Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Γύρισε ο Θεός


Ψάχνω δουλειά. Πρέπει να ακολουθήσω το καλαντάρι της Φόρμουλα. Καταστράφηκα. Έκλεισα ήδη Μόντζα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη. Χρειάζομαι ρευστό. Αλήθεια. Γύρισε... Γύρισεεεεεεεεεεεεε!

Διαβάστε. Msfree νομίζω. Που να θυμάμαι τώρα...

Η ιστορική επιστροφή του Michael Schumacher στη Formula 1 μπορεί να καθυστέρησε λίγους μήνες αλλά τελικά είναι πραγματικότητα. Η Mercedes έκανε πραγματικότητα αυτό που πριν από λίγο καιρό ανήκε αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας και εμπιστεύθηκε στον Γερμανό 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή το μονοθέσιο της ομάδας για τη σεζόν του 2010. Η ανακοίνωση έγινε σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην έδρα της Daimler στη Στουτγάρδη. Επομένως, ολοκληρώθηκε το οδηγικό της δίδυμο, που θα αποτελούν οι Nico Rosberg, ο οποίος είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες εβδομάδες, και Michael Schumacher.

Ο Schumacher αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στο τέλος του 2006. Η θέλησή του όμως να επιστρέψει στη Formula 1 δεν είναι κάτι καινούριο. Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε συμφωνήσει να αντικαταστήσει τον Felipe Massa στο κόκπιτ της Ferrari, αλλά ένας τραυματισμός στον αυχένα ύστερα από ένα ατύχημα σε αγώνα μοτοσικλέτας νωρίτερα μέσα στη χρονιά δεν του το επέτρεψε. Φαίνεται όμως ότι η σπίθα αυτή φούντωσε το πάθος του για επιστροφή και -υποθέτοντας ότι έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του- έφτασε στη συμφωνία με τη Mercedes για να οδηγεί του χρόνου ένα «ασημί βέλος».

Στο γερμανικό Τύπο ήδη από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που ανάφεραν ότι ο Γερμανός, ύστερα από πολλές -τηλεφωνικές κυρίως- συνομιλίες με τον Ross Brawn υπέγραψε τελικά το συμβόλαιό του. Η Bild γράφει ότι θα αμείβεται με 7 εκατ. Ευρώ ετησίως ενώ αναφέρει επίσης ότι η συμφωνία δεν είναι αποκλειστικά για μία χρονιά αλλά υπάρχει οψιόν ανανέωσης και μετά το 2010, αν το επιθυμούν και οι δύο πλευρές.

Οι εργαζόμενοι στο Brackley, την έδρα της Mercedes GP, θα λάβουν ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο το πρωί της Πέμπτης, όταν ο Schumacher θα τους επισκεφθεί για να τους συναντήσει από κοντά.

Η Mercedes επομένως σχημάτισε -όπως το επιθυμούσε- τη δική της «εθνική» ομάδα, με τους Γερμανούς Rosberg και Schumacher, ως απάντηση στο σχηματισμό από τη McLaren της αντίστοιχης βρετανικής, με οδηγούς τους Lewis Hamilton και Jenson Button.

Ο Michael Schumacher δήλωσε ότι το κίνητρό του να επιστρέψει στη Formula 1 ήταν ιδιαίτερα υψηλό: «Νομίζω ότι το θέμα με το κίνητρο είναι απλό. Ένιωσα θαυμάσια όταν στο τέλος Νοεμβρίου έλαβα μια κλήση από τον Ross (Brawn) σχετικά με την πιθανότητα να επιστρέψω στους αγώνες και με τη Mercedes να εμπλέκεται. Ποτέ δεν έφυγα από τις πίστες. Είχα κουραστεί από τη Formula 1 στο τέλος του 2006 αλλά στα 3 χρόνια της απουσίας μου πήρα πίσω όλη την ενέργεια που νιώθω τώρα. ‘Έπαιξα’ λίγο με τις μοτοσικλέτες και τώρα αισθάνομαι έτοιμος για κάτι σοβαρό».

Ο Schumacher ρωτήθηκε και για την κατάσταση του αυχένα του, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον είναι υγιής: «Είναι ένα θέμα που καταλαβαίνω ότι σας απασχολεί. Πριν δώσω το τελικό ΟΚ βεβαιώθηκα ότι είμαι εντάξει και μπορώ να πω ότι 100% ο αυχένας μου δεν είναι πλέον πρόβλημα. Δυστυχώς, το καλοκαίρι, όταν έκανα την προσπάθεια με τη Ferrari, ήταν πολύ κοντά στο ατύχημα για να έχω αποθεραπευτεί εντελώς. Τώρα μπορώ να κάνω ό,τι έκανα και παλιά χωρίς πρόβλημα».

Ολόκληρο το άρθρο

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ


Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε αδιάκοπο,ανελέητο πόλεμο.
Άθελά μας έχουμε επιλέξει στρατόπεδο και έχουμε στραφεί εναντίον των ίδιων μας των εαυτών. Είμαστε "Η Γενιά του Καθρέφτη".Εκεί βλέπουμε τον εχθρό να μας κοιτάει στα μάτια και να απειλεί τα όνειρά μας, την όμορφη εικόνα μας απέναντι στους ομοίους μας.


Το ρεπορτάζ στις ειδήσεις των 8 ήταν περίπου αυτό:

"Οι πολίτες βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο τα εμπορικά καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές. Αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι αυτός ίσως είναι ένας τρόπος να καλύψουν τα χαμένα έσοδά τους, ειδικότερα σε περιόδους όπως αυτή, που οι πωλήσεις έχουν πέσει αισθητά."

Κάπου εκεί ακούς κάποιους περαστικούς να σου λένε πόσο ωραία είναι τις Κυριακές, δεν προλαβαίνω άλλες μέρες,ήρθα με τα παιδιά μου και είναι πολύ όμορφα,μακάρι να ήταν έτσι κάθε Κυριακή,και γιατί όχι;Να ανοίγουν και Κυριακές και πάει λέγοντας.Επόμενο θέμα. Έρευνα: Τι αρέσει στις γυναίκες. Επόμενο θέμα.Μόδα.Επόμενο θέμα. Δώρα για τις Γιορτές. Επόμενο θέμα...

Και εσύ σκυθρωπός,βαριεστημένος,αξιολύπητος έτσι όπως χύνεσαι στον καναπέ σου, σκέφτεσαι τον εαυτό σου να φοράει τα ωραία ρουχαλάκια του, να κάνει σκι στην Αράχοβα, να ψωνίζει την Κυριακή στο κέντρο άχρηστα πράγματα για δώρα. Τη στιγμή αυτή έχεις ήδη διαλέξει στρατόπεδο. Είσαι και εσύ ένας από εμάς.
Καλώς ήρθες στη Γενιά μας. Στη Γενιά του Καθρέφτη.

Σύμπτωμα πρώτο: Όταν καθρεφτίζεσαι , δεν κοιτάς το είδωλο στα μάτια. Κοιτάς οπουδήποτε αλλού, αλλά όχι στα μάτια.
Σύμπτωμα δεύτερο: Δεν είσαι ευχαριστημένος με αυτό που σου δείχνει ο καθρέφτης. Και λέω ότι στο δείχνει ο καθρέφτης γιατί πολύ απλά εσύ είσαι τυφλός.
Στόχος επετεύχθη: Αυτός είναι ο εχθρός.Εσύ.Το είδωλο. Δεν είσαι εσύ αυτός. Κάποιο λάθος έγινε. Πώς έφτασες εδώ;Όχι δεν είσαι εσύ.
Θα επανορθώσεις. Ο Καθρέφτης δεν λέει ποτέ ψέμματα. Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σου. Αρκετά τον παραμέλησες.


Και κάπως έτσι καλέ μου φίλε μοιάζεις όλο και πιο πολύ στον διπλανό σου. Κάπως έτσι μού δείχνεις τον φίλο σου και σου λέω ποιος είσαι. Και κάπως έτσι εσύ γερνάς μα το είδωλο όχι. Κάπως έτσι πεθαίνεις: Χωρίς να έχεις προσφέρει τίποτα. Είσαι μια παράπλευρη απώλεια. Και τίποτα άλλο. Ένα νούμερο σε μια στατιστική.Και τίποτα άλλο. Ένα Τίποτα με ωραία ρούχα. Και τίποτα άλλο.Τέτοια είναι η Γενιά του Καθρέφτη.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΜΥΘΟΓΕΝΕΙΑ

Ολόκληρο το άρθρο

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Προς Αυτόν.

Φόρος τιμής...
Ο Bono ξέρει από μουσική τελικά.


Τα λόγια για τον Manu λίγα...


Ο τεράστιος (αν δεν τον ξέρετε, πέτρες στον λαιμό σας) δοξάζει τον Θεό


Για τα σημερινά είδωλα


Για όσους επιμένουν πως κάτι σκατόγεροι της Metal, μαζεύουν κόσμο. Προσέχουμε και την ημερομηνία...


Για τους απίστευτα ψαγμένους...


Και για να κλάψετε, γιατί δεν είναι πια μαζί μας...


Mr.Kaya

Ολόκληρο το άρθρο

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μια καλή κίνηση από την εθελοντική ομάδα: ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...


Πριν δύο χρόνια βιώσαμε μια απίστευτη καταστροφή, με ανυπολόγιστες καταστροφές και απέραντο ανθρώπινο πόνο, εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007.


Εκατομμύρια στρέμματα δάσους και καλλιεργειών καμένα, χιλιάδες ζώα, αλλά και δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν εκείνες τις ημέρες.

Το φετινό καλοκαίρι η Βορειοανατολική Αττική βίωσε μια τραυματική εμπειρία με την τριήμερη πύρινη λαίλαπα που κατέκαιγε την περιοχή, χωρίς ευτυχώς τουλάχιστον θύματα.

Καθημερινά, επιχειρήσεις, κατοικίες και αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες, από αμέλεια ή λάθος και ελάχιστοι από όλους εμάς, μπορούν να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα και σωστά τέτοια συμβάντα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή πολλές φορές ολόκληρων περιουσιών.

Όλοι εμείς μπορούμε, πρώτα από όλα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να επέμβουμε σε ένα συμβάν μικρής έκτασης με επιτυχία, να προστατεύσουμε περιουσίες και ζωές αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα και με την ανάλογη γνώση τις πυρκαγιές.

Η πρόληψη είναι η αρχή και το τέλος για μια επιτυχή αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, παράλληλα με τη σωστή πυροπροστασία.

Οι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι πολίτες είναι η απαρχή της προστασίας των δασών, της γεωργικής εκμετάλλευσης, των ζώων αλλά και των ανθρώπινων ζωών.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ( 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερίου) διοργανώνουν σεμινάρια πυρόσβεσης, πρόληψης και πυροπροστασίας, συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών, σε δύο απογεύματα.



Τα σεμινάρια θα γίνουν στο ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού, Περιστέρι. Ώρες σεμιναρίου: 17: 30 – 21: 30.

Πέμπτη 10/12 και

Δευτέρα 14/12,

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: ellinesenergoipolites@gmail.com
ή στα τηλέφωνα 210 57 22 034 και 6972 259 600, για διευκρινήσεις αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/

Ολόκληρο το άρθρο

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Τσίπουρο, κάγκουρας, Doprah και Οτεγιάννης


Χάθηκα. Έχω καιρό να γράψω. Δεν ήθελα να γράψω. Μια συγνώμη λοιπόν. Προκαταβολική. Ιδιαίτερος ο φετινός Δεκέμβρης. Μπόλικο τσίπουρο στα καζάνια του χωριού, χοιρινό στη φωτιά, μεθυσμένος χορός με το κλαρίνο μιας παράδοσης που μένει ζωντανή στην αγχόνη που πλέκουμε για την πάρτη της.
Ορεινή Φλώρινα. Σταμάτησα να μετράω φανάρια, θέσεις πάρκινγκ, τα λεπτά που μου χρεώνει από τη ζωή μου η Τσιμισκή, και μετράω γράδα. Πόσο αλκοόλ μπορεί να χωρέσει το απόσταγμα του παππού.

Θέλετε χρονογράφημα; Κρυφονεοδημοκράτες, χαρείτε. Γελάστε ελεύθεροι. Από τους τυφλούς επιλέξατε τον μονόφθαλμο. Μπροστά στη ανυπαρξία μιας διορισμένης υπουργού, που θα μπορούσε τουλάχιστον να χαρίσει τα ταξίδια της στην κρατική τηλεόραση ως ντοκυμαντέρ (σ.σ. Τίτλος: Doprah – η σουπερ σταρ γιατί απλώς είναι γυναίκα πολιτικός), καθώς περιέχουν αποκλειστικά χειραψίες και σόπινγκ, επέλεξαν τον μύθο των κασκαντέρ που την έπεσε δις στον επίτιμο. Έριξε τον ίδιο και συνέχισε με την κόρη του. Στα νεοελληνικά, ο τύπος δεν καταλαβαίνει Χριστό.
Ο θρίαμβος του κάγκουρα στο Καραϊσκάκη. Ξυρίζεις το κεφάλι σου, οδηγάς μηχανάκι με κομμένη εξάτμιση, το μπάσο στο Χιουντάι Κουπέ είναι η μόνη σου ασχολία και κρυφή σου επιθυμία είναι ένα περίστροφο για την απόλυτη μαγκιά. Μπροστά σε ένα μάτσο χεσμένων, λίγο πριν γίνεις σούπερ ήρωας, πλύσου. Άπλυτε.
Και μια απορία μου. Είμαι εξαιρετικά περίεργος να μάθω πόσα έσκασε ο άθλιος δήμαρχος της φοιτητομάνας Θεσσαλονίκης για να φέρει τον Μιχάλη Οτεγιάννη στη γιορτή των αγγέλων. Ναι, αυτό το τιποτένιο πανηγύρι για να ανάψει ο άχρηστος το δέντρο του.
Εφόσον ήσουν αθλητής ρε Παπαγεωργόπουλε, δεν άνοιγες κανά προποτζίδικο καλύτερα;…

Bonus στοιχείο: Καθώς έχανα τον χρόνο μου, το μάτι μου έπεσε εδώ:
Doraphobia: An abnormal and persistent fear of fur. Sufferers of this fear avoid fur-bearing animals such as dogs, cats, foxes, beavers and rabbits because fur is repulsive to them.
Ντοραφοβία. Η φοβία της γούνας. Η απόδειξη πως οι Δράκουλες γεννάνε λυκανθρώπους.

Mr.Kaya


Ολόκληρο το άρθρο