Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 300 ΛΕΞΕΩΝ

«Ο φανατισμός είναι το πρώτο παιδί της ηλιθιότητας» Συγχωρέστε με αλλά δεν θυμάμαι ποιος πέταξε τέτοια ενοχλητική εξυπνάδα. ( Νομίζω ο Ελύτης;;;)
Την αφιερώνω στους ανθρώπους που αφήνουν τα πάθη τους να κυριαρχούν συνεχώς και ασταμάτητα στην λογική τους και να καταντούν φανατικοί, φασίστες, φιλοχρήματοι, φερέφωνα, φωνάζοντας φορτικά , φιλόδοξα φίδια φιλώντας φαρμακερά Φτύνουν φωτιά, φοβίζουν φτωχούς , φλερτάροντας φανερά την φαυλότητα.
Ο παρωπιδισμός είναι βασικό προσόν για να κάνεις καριέρα στην πολιτική αλλά και στις πολιτικές νεολαίες.
Προσοχή, όχι να έχεις απαραίτητα εσύ παρωπίδες, αλλά να έχεις την ικανότητα να τις φοράς στους άλλους. Η μεταδοτικότητα, η πειθώ, η χωρίς λογικά στηρίγματα ρητορική και οι σοφιστείες είναι το οπλοστάσιο του κάθε καλού Γκέμπελς της Ελλάδος.
Οι ξυλοκόποι σχεδόν έχουν εκλείψει ( να ιδρύσουμε μια ΜΚΟ για την προστασία τους και να επιδοτηθούμε, τι λέτε;) οι ξυλολόγοι αυξήθηκαν.
Ξύλινος λόγος. Η Τέχνη του να μιλάς χωρίς να λες τίποτα.
Αυτό έχει αξία μόνο όταν έχεις την ικανότητα να μιλάς αλλά επιλέγεις εσύ την ξύλινη διάλεκτο .Π.χ. Βενιζέλος , Μπακογιάννη.
Αλλά αυτά τα παιδάκια όταν ανοίγουν το στόμα τους αντί να αποστηθίζουν το χαρτάκι της γενικής συνέλευσης και να γκρινιάζουν μόνο για την γενιά των 700 ευρώ, πολύ πιο εύκολα και φθηνά θα τους βγει να διορθώσουν την γενιά των 300 λέξεων, τους εαυτούς τους δηλαδή. Θα γίνουν και πιο συμπαθητικοί σε όλους αυτούς που θέλοντας και μη τους ακούνε.
Δεν ξέρω την άποψη των εκπαιδευτών κομματόσκυλων. Μάλλον αντίρρηση θα έχουν. Αν γνωρίζεις πολλές λέξεις θα τις χρησιμοποιείς . Αυτό σημαίνει ότι θα σκέφτεσαι πιο πολύ, πιο πολλά. Αυτό με την σειρά του θα οδηγήσει στην μάθηση, στην γνώση, στην αποκάλυψη, στην ερώτηση, στην αμφιβολία.
Θα αμφιβάλλεις για αυτό που σου παρουσιάζουν ως ορθό και ως λάθος.
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Για να σας προλάβω στην ερώτησή σας για το ποιός μου έδωσε το δικαίωμα να κρίνω τους λεξιπενίες των 300 λέξεων σας απαντώ. Γνωρίζω 305 λέξεις.

Χαράλαμπος Σγουραμάλης