Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008





Αναλύσεις επί αναλύσεων και προσπάθεια εξεύρεσης της αιτίας που ένα μικρό " άρρωστο" Παοκτσάκι, Αρειανάκι, Ολυμπιακάκι και πάει λέγοντας, κάνει τη γνωστή χειρονομία στο γήπεδο, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα πάνω στο ξέφρενο ρυθμό ενός συνθήματος.

Πόσο κομπλεξικός μπορεί να είναι κάποιος για να ασχοληθεί με τον πατέρα του μικρού λέγοντας ότι αντί να του
μεταλαμπαδεύει γνώσεις, του μαθαίνει να κάνει αυτή τη χειρονομία;
Πόσο αφελής και υποκριτής μπορεί να είναι κάποιος ώστε να ασχοληθεί με αυτό το παιδί, λέγοντας ότι αυτή του η πράξη είναι η πηγή του κακού;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Τα παιδιά είναι μίμοι. Ότι βλέπουν κάνουν. Θα
γουστάρατε να βάζατε το παιδί σας να παρακολουθεί δελτία ειδήσεων και εκπομπές με πολιτικά πρόσωπα να αλληλοβρίζονται;
Θα βάζατε ένα παιδί να βλέπει
Λαμπίρη, Τατιάνα, Καρβέλα, Χατζηνικολάου και Πάνιες;
Ή μήπως θα τον παίρνατε μαζί σας στην εφορία για να μάθει
από τώρα τα κόλπα;
Ίσως να τον πηγαίνατε στο Άγιο Όρος ή στη μονή Βατοπεδίου για να το ευλογήσει ο Εφραίμ και ο κάθε τραγόπαπας. Χίλια παραδείγματα μπορώ να δώσω.
Εκατομμύρια πράγματα που είναι χειρότερα από το να πάρεις το παιδί σου και να το πας στο γήπεδο. Και μερικούς τους πειράζει ένα πιτσιρίκι που πηγαίνει στο γήπεδο, φορτώνοντας του όλα τα κακά της χώρας μας.

Ή μήπως βγάλατε το συμπέρασμα από ένα βίντεο ότι ο πατέρας του παιδιού δεν το
διαπαιδαγωγεί σωστά; Ξέρετε εσείς που τον καταδικάσατε, αν στο σπίτι του μαθαίνει αυτά που σας έμαθε ο δικός σας πατέρας; Μπορεί να είναι και καλύτερος διαπαιδαγωγός. Ίσως όχι. Άλλα αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να τον κατηγορούμε.

Στην τελική, ας υποθέσουμε ότι το παιδί αυτό το βάζουμε και παρακολουθεί όλη τη μέρα τηλεόραση και διαβάζει εφημερίδες και ενημερώνεται
από το ίντερνετ. Όταν γίνει 18 και πάρει ένα όπλο και βγει στο δρόμο να μας καθαρίσει όλους ως τους κύριους υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση της χώρας, τι θα του πούμε; Τίποτα. θα τον "χώσουμε" μέσα ώστε να συνεχίσουμε απτόητοι το έργο μας.


Σταματήστε να είστε υποκριτές. Σταματήστε να είστε συντηρητικοί. Δεν φταίει το παιδί. Δεν φταίει ο πατέρας. Εσείς φταίτε. Εσείς, γιατί σε μια
μαύρη ζωή σας ενοχλεί κάθε τι φωτεινό
Και είναι φωτεινό το να πηγαίνεις να
ξεδίνεις στο γήπεδο. Πολύ πιο φωτεινό από το να πηγαίνεις μπουζούκια, να βλέπεις τηλεόραση ή να την "βρίσκεις" ηλεκτρονικά.
Ίσως αν το
δοκιμάζατε και σεις..... Ίσως. Είναι φωτεινό, βέβαια, αρκεί να μην ξεφεύγεις από τα όρια. Αρκεί να μην βιαοπραγείς και καταστρέφεις,

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΥΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΖΕΡΟΙ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ. ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ, ΟΥΤΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Dr. Koul