Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ήρθαν οι ελέφαντες!

Περπατώ μες το δάσος όταν ο ...ελέφαντας δεν είναι εδώ! Ξέρω τι λέω! Πως θα σας φαινόταν να περπατάτε αμέριμνα και ξαφνικά να βλέπατε έναν ελέφαντα μπροστά σας; Ναι...και εγώ.

Οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είπαν να μας γεμίσουν ελέφαντες. Πολλούς ελέφαντες. Και για να τα πάρουμε από την αρχή...

Τιμώμενη χώρα στη φετινή έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η Ινδία. Έτσι οι υπεύθυνοι επέλεξαν να τοποθετήσουν πέντε ελέφαντες γλυπτά, σε φυσικό μέγεθος, σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, του Πειραιά, της Πάτρας, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης Έχουν ύψος 2,50 μ. μήκος 4,90 και πλάτος 2 μ., ενώ είναι φτιαγμένοι από σίδηρο και πολυεστέρα.

Κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία της Helexpo στο καρναβαλικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και δημιουργοί τους είναι ο Βασίλης Λιακόπουλος και ο Πέτρος Βρυώνης, στελέχη του εργαστηρίου. Ο ζωγράφος των ελεφάντων είναι ο εικαστικός Άγγελος Χατζηαράπογλουtziara).

Κάθε ένας από τους πέντε ελέφαντες είναι μοναδικός και στη διάρκεια της ΔΕΘ θα δημοπρατηθούν σε συλλέκτες, ώστε μέρος των εσόδων να διατεθούν από τη HELEXPO σε κοινωφελείς σκοπούς.

Όμως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον τεράστιο ελέφαντα γλυπτό που θα στηθεί μπροστά στην είσοδο της ΔΕΘ. Πόσο τεράστιος; Όσο μια τριώροφη οικοδομή!!! Μόνο η προβοσκίδα του θα έχει μήκος 4,5 μέτρα! Ο γιγάντιος ελέφαντας θα τοποθετηθεί στην είσοδο της ΔΕΘ την Παρασκευή 4η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

1 σχόλια:

Panbeautiful21 20 Αυγούστου 2009 στις 9:47 μ.μ.  

Πες πάλι το ονοματάκι του ζωγράφου γιατί δεν το έπιασα ακριβώς... ;-)