!!!!! uperoxo to keimeno s...thewrw oti einai i pragmatiki k i antikeimenikoteri apantisi stin erwtisi "gt sumvainoun ola auta? "...drasi-antidrasi.. auto einai olo!

Ανώνυμος,  21 Δεκεμβρίου 2008 στις 5:53 μ.μ.  

O filos sou exi k onoma :P Loipon pistevo oti o Nomos aftos isxiei padou k pada alla se ena simio tharo pos den isxiei... Stis sxesis metaxi ton anthrwpwn. Pada dinis pragmata(drasi) kai theoris dedomeno pos tha sou dothoun paromia (adidrasi). Ma kata kanona tin patas pada. Katalaves nomizo... PSIXAKIAS

Tom Sawyer 21 Δεκεμβρίου 2008 στις 9:14 μ.μ.  

Η δράση μπορεί απο αυτόν που την ασκεί να θεωρείτε μεγέθους Α αυτός όμως που την δέχεται την αντιλαμβάνεται ως Α στο τετράγωνο.Έτσι δημιουργούνται και οι αποκλίσεις.

Ανώνυμος,  21 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:34 μ.μ.  

Afto leo kai go oti i isotita drasis adidrasis den isxiei se kati tetoies periptosis...PSIXAKIAS

Tom Sawyer 22 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:09 π.μ.  

Ναι ναι,είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα!