Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ!

Η Ε.Ε κάνει λόγο για μείωση των φόρων εν όψη της οικονομικής κρίσης και εδώ μας κάνουν τους Κινέζους! Η Ε.Ε αναμένεται να προτείνει σήμερα από τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν από την πλευρά τους όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους με έμφαση στην προστασία της απασχόλησης και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.( Και εδώ γελάμε δυνατά για να μας ακούσουν!!!

Τα κράτη μέλη καλούνται από την πλευρά τους να υποβάλουν εθνικά προγράμματα αντιμετώπισης της ύφεσης. Κάθε χώρα θα αποφασίζει σύμφωνα με τις προτεραιότητές της, αλλά θα πρέπει, όπως τονίζουν οι Βρυξέλλες, οι κυβερνήσεις να ρίξουν το βάρος τους στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους ενισχύοντας με κάθε τρόπο το εισόδημά τους (αύξηση των επιδομάτων και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής τους κ.λπ.).

Στο φορολογικό μέτωπο, η Επιτροπή επισημαίνει ότι μια προσωρινή μείωση των εμμέσων φόρων όπως του ΦΠΑ θα τονώσει την κατανάλωση, ενώ μια προσωρινή μείωση της φορολόγησης της εργασίας θα βοηθήσει στην αποτροπή μαζικών απολύσεων ενισχύοντας παράλληλα και αυτή τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Και σας ερωτώ...συμβαίνει κάτι τέτοιο εδώ; Απ' ότι ξέρω μάλλον το ανάποδο θα γίνει! Ήδη οι Τράπεζες σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούν εις βάρος των καταθετών και των δανειοληπτών. Πώς;

Με τη μη χορήγηση καταναλωτικών δανείων, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και το φόβο της μη εξόφλησης αυτών από τους δανειολήπτες. Όσοι τώρα έχουν δάνεια που τρέχουν και αδυνατούν ορισμένες φορές να τα πληρώσουν....κουράγιο!

Επίσης... Που είναι τα μέτρα; Έχει μειωθεί το ΦΠΑ; Πίκρα!

Έπειτα από ένα e-mail που μου ήρθε, από ένα νησί κάπου στο Αιγαίο...ονόματα δε λέμε. Ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ, σε μικρή επιχείρηση, επαναλαμβάνω σε μια μικρή επιχείρηση σε ένα νησί....7800 ευρώ!!!! Ελπίζω να κάνουν πλάκα εκεί στη ΔΕΗ! Και πολλά άλλα τέτοια περιστατικά!!!

TABYBLUE