Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ



Το χθεσινό μου όνειρο με συγκλόνισε.


Ήμουν λέει σπίτι μου. Έβλεπα τηλεόραση,έτρωγα και άραζα κουρασμένος μετά από τη δουλειά. Βγήκα για ψώνια,πλήρωσα τους λογαριασμούς μου, το δάνειό μου και την κάρτα μου. Πήγα στη δουλειά και πάλι.Καλημέρα,καλησπέρα.Χτύπησα την κάρτα μου. Διάλειμμα για φαγητό και πίσω στη δουλειά.Σχόλασα.Φαγητό και λίγη μουσική. Άνοιξα την τηλεόραση.




Ξαφνικά άρχισε να κινείται. Να μου λέει τι θα φάω,πως θα ντυθώ και τι θα ψηφίσω. Τι απαγορεύεται και τι όχι. Με χτυπούσε,με είχε δεμένο και όταν είχε κέφια μου τραγουδούσε το ίδιο τραγούδι συνέχεια. Το έσκασα.




Έτρεχα για μέρες, για μήνες. Στο δάσος βρήκα ένα μικρό σπίτι γραφικό. Άνοιξα την πόρτα και είδα φώτα να πέφτουν πάνω μου. Προβολείς που με τύφλωναν τα μάτια και το μυαλό.




Ένας κύριος με κουστούμι εμφανίστηκε μπροστά μου και βάζοντας ένα μικρόφωνο στο στόμα μου με ρώτησε πώς ένιωσα τις μέρες που ήμουν φυγάς και αν το έχω μετανιώσει. Ξαφνικά η τηλεόραση με είχε καταπιεί. Ήμουν μέσα της. Δεν έβλεπα κανέναν αλλά με έβλεπαν όλοι. Και πάλι δουλειά και πάλι τηλεόραση.


Για χρόνια και χρόνια ακόμα. Μέχρι που Εκείνη αποφάσισε ότι θα πεθάνω.




Μου το είπε. Μου το έδειξε σε ζωντανή σύνδεση.




Μετά έκλεισε για πάντα. Ξύπνησα καταϊδρωμένος και αναστατωμένος. Με είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ. Η τηλεόραση ήταν ακόμα ανοιχτή. Την έκλεισα τρομαγμένος και υποσχέθηκα να μην την ξανανοίξω ξανά. Οι Σειρήνες δεν έπαψαν ποτέ. Προσπαθώ να κρατήσω την υπόσχεσή μου για να μείνω ζωντανός.




Ολόκληρο το άρθρο

Τα 10 παιδιά-θαύματα του πλανήτη

Κιμ Ανγκ Γιονγκ
Ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου που πήγε στο πανεπιστήμιο στα 3




Η διάνοια από την Κορέα γεννήθηκε το 1962 και από πολύ μικρός έδειξε την διαφορετικότητά του. Πιθανότατα είναι το πιο έξυπνο παιδί που έχει περάσει ποτέ από τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα είναι "αναγνωρισμένος" από το βιβλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο -ξεπερνάει το 210, όταν ο μέσος έξυπνος άνθρωπος είναι περίπου στο 100.

Ο Κιμ Ανγκ Γιονγκ όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών μπορούσε να διαβάζει κορεάτικα, ιαπωνικά, γερμανικά και αγγλικά. Μόλις έσβησε τα 5 κεράκια του, μπορούσε να λύσει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, ενώ λίγο αργότερα βγηκε στην τηλεόραση και έδειξε τα διπλώματα (επιπέδου Proficiency) που είχε αποκτήσει στα κινέζικα, τα ισπανικά, τα βιετναμέζικα, τα γερμανικά, τα αγγλικά, τα ιαπωνικά και (φυσικά) τα κορεάτικα.

Το πιο εξαιρετικό στην περίπτωση του Κορεάτη είναι ότι έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Hanyang, ως guest φοιτητής, όταν ήταν τριών ετών (!) από το οποίο αποφοίτησε στην ηλικία των έξι. Όταν ήταν επτά ετών, η NASA τον κάλεσε να πάει στην Αμερική. Πριν κλείσει τα δεκαπέντε, είχε πάρει Ph.D. στη φυσική από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Το 1978 έφυγε από τη NASA για να γυρίσει στην πατρίδα του, όπου αποφάσισε να "μεταπηδήσει" από την φυσική στην πολιτική μηχανολογία, παίρνοντας διδακτορικό στον τομέα αυτόν.

Από το 2007 εργάζεται στο πανεπιστήμιο Chungbuk.

Γκρέγκορι Σμιθ
Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης στα 12


Γεννημένος το 1990, ο Γκρέγκορι Σμιθ μπορούσε να διαβάζει από την ηλικία των δύο ενώ έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο όταν έκλεισε τα δέκα του χρόνια. Μπορεί αν είναι ιδιοφύια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που χαρακτηρίζει την περίπτωση του Γκρέγκορι.

Όταν δεν μελετάει, ταξιδεύει τον κόσμο για να διασφαλίσει την ειρήνη και τα δικαιώματα των ανηλίκων.

Είναι ο ιδρυτής του International Youth Advocates, έναν οργανισμό που προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών και τις αρετές της ειρήνης. Έχει συναντηθεί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Γκορμπατσόφ, ενώ έχει δώσει ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη.

Για όλη αυτήν την δραστηριότητά του, έχει προταθεί τέσσερις φορές για το Νόμπελ Ειρήνης.

Το τελευταίο του επίτευγμα είναι ότι... πήρε το δίπλωμα οδήγησης.

Ακρίτ Τζασουάλ
Ο επτάχρονος αυτοδίδακτος χειρουργός


Είναι το εξυπνότερο παιδί της Ινδίας, με ΙQ που φτάνει το 146. Ο Ακρίτ Τζασουάλ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Ινδίας αλλά και του πλανήτη, όταν το 2000... εγχείρησε ένα μικρό κορίτσι σε φιλικό σπίτι. Τότε ήταν μόλις επτά ετών.

Η οκτάχρονη ασθενής του δεν είχε χρήματα για να απευθυνθεί σε "πραγματικό" γιατρό για να γιατρέψει το καμμένο χέρι της. Τα δάχτυλα της, λόγω του εγκαύματος, είχαν κολλήσει μόνιμα σε γροθιά και δεν μπορούσε να τα ανοίξει.

Ο Ακρίτ που δεν είχε καμία εμπειρία ως γιατρός ή χειρουργός, κατάφερε να απελευθερώσει τα δάχτυλα της και το κορίτσι μπόρεσε να χρησιμοποιήσει και πάλι την παλάμη της.

Φυσικά, μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ακρίτ επικεντρώθηκε στην ιατρική και στην ηλικία των 12 υποστήριξε ότι είναι σε καλό δρόμο για να βρει την θεραπεία του καρκίνου. Αυτή τη στιγμή μελετάει για το δίπλωμα του στην ιατρική, ενώ είναι ο πιο νέος μαθητής που έγινε ποτέ δεκτός σε πανεπιστήμιο της Ινδίας.

Κλεoπάτρα Στράταν
Η τρίχρονη τραγουδίστρια που βγάζει 1000€ για κάθε τραγούδι


Η Κλεοπάτρα Στράταν γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2006 στη Μολδαβία και είναι η κόρη του τραγουδιστή, Πάβελ Στράταν.

Είναι η πιο μικρή τραγουδίστρια που κατάφερε να έχει εμπορική επιτυχία, με το πρώτο της άλμπουμ "La vârsta de trei ani" να κυκλοφορεί όταν εκείνη ήταν τριών ετών.

Εκτός αυτού, κατέχει και ένα άλλο ρεκόρ. Είναι η πιο μικρή τραγουδίστρια που τραγούδισε ζωντανά για δύο συνεχείς ώρες, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. Πληρώνεται πολλά λεφτά για τη δουλειά της, ενώ έχει κερδίσει και ένα βραβείο MTV.

Ένα σινγκλ της, μάλιστα, το "Ghita", έφτασε στο νούμερο ένα των ρουμάνικων charts, κι έτσι η μικρή Κλεοπάτρα κατέκτησε ένα ακόμα ρεκόρ!

Αελίτα Αντρέ
Η δίχρονη ζωγράφος με δημιουργίες της σε διάσημη γκαλερί


Όλη η Αυστραλία "παραμιλάει" λόγω του εξαιρετικού ταλέντου της μικρής Αελίτα. Οι αφηρημένες δημιουργίες της κοσμούν διάσημη γκαλερί της χώρας της, δημιουργίες που ζωγράφισε πριν ακόμα κλείσει ένα χρόνο!

Η Αελίτα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τους πίνακες της όταν ο Μαρκ Τζέιμισον, διευθυντής της γκαλερί Brunswick της Μελβούρνης, ανακάλυψε τα δημιουργήματα της και ενθουσιάστηκε!

Αποφάσισε έτσι να τα συμπεριλάβει σε ένα καινούριο σόου που ετοίμαζε εκείνον τον καιρό, χωρίς να γνωρίζει την ηλικία της ζωγράφου.

Στην προετοιμασία του σόου, ο Τζέιμισον προωθούσε τη δουλειά της Αελίτα σε περιοδικά και σε γνωστούς του ενώ λίγο καιρό πριν τα εγκαίνια, ανακάλυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την νέα καλλιτέχνιδα: η Αελίτα Αντρέ ήταν μόλις 22 μηνών!

Μετά το αρχικό σοκ, αποφάσισε να προχωρήσει με την έκθεση, και έτσι το ταλέντο της μικρής Αελίτα έγινε γνωστό σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

Σαούλ Άαρον Κρίπκε
Του ζήτησαν να διδάξει στο Χάρβαρντ όταν ήταν ακόμα στο γυμνάσιο


Ο Σαούλ Άαρον Κρίπκε είναι γιος ενός ραβίνου, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Όμαχα τη δεκαετία του 1940. Πρόκειται για μια αυθεντική περίπτωση παιδιού-θαύματος.

Όταν πήγαινε στην τετάρτη δημοτικού, ανακάλυψε το μαγικό κόσμο της άλγεβρας και στο τέλος του δημοτικού σχολείου, εκείνος είχε ήδη φτάσει σε επίπεδο μεταπτυχιακού στη γεωμετρία και τα μαθηματικά και είχε αρχίσει να διαβάζει και φιλοσοφία.

Όταν βρισκόταν ακόμα στην εφηβεία, δημοσίευσε πολλές από τις μελέτες του, που έφεραν επανάσταση στο χώρο της επιστήμης. Χάρη σε ένα δημοσίευμα του, το Χάρβαρντ του πρόσφερε μια θέση καθηγητή στο πανεπιστήμιο.

Εκείνος αρνήθηκε και τους έγραψε το εξής: "Η μητέρα μου λέει ότι θα πρέπει να τελειώσω πρώτα το λύκειο και να πάω κολλέγιο πριν αρχίσω να εργάζομαι".

Τελικά, όταν τελείωσε το σχολείο, το πανεπιστήμιο που διάλεξε για να συνεχίσει τις σπουδές του ήταν το Χάρβαρντ.

Ο Κρίπκε μεγαλώνοντας, κέρδισε το βραβείο Schock, κάτι σαν το Όσκαρ του τομέα της φιλοσοφίας. Θεωρείται στις μέρες μας, ως ο πιο σημαντικός φιλόσοφος εν ζωή.

Μάικλ Κέβιν Κέρνεϊ
Τελείωσε το πανεπιστήμιο στα 10 και κέρδισε 1 εκατομμύριο σε τηλεοπτικό σόου


Ο 24χρονος Μάικλ Κέρνεϊ έγινε γνωστός ως ο νεότερος απόφοιτος κολεγίου στην ηλικία των δέκα. Το 2009, επίσης, κατάφερε να κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο διάσημο τηλεπαιχνίδι "Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος".

Ο Κέρνεϊ γεννήθηκε το 1984 και έχει σπάσει πολλά παγκόσμια ρεκόρ. Είπε τις πρώτες του λέξεις όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών.

Όταν ήταν έξι ετών, μπόρεσε να πει καθαρά στον παιδιάτρο του "Έχω μια μόλυνση στο αριστερό μου αυτί" ενώ έμαθε να διαβάζει όταν ήταν δέκα μηνών.

Όταν ήταν τεσσάρων ετών, έκανε διαγνωστικά τεστ για το γνωστό μαθηματικό πρόγραμμα Johns Hopkins και σε όλα το σκορ του ήταν τέλειο. Τελείωσε το λύκειο στα έξι και γράφτηκε στο κολλέγιο της Σάντα Ρόσα, από το οποίο αποφοίτησε στα δέκα με πτυχίο στην γεωλογία και την ανθρωπολογία.

Στα δεκαεπτά του, δίδασκε σε πανεπιστήμιο.

Φαμπιάνο Λουίτζι Καρουάνα
Ο νεότερος Grandmaster του κόσμου


Οι φίλοι του δημοφιλούς παιχνιδιού, είδαν πριν δύο χρόνια τον 14χρονο Φαμπιάνο να κερδίζει τον τίτλο του Grandmaster στο σκάκι.

Με αυτήν την κατάκτηση, ο Φαμπιάνο Καρουάνα έγινε ο νεότερος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Ήταν ακριβώς 14 ετών, 11 μηνών και 20 ημερών.

Το παιδί-θαύμα της σκακιέρας έχει διπλή υπηκοότητα, από την Ιταλία και της Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη λίστα FIDE του Απριλίου του 2009, το επίπεδο του αγγίζει τα 2649, γεγονός που τον χρίζει ως τον πιο νέο παίκτη του κόσμου που καταφέρνει να έχει τέτοιες επιδόσεις.

Γουίλι Μοσκόνι
Ο 6χρονος επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου


Ο Γουίλιαμ Τζόζεφ Μοσκόνι ή αλλιώς ο Mr. Pocket Billiards ήταν ένας επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου από την Φιλαδέλφια των Η.Π.Α.

Παρόλο που ο πατέρας του είχε αίθουσα μπιλιάρδου, δεν τον άφηνε να παίζει εκεί. Ο μικρός Γουίλι έκανε πρακτική με τις... πατάτες από την κουζίνα, χρησιμοποιώντας ένα παλιό κοντάρι. Ο πατέρας του κάποια στιγμή συνειδητοποίησε το μεγάλο ταλέντο του γιου του και άρχισε να τον προπονεί.

Σε αγώνες που διοργάνωνε ο πατέρας του, ο Γουίλι κατάφερνε να κερδίσει πολλούς έμπειρους παίκτες -παρόλο που για να φτάσει το τραπέζι έπρεπε να σταθεί πάνω σε ένα κουτί.

Το 1919, διεξήχθη έναν αγώνας ανάμεσα στον Μοσκόνι και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της εποχής, Ραλφ Γκρίνλιφ. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και παρόλο που ο Γκρίνλιφ κέρδισε τον αγώνα, ο Γούλι έπαιξε εξαιρετικά καλά και άρχισε την καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης.

Το 1924, όταν ήταν έντεκα χρονών, έγινε πρωταθλητής νέων.

Μεταξύ των ετών 1941 και 1957, κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα BCΑ δεκαπέντε φορές. Έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ και χάρη σε εκείνον το μπιλιάρδο έγινε το δημοφιλές παιχνίδι που ξέρουμε σήμερα. Ακόμα και σήμερα κατέχει το "αδιανόητο" ρεκόρ με 526 συνεχόμενες επιτυχείς βολές.

Ελάινα Σμιθ
Η νεότερη "σύμβουλος σχέσων" του κόσμου


Ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης της, της έδωσε αμέσως δουλειά, όταν τηλεφώνησε για να δώσει συμβουλές σε μια κοπέλα που είχε καλέσει για να παραπονεθεί επειδή την είχε παρατήσει ο σύντροφός της.

Η συμβουλή της μικρής Ελάινα - "πήγαινε για μπόουλινγκ μκε τους φίλους σου και πιες μια κούπα γάλα να ηρεμίσεις"- ήταν τόσο καλή, που από τότε είχε εβδομαδιαία εκπομπή με χιλιάδες ενήλικους ακροατές. Τα προβλήματα τα οποία συνήθως καλείται να επιλύσει είναι ερωτικής φύσεως, από το πως να παρατήσεις τον φίλο σου μέχρι το πως να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.

Όταν μια ακροάτρια έγραψε ένα γράμμα στην Ελάινα και τη ρωτούσε πως θα έβρισκε έναν άντρα, εκείνη απάντησε: "Κούνησε τους γοφούς σου και άκου το soundtrach του High School Musical".

Όταν μια άλλη ακροάτρια τη ρώτησε live πως θα ξανακερδίσει τον πρώην της, η Ελάινα την συμβούλεψε: "Δεν αξίζει να πονοκεφαλιάζεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να στεναχωριέσαι για έναν άντρα".

ΠΗΓΗ :men24
Tοm Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

Σε σένα...



Back To You

You flick your mane and click your fingers again
And draw me back, you call my name
And like a fool, I run right back to you
And dance along to your latest tune

And when the lands slides
And when the planets die
That's when I come back, when I come back to you

And when the sun cools
And when the stars fall
That's when I come back, when I come back to you

You roll those eyes and trap my hand in your thighs
It's slavery but in disguise
'Cos like a fool, I come right back to you
There's nothing else that I can do

And when the pigs fly
And when the planets die
That's when I come back, when I come back to you

And when the sun cools
And when the stars fall
That's when I come back, when I come back to you

And when the lands slides
And when the planets die
That's when I come back, when I come back to you

And when the sun cools
And when the stars fall
That's when I come back, when I come back to you

And when the war machines
Rust eternally
That's when I come back, when I come back to you

And when your heart bleeds
For a love that's dead like me
That's when I come back, when I come back to you...

Και όταν η καρδιά σου θα αιμορραγεί,
για μια αγάπη νεκρή, σαν κι εμένα,
αυτή θα είναι η στιγμή που θα γυρίσω κοντά σου...


Ολόκληρο το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ (30/04)

Ποιές να δείτε και ποιές να αποφύγετε, ανάλογα με τα γούστα σας.
Χ-Μen Η Αρχή: Γούλβεριν
X-Men Origins: Wolverine



Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ
Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Λιβ Σρέιμπερ
Είδος: Περιπέτεια φαντασίας
Διάρκεια: 109'

Υπόθεση: Η ιστορία περιγράφει το επικά βίαιο, αλλά και ερωτικό, παρελθόν του Wolverine, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με πολλούς μεταλλαγμένους, γνωστά αλλά και καινούρια πρόσωπα, από το σύμπαν των X-Men. Όλα ξεκίνησαν με μια μυστική στρατιωτική οργάνωση, γνωστή ως Team X, καθώς και με ένα απειλητικό στρατιωτικό πρόγραμμα, το Weapon X.



Δες το: Γιατί το περίμενες τόσο καιρό και ότι κι αν σου πουν, εσύ θα το δεις ούτως ή άλλως.

Μην το δεις: Γιατί δεν είναι καλό. Αν περιμένεις κάτι ανάλογο των X-Men, απλά κάτσε σπίτι σου. Η σκηνοθεσία καθόλου εμπνευσμένη, το σενάριο ερασιτεχνικό, τα εφέ μετριότατα και στο τέλος μένεις με την εντύπωση ότι όλο ήταν μια προχειροδουλειά. Πήγαν να το κάνουν πιο ρεαλιστικό και λιγότερο κόμικ και κάπου έχασαν την μπάλα. Κρίμα.

H Kατάσταση των Πραγμάτων
State of Play




Σκηνοθεσία:Κέβιν ΜακΝτόναλντ
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μπεν Άφλεκ, Βαϊόλα Ντέιβις, Έλεν Μίρεν, Τζεφ Ντάνιελς
Είδος: Περιπέτεια, θρίλερ
Διάρκεια: 132

Υπόθεση: Ένας ρεπόρτερ, ο Καλ Μακ Κάφρεϊ (Ράσελ Κρόου) καλείται να εξιχνιάσει μια δολοφονία που εμπλέκει κάποια από τα πλέον επιφανή πολιτικά πρόσωπα της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα φίλο του… Ο γοητευτικός και πολλά υποσχόμενος πολιτικός Στίβεν Κόλινς (Μπεν Άφλεκ) αποτελούσε το μέλλον του κόμματός του μέχρι τη στιγμή που η βοηθός και ερωμένη του βρίσκεται δολοφονημένη και τότε, καλά κρυμμένα μυστικά κάνουν απειλητικά την εμφάνισή τους. Ο Μακ Κάφρι βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς, από τη μια θέλει να τιμήσει τη φιλία του με τον Κόλινς από την άλλη όμως, λόγω των πιέσεων που δέχεται από την εφημερίδα του, αρχίζει να διερευνά τη σκοτεινή υπόθεση. Πολύ σύντομα συνειδητοποιεί πως όταν διακυβεύονται δισεκατομμύρια, η ακεραιότητα, η αγάπη αλλά και η ίδια η ζωή είναι επισφαλείς.



Δες το: Γιατί είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους της.

Μην το δεις: Αν έχεις όρεξη για κάτι πιο κουλτουρέ -δες παρακάτω. Περί ορέξεως...

Προβάλλονται επίσης...

Όνειρα Απατηλά
Jerichow




του Κρίστιαν Πέτζολντ με τους Μπένο Φούρμαν, Χίλμι Σόζερ, Νίνα Χος

Υπόθεση: Τρεις άνθρωποι του περιθωρίου συναντιούνται μοιραία: ο Τόμας, ένας απότακτος στρατιώτης που θέλει να ανακαινίσει το σπίτι της νεκρής μητέρας του, αλλά χάνει τα απαραίτητα χρήματα επειδή χρωστά. Ο Άλι, ένας πιο ηλικιωμένος Τούρκος, ιδιοκτήτης μιάς αλυσίδας καντινών που πρέπει να τις επισκέπτεται καθημερινά και γι’ αυτό το λόγο προσλαμβάνει ως οδηγό τον Τόμας. Και η νεαρή γυναίκα του Άλι, η Λάουρα, μια ελκυστική γυναίκα με σκοτεινό παρελθόν, που ασχολείται μάλλον δύσθυμα με τα καθήκοντά της. Κι όπως είναι φυσικό σ’ ένα τέτοιο σχήμα, η γυναίκα και ο οδηγός θα ερωτευτούν. Η περιοχή Πρίγκνιτς, όπου βρίσκεται κι η μικρή πόλη Jerichow, ξεχασμένη κι από τον Θεό, φαντάζει στην ταινία αρκετά ξένη, αφού αποτελείται από μοναχικά σπίτια, καντίνες και κάβες, σε αποστάσεις που απαιτούν αυτοκίνητο. Ένας τόπος όπου τα όνειρα των τριών προσώπων της ταινίας καταπίνονται γρήγορα από τον απέραντο ουρανό.



Πληγές του Φθινοπώρου
Guz Sancisi




της Τομρίς Γκιριτλίογλου

Υπόθεση: 1955, στην όμορφη περιοχή Πέρα της Κωνσταντινούπολης. Ο Μπεχτσέτ είναι ο γιος του εύπορου Τούρκου Καμίλ Εφέντι, ο οποίος έχει μεγάλη δύναμη και επιρροή στις Αρχές του κράτους. Ο Μπεχτσέτ είναι ιδεαλιστής και εθνικιστής και ενώ είναι αρραβωνιασμένος με την Νεμίκα, ερωτεύεται το κορίτσι που βλέπει στο απέναντι παράθυρο του σπιτιού του. Είναι μια Ελληνίδα, η Έλενα. Καθώς ο έρωτας των δύο νέων μεγαλώνει, ξεσπούν τα βίαια γεγονότα του Σεπτέμβρη του 1955, οπότε Τούρκοι εθνικιστές έκαναν επιθέσεις και καταστροφές σε ελληνικά σπίτια και καταστήματα. Η αγάπη τους παλεύει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς τα συμβάντα τους τοποθετούν σε αντίπαλες πλευρές...

ΠΗΓΗ;ΜΕΝ24

Tom Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΠΩΣ ΦΩΤΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ...

Προβολή όλων

Σαν φάρος. Από μακριά μου φωτίζεις,σαν να με καλείς. Από μακριά μου φαντάζεις σαγηνευτική,σαν άλλη Σειρήνα. Όταν ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα σου το μόνο που βλέπω είναι ο ψυχρός σου τοίχος. Πέτρινα τείχη που με εμποδίζουν. Μου χαλάνε την εικόνα. Από το φως,στο σκοτάδι. Αναποφάσιστος και ανίδεος παίρνω το δρόμο του γυρισμού. Θα ξαναπάω στη παραλία μου και έτσι,πάνω στην άμμο θα θαυμάζω το μεγαλείο σου. Και έτσι έγινε...
Έφυγα μα μόλις άκουσα το τραγούδι σου,δεν άντεξα,ξαναγύρισα το βλέμμα μου,πάνω σου. Θαμπώθηκα ξανά από την ομορφιά και το έντονο φως που εκπέμπεις.Απρόσιτο.Ανάβω φωτιά μήπως και η διαφορά εξαλειφθεί.Αδύνατον.Συνεχίζεις να μου τραβάς την προσοχή. Να κοιτάζω μόνο εσένα.Υποκύπτω.Παίρνω ευχαρίστηση μεγάλη. Γεμίζει η ψυχή μου. Το μυαλό μου σαλεύει και το σώμα ανεξέλεγκτο. Πόσο ευχάριστο μαρτύριο.Μαθαίνω.Εμένα και εσένα μαζί. Σαν να είμαστε ΕΝΑ. Σαν σχολιαρόπαιδο που αδυνατεί να καταλάβει τα απλά. Πλέον όμως κατάλαβα και πήρα το μάθημ
α μου. Πρέπει να μάθω να κοιτάζω ψηλά. Έτσι ακόμα και όταν είμαι δίπλα σου θα βλέπω το "όραμα".

Ολόκληρο το άρθρο

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΥΠΑΤΙΑΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ

Κόρη του μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα, έλαβε με τις φροντίδες του πατέρα της την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και ταξίδεψε στην Αθήνα και στην Ιταλία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή του Πλούταρχου του Νεότερου και της κόρης του Ασκληπιγένειας αλλά μαθήτευσε και κοντά στο Πρόκλο και τον Ιεροκλή.

Επιστρέφοντας στην Αλεξάνδρεια, έγινε επικεφαλής της εκεί σχολής των Πλατωνιστών (400 μ.Χ.), δίδαξε φιλοσοφία και μαθηματικά και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους διανοούμενους της εποχής ενώ έκανε και εκτενή και ουσιώδη σχόλια στα μαθηματικά έργα του Διόφαντου και του Απολλώνιου.

Δυστυχώς παρότι η ίδια η Υπατία υπήρξε πολυγραφότατη κανένα από τα έργα της δεν σώζεται και έχουμε μόνο αναφορές για αυτά. Πολλοί απο τους μαθητές της ανήκανε στους ανώτατους κύκλους της αριστοκρατίας της πόλης και έγιναν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο έπαρχος της Αλεξανδρίας Ορέστης. Η ίδια επηρεάστηκε φιλοσοφικά από τους νεοπλατωνικούς Πλωτίνο και Ιάμβλιχο.

Επειδή η δράση της θεωρήθηκε επικίνδυνη για την εξάπλωση του Χριστιανισμού, σταδιακά καλλιεργήθηκε κλίμα εναντίον της που οδήγησε στη βίαιη δολοφονία της από τον όχλο ή από ομάδες φανατικών μοναχών.

Παρότι η ίδια είχε πολλούς φίλους χριστιανούς, για την ίδια προτίμησε να μείνει πιστή στις αρχαιοελληνικές παραδόσεις.

Το μανιασμένο πλήθος την ξεγύμνωσε και τη πετροβόλησε μέχρι θανάτου, στη συνέχεια το πτώμα της διαμελίστηκε και κάηκε στη πυρά.

Ηθικός αυτουργός θεωρήθηκε ο επίσκοπος της Αλεξάνδρειας, Κύριλλος, ο οποίος είχε έρθει σε μεγάλη αντίθεση με τον Ρωμαίο Κυβερνήτη της Αιγύπτου και φιλικά διακείμενου προς την Υπατία, Ορέστη.
(πηγή: Βικιπαίδεια)

Η ζωή της γυρίστηκε σε ταινία και θ ακυκλοφορήσει προσεχώς με τον Ελληνικό τίτλο AGORA.
Ακολουθεί το trailer της ταινίας:









Ολόκληρο το άρθρο

Η ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΥΠΑΤΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ Υ...

Τι γνωρίζετε για την Αλεξανδρινή Ελληνίδα φιλόσοφο Υπατία;
Ποια ήταν;
Ποια ήταν τα έργα της;
Πώς πέθανε;
Γιατί;
Η ζωή της σε ταινία.
Στις 21.00 στο Υ...


Ολόκληρο το άρθρο

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...


ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...

asimonis, Be..

Ολόκληρο το άρθρο

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ!


Βλέποντας και ακούγοντας το όσα συμβαίνουν στην πολιτική τις τελευταίες μέρες κάθισα και σκέφτηκα: Χρειάζεται ριζικός ανασχηματισμός.
Όχι όμως σε πρόσωπα ούτε σε υπουργεία αλλά σε κτίρια. Τι εννοώ:
να ανασχηματίσουμε τη βουλή σε μια ωραία υψίστης ασφαλείας φυλακή. Αλεξίσφαιρα τζάμια, πολιτική δια αλληλογραφίας (αυτό πάνω κάτω μένει το ίδιο), σιδερένια μπαλίτσα στο πόδι και ξυλιές για τα ευρώ που έχουν κλέψει. Ένα ευρώ μία ξυλιά.

Αφού η βουλή δεν πάει φυλακή
ας πάει η φυλακή στη βουλή!


Να δω τον Παυλίδη και τον Ρουσόπουλο με ριγέ και τι στον κόσμο! Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν πολλά φυντάνια εκεί μέσα. Επίσης μια ωραία ιδέα θα ήταν
να ανασχηματίσουμε τη μίζα. Δηλαδή αντί να πληρώνεις εσύ τους βουλευτές να σε πληρώνουν αυτοί για μια και μόνο ψήφο. Και ας λένε ο,τι θέλουν προεκλογικά.

Μία ψήφος 5000 ευρώ για αρχή. Και μετά στις ομιλίες θα υπόσχονται ο καθένας και παραπάνω. Σαν σε δημοπρασία ένα πράγμα(και αυτό πάνω κάτω μένει το ίδιο) Φυσικά όλα μπροστά γιατί πλέον ούτε οι τοκογλύφοι δεν τους εμπιστεύονται!

Είμαι πολύ αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου ανασχηματισμού. Δεν συμφωνείτε; Για αυτό σας λέω:
Ανασχηματισμός τώρα!


Ολόκληρο το άρθρο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ Υ ΜAGAZINE


"Καλησπέρα σας

Ο λόγος που στέλνω αυτό το mail είναι γιατί πλέον δεν μπορώ να εκφράσω την αγανάκτησή μου και τον πόνο μου χωρίς κάποιος να πάθει κακό. Η ιστορία έχει ως εξής:
Ο πατέρας μου ετών 87 μέχρι πρότινος ήταν υγιέστατος. Παρ' όλα αυτά ο καρκίνος του χτύπησε την πόρτα. Μικροεστίες στην κύστη. Ευτυχώς για εκείνον η εξέλιξή του είναι αργή λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Έφτασε λοιπόν η ώρα που χρειαζόταν θεραπεία, καθετήρα , ορό κτλ. Στη Θεσσαλονίκη το πλέον κατάλληλο νοσοκομείο είναι το Θεαγένειο. Ή τουλάχιστον ήταν.
Ο πατέρας μου έχει κοντή μνήμη. Γεροντική άννοια. Έχοντας περάσει ένα παγκόσμιο με πάμπολλα τραύματα και έναν εμφύλιο όπου αναγκαζόταν να ανοίγει πυρ σε φίλους και ξαδέρφους του. Αυτό του το ελλάτωμα συχνά προκαλεί εκνευρισμό καθώς σε διάρκεια μιας ώρας μπορεί να ακούς τις ίδιες ιστορίες ξανά και ξανά ή τις ίδιες ερωτήσεις μην μπορώντας να θυμηθεί ότι μόλις πριν από λίγο έλεγε το ίδιο. Κρατήστε το αυτό...
Στο Θεαγένειο λοιπόν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή που δεν κατάλαβε πού ήταν σηκώθηκε από το κρεβάτι και βγήκε στο διάδρομο όπου έπεσε και έσπασε το χέρι του. Ας μην μιλήσω για το ότι δεν ήταν κανείς σε όλο τον όροφο...Πάμε παρακάτω.
Τον μεταφέραμε στο Ιπποκράτειο για ορθοπεδικό. Όλα καλά ως εδώ. Δεν του είχε δοθεί εξιτήριο και θεωρήθηκε σωστό από τους γιατρούς του Θεαγένειου να φροντίσουμε πρώτα το χέρι του. Όταν όμως ήρθε η ώρα να επιστρέψει για την ,απαραίτητη για την υγεία του, θεραπεία οι γιατροί αρνήθηκαν να τον δεχτούν με τη δικαιολογία ότι είναι...υπερκινητικός!
Κουράστηκαν με λίγα λόγια να τον νταντεύουν...Μακάρι να μπορούσα να τον φροντίσω εγώ χωρίς να έχω την ανάγκη τους! Ας αφήσουμε λοιπόν τον όρκο που έχουν δώσει που έτσι και αλλιώς δεν τον θυμούνται ποτέ.
Mαλώνουν οι γιατροί μεταξύ τους με φράσεις του στυλ: "κουμάντο στον όροφό μου κάνω εγώ!" ή "μην πας σε αυτούς είναι μαλάκες" και άλλα τέτοια.Κλίκες ,παρέες και βεντέτες με φόντο τους αρρώστους! Και ρωτάω: Αντί για φακελάκι δεν γίνεται να τους φτιάξουμε έναν μεγάλο φάκελο στην αστυνομία; Ένας άνθρωπος ως πότε έχει δικαίωμα να ζήσει; Και ποιος θα το αποφασίσει αυτό; Οι γιατροί; Μπορούν οι γιατροί να επιλέγουν ασθενείς; Και μάλιστα με τη δικαιολογία ότι κάποιος είναι "υπερκινητικός";Σαφώς και όχι! Δηλαδή έπρεπε να είναι φυτό για να τον προσέξουν;
Το αποτέλεσμα είναι ο πατέρας μου να είναι στο σπίτι του, να έχουμε αφήσει τις δουλειές μας για να είμαστε συνέχεια από πάνω του χωρίς αυτό όμως να είναι αρκετό. Χάνει συνεχώς αίμα, πονάει και υποφέρει. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι γιατροί απλά δεν γουστάρουν να τον δεχτούν! Αν αυτό δεν είναι δολοφονία τότε τί ακριβώς είναι;

Αυτά ήθελα να πω μήπως και βρω κάποιο βήμα και ακουστεί επιτέλους το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι πολίτες καθημερινά με το σύστημα υγείας. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να το δημοσιεύσετε. Συγχωρέστε μου τυχόν λάθη."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ολόκληρο το άρθρο

BLOGS:Η ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΆΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θα μπω κατευθειαν στο ψητο αναγνωστακο μου,καθως δεν θελω να σε κουρασω με φιλοσοφημενες αραδες και θεωριες του κωλου,απο βιβλια και αρθρα εφημεριδων,για την μαστιγα της εποχης μας,που ακουει στο ονομα BLOGS.

Δημοσιοκαφροι που εχουν μπερδεψει την *ουτσα με την βουρτσα και την χρησημοποιουν ως gadget ή ως δονητη της ενημερωσης,ωστε να αυτοϊκανοποιουν τις αρρωστημενες τους φαντασιωσεις,εχουν εισελθει για τα καλα οπως θα εχεις παρατηρησει με τα μπιρμπιλοτα σου ματακια στην Ελληνικη blogoσφαιρα,θελοντας να εξυπηρετησουν τους δικους τους σκοτεινους και υπουλους σκοπους,ειτε χτυπωντας συναδελφους τους,με τις προσφιλες μεθοδους των εκβιασμων,ή της λεκτικης βιας που δεν οδηγει πουθενα,ειτε για να χτυπησουν συγκεκριμενα συμφεροντα,ωστε να ανεβουν καποτε στην πυραμιδα της δημοσιογραφικης εξουσιας και να γινουν επειτα και αυτοι οπως τα αφεντικα τους,που τοσα χρονια σιχαινονταν,αλλα βλεποντας πως δεν βγαινει αλλιως το μεροκαματο,πρεπει οχι μονο να τους μοιασουν,αλλα και τους ξεπερασουν σε καφριλικι,ωστε να παγιωθουν και να επιβιωσουν στην πιατσα των εκδοτων και των λοιπων mediaρχων.
Βεβαια το παραπανω,δεν θα αποτελουσε κανενα απολυτως προβλημα,εαν το ιδιο το αναγνωστικο κοινο,δεν επιβραβευε καθημερινα αυτου του τυπου τα blogs με τις επισκεψεις του,εστω και λιγες-αλλωστε τα εκβιαστικα Blogs δεν ξεπερνουν τα 10.000visits την μερα- και με την καθημερινη τους παρακολουθηση...Συνεπως τα θελει το κωλαρακι μας,καθως συνηθιζουμε να διαβαζουμε και να κανουμε μερος τις καθημερινοτητας μας,τις μετριωτητες της δημοσιογραφιας και της κατευθυνομενης-στρατευμενης ενημερωσης.

Η μαλακια ξερεις ομως που ειναι;;;
Το οτι αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα,παρολο που εχουμε περιπου 40.000 blogs,εχουν εστιασει ολοι την προσοχη τους στην πρωτη 10αδα των πιο δημοφιλων στο blogs,παρακολουθοντας τα καθημερινα,με αποτελεσμα να μην υπαρχει πλεον αποδοχη για τα νεα ιστολογια που εμφανιζονται κατα καιρους και ειναι ποιοτηκα και αντικειμενικα ανωτερα απο τα ηδη υπαρχοντα δημοφιλη.Εξαλου μην ξεχναμε οτι στην υπαρχουσα Δημοκρατια μας,ο καθενας μπορει να βγει και να πει ελευθερα αυτο που θελει,αλλα ομως δεν θα αλλαξει τιποτε...καθως δεν θα ειναι τοσο δυνατος ωστε η φωνη του να ακουστει.

Συμπερασματικα...καναμε θιασαρχες της internetικης μας καθημερινοτητας,τους θλιβερους κομπαρσους της δημοσιογραφιας,οι οποιοι ανοιγοντας κατα καιρους τα παραμαγαζα τους στο net,πιστευουν πως ειναι οι Θεοι και πως ολος ο κοσμος κρεμεται απο τα παπαρια τους και τις ψηφιακες τους ανουσιες αρθογραφιες.
Τα ματια σας ανοιχτα λοιπον,στις ελευθερες και ανεξαρτητες φωνες του διαδικτυου,οι οποιες δεν συνεργαζονται με κανεναν νταβατζη των ΜΜΕ,ουτε αποσκοπουν με τα κειμενα τους σε καποιο προσωπικο οφελος των συντακτων.

Τα Blogs,ειναι η ψηφιακη μορφη της εκκλησιας του Δημου,που ο καθενας μπορει να λεει ελευθερα οτι θελει.Και αυτη ειναι η ουσια τους.Η ανταλλαγη αποψεων και ιδεων,καθως επισης και η ελευθερια της εκφρασης.Οταν οι πολιτες καταλαβουν το τι δυναμη εχουν στα χερια τους με την δημιουρια ενος blog,τοτε ισως να καταφερουμε να αλλαξουμε πολλα εκει εξω.
Εξαλου οι επαναστασεις το μελλοντος,θα σχεδιαστουν,θα προετοιμαστουν και θα αρχισουν απο εδω μεσα...οσο ουτοπικο και αν ακουγεται αυτο για καποιους...
Σιγουρα ομως δεν ακουγεται ουτοπικο για τους Κυβερνοντες μας σε ολα τα επιπεδα.
Τα ματια σας ανοιχτα λοιπον και ενεργοποιηστε την κριτικη σας σκεψη.


Ολόκληρο το άρθρο

«Ασπρόμαυρο» CD από τον Διονύση Μακρή

Καλημέρα. Πίσω στις υποχρεώσεις. Αν και γύρισα από εφορία και τα νεύρα είναι λίγο τσιτωμένα, διάβασα το παρακάτω άρθρο της goalday.gr και γέλασα λίγο

«Ασπρόμαυρο» CD από τον Διονύση Μακρή

""""Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τραγουδούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν το «Εμείς μαζί για μια ζωή», ένα σύνθημα που το έχουν κάνει βίωμα. Αυτό το σύνθημα έγινε πλέον και CD, το οποίο θα τεθεί στην κυκλοφορία τις προσεχείς ημέρες. Πρόκειται για μία δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Εμείς μαζί για μια ζωή», που είναι αφιερωμένη στον ΠΑΟΚ και το λαό του. Το CD αναμένεται να αφήσει εποχή, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που ένας καλλιτέχνης ερμηνεύει τραγούδια γραμμένα για τον ΠΑΟΚ, με πηγή έμπνευσης το δικέφαλο αετό και τα συνθήματα που τραγουδά η «ασπρόμαυρη» κερκίδα. Ερμηνευτής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από έναν τραγουδιστή που είναι άρρωστος ΠΑΟΚτσής. Ο λόγος για τον Διονύση Μακρή, ο οποίος όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, αλλά την εκδηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως δυο από τα τραγούδια θα έχουν ως ρεφρέν συνθήματα του ΠΑΟΚ, κάτι που αναμένεται να ξεσηκώσει τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς. Το CD περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια, τη σύνθεση και το στίχο των οποίων υπογράφουν αντίστοιχα οι Παναγιώτης Παυλής και Αντώνης Μήτσικας. Τη δουλειά αυτή υπογράφει και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, καθώς στο CD υπάρχει και μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΟΚ. Το CD περιλαμβάνει και βιβλιαράκι στο οποίο καταγράφεται η ιστορία του ΠΑΟΚ και των οπαδών του.""""

Tα tracks του άλμπουμ είναι τα εξής:


1. Εμείς μαζί, για μια ζωή. Τσιφτετέλι με γρήγορο ρυθμό για το ημίχρονο.

2. Ωωω ΠΑΟΚΑΡΑ. Μπιτάκι τρελό για το καλοκαίρι.

3. Για σένα έχω κάνει κρατητήριο, και σκότωσα για ένα εισιτήριο. Εδώ μιλάμε για μια μελαγχολική μπαλάντα. Ο 22χρονος ζουλού-ορκ, μετά από πέντε Τούμπα Λίμπρε, ψάχνει απεγνωσμένα ένα εισιτήριο για το ΠΑΟΚ- Αρης. Μάταιος κόπος. Εισιτήριο πουθενά με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κρατητήριο ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα να μπει στο γήπεδο σκαρφαλώνοντας από τα τουρνικέ.

4. ΠΑΟΚ ολέ,ολέ, γαμώ τα Τουρνικέ. Συμμετέχει η χορωδία της Θ.4
και τα χάλκινα της Νεάπολης. Επαναστατικό τραγούδι-παρέμβαση-διαμαρτυρία για τα τουρνικέ που δεν αφήνουν τον αγνό φίλαθλο να μπει τζάμπα όπως συνήθιζε.


5.Και όταν μια μέρα ΠΑΟΚ θα πεθάνω, εκεί ψηλά πουτάνα θα τα κάνω. RnB σούστα με χρήση τρομπέτας από το γνωστό τρομπετίστα-τρόμπα της θύρας 1. Στο στίχο: εκεί ψηλά πουτάνα θα τα κάνω, στη λέξη ψηλά, όλοι σηκώνουν τα χέρια τους όπως γίνεται και στο τραγούδι του Χατζηγιάννη.

6. Εμπρός αετέ- δικέφαλε, feat. Πασχάλης Τερζής. Από τη μία πλευρά ο Μακρής και από την άλλη ο Τερζής. Ο ένας φωνάζει: εμπρός αετέ και ο άλλος απαντάει με: δικέφαλε.

7. Ωωω ΠΑΟΚΑΡΑ REMIX. Εδώ οι στίχοι έχουν αλλάξει: Ωωω ΠΑΟΚΑΡΑ, είχα δέντρα στα Ζωνιανά, σκάσανε οι μπάτσοι και τα πήρανε και αυτά, μα σαν και τη δική σου τη μαστούρα πουθενά. Τραγούδι με πολιτικό νόημα. Ο φίλαθλος ζητά την αποποινικοποίηση της κάνναβης και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των Ζωνιανων. Η χρήση μπάφου στη θύρα 4 έχει πέσει κατά 50% από το επεισόδιο στα Ζωνιανά με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να μένουν "στεγνοί" και να πετάνε πέτρες στα κόρνερ για να περάσει η ώρα τους.

8. Το μόνο που θυμάμαι από παιδί μικρό, στα @@@@@ μου να γράφω, τον Ολυμπιακό.
Πάντα και παντού κολλάει ένα τραγούδι για τον Ολυμπιακό. Είναι must.
Ολόκληρο το άρθρο

Ζητιάνοι


Καλημέρα σας...

Ξύπνησα με το χέρι μου απλωμένο.
Ζητιάνος με Diesel να καλύπτει το σώμα για τον ύπνο.
Δεν μου ανήκει.
Ο μπαμπάς μου με λυπήθηκε όταν το κοίταζα λιγωμένος στη βιτρίνα.
Τώρα που τα λέμε, ίσως να είναι και από τα λεφτά της πρακτικής.
Εκείνα που σου γεμίζουν την τσέπη και ρέουν προς τους υπονόμους,
στις όχθες των δρόμων της πόλης.
Και οι υπόνομοι, όλοι τους, σαν συνεννοημένοι, καταλήγουν στο καφενείο των διοικητών της χώρας μας.
Όλα εκεί καταλήγουν.
Και αφού κρατούν το μερίδιο της νόμιμης κλοπής,
σου πετούν τα ρέστα, τα ψιλά,
στα πιο ψηλά παράθυρα...
Γιατί σου έκλεισαν τις πόρτες ρε βλάκα...

Ζητιανεύω.
Το κάνω για πρακτική.
Άλλη μία στο βιογραφικό μου.
Ίσως να ανέβω στην ιεραρχία, να πουλάω χαρτομάντιλα,
να παίζω ακορντεόν.
Ήχους στην ηλεκτρισμένη ζωή μας.
Βλέπω πολλούς δίπλα μου.
Πολλαπλασιαζόμαστε.
Πως γίνεται να μην μας βλέπουν;
Ζητιανεύω την αισιοδοξία που μας χρ
ωστούν...




Ολόκληρο το άρθρο

ΤΙΜΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Η κρίση καλά κρατεί. Για όσους γνωρίζουν: Στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης στο ύψος του Παπαγεωργίου είδα την εξής ταμπέλα:

Απίστευτες τιμές ευκαιρίας λόγω αλλαγής επαγγέλματος

Ο λόγος για τα έπιπλα Δοβλέτογλου. Μεγάλο και γνωστό κατάστημα επίπλων. Όχι μόνο πτώχευση, όχι μόνο κλείσιμο αλλά αλλαγή επαγγέλματος! Δεν μπόρεσα να έχω μια καλή φωτογραφία. Δεν έχει σημασία όμως. Η ουσία είναι η ίδια.

Ολόκληρο το άρθρο

Αθλητισμός & Έρωτας


Η πρόταση μας για το .PDF βιβλίο της ημέρας. Την διαδικασία την έχετε μάθει. Πατάτε εδώ


Ολόκληρο το άρθρο

Πόσο κάνει ένας βουλευτής????


Προχθές σε ένα gala που ήμουν καλεσμένος συνάντησα ένα γνωστό μου πρώην δισεκατομυριούχο.

-Τι έγινε, πως τα πας, τον ρώτησα. Έμαθα δεν πάνε καλά οι δουλειές

-Χάλια, έχω χάσει πολλά λεφτά

-Γυναίκες ή καζίνο; τον ρώτησα για να μάθω τις πιπεράτες λεπτομέρειες για να τον διασύρω μετά στους φίλους του.

-Βουλευτές, μου απάντησε και είδε την έκπληξη να ζωγραφίζεται στα ωραία, σχιστά, μεγάλα, αμυγδαλωτά μάτια μου.

-Ξέρεις πόσο κοστίζει σήμερα ένας βουλευτής; Με ρώτησε. Τον άφησα να συνεχίσει.

-Παλιά, έμπαινα στο γραφείο του κάθε βλαχοβουλευτή του έσκαγα ένα μύριο δραχμές και αυτός έπαιρνε στυλό και χαρτί για να πάρει την παραγγελία. Σήμερα η ταρίφα έχει πάει στο εκατομμύριο ευρώ, συν τα δωράκια που ζητάνε κάθε τρεις και λίγο. Δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία, εισ. αεροπορικά, κοσμήματα για τις γκόμενές τους, συν ένα σωρό άλλα ΄'μικροέξοδα'' για να λαδώσουν και τους παρατρεχάμενούς τους. Την έχουνε μυριστεί όλοι την δουλειά. Παλιά έναν βουλευτή, άντε δύο να έβαζα στο κόλπο. Τώρα για να γίνει η δουλειά σου, επειδή όλοι αυτοί είναι κλίκα και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, σε έναν να πας με τη βαλίτσα για να σου κάνει τη δουλειά, την άλλη μέρα άλλοι δέκα, από όλες τις παρατάξεις θα σε ενοχλήσουν και καλά για να βοηθήσουν. Έτσι τον αποκαλούν αυτοί τον εκβιασμό. Και φυσικά αν σε πουλήσουν, δεν έχεις και αποδείξεις. Αφού χέρι-χέρι γίνονται αυτά τα πράγματα. Ένας μάλιστα, μου άφησε μια φορά και έναν τιμοκατάλογο. Είχε σημειώσει μια σειρά από τροπολογίες σε κάτι νόμους που ψηφίζονται τον Αύγουστο, ξέρεις, τα φημισμένα θερινά τμήματα της Βουλής και οι μεταμεσονύχτιες ψηφοφορίες. Και καλά, εργάζονται μέχρι αργά για το καλό μας. Τες.πα. Είχε σημειώσει τιμές δίπλα σε κάθε τροπολογία που θα ήθελα να περάσω. Εξαψήφια νούμερα και επταψήφια. Επίσης, μου είπε, για να με γλιτώσει από τον κόπο θα μεσολαβούσε ο ίδιος για το πως θα μοίραζε το χρήμα, για να μη με ενοχλεί ο κάθε ενδιάμεσος ξεχωριστά. Έτσι που λες. Και μετά κλαίγεται ό κάθε κωλομισθωτός ότι όλα ακρίβυναν. Σιγά, πας και δίνεις ενάμιση ευρώ και ξέρεις ότι πλήρωσες και το πήρες το γάλα, και ότι για τους επόμενους μήνες πάλι θα δίνεις ενάμιση ευρώ και θα παίρνεις το γάλα. Εγώ τι να πω που δίνω εκατοντάδες χιλιάδες και δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει η δουλειά μου ή αν αύριο δεν μου ζητήσουν τα διπλά. Ποιος είναι σε πιο καλή θέση?

Για αυτό τα πιο πολλά εργοστάσια πήγαν Βουλγαρία. Αυτά που λένε για φτηνό εργατικό κόστος είναι παπαριές. Εκεί είναι φτηνό το Βουλευτικό κόστος. με 50.000 ευρώ έχεις ένα βουλευτή για μια βδομάδα και δώρο μια πουτάνα. Εδώ ο άλλος δουλεύει μια ζωή για να εξασφαλίσει τα γηρατειά του και αυτοί μέσα σε μια τετραετία θέλουν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα και των δισεγγόνων τους. Για αυτό ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα προεκλογικά για να τους ψηφίσει ο κόσμος. Είναι 100% σίγουροι ότι θα τα πάρουν πολλαπλάσια πίσω όταν εκλεγούν. η πιο καλή επιχειρηματική επένδυση σήμερα είναι να ρίξεις λεφτά στη πολιτική, να γίνεις πολιτικός, συνδικαλιστής, πρόεδρος επιτροπής ή ΔΕΚΟ, τσιράκι, ορντινάντζα, δεξί χέρι κλπ. Και αφορολόγητα μάλιστα.

Έτσι μου έρχεται να ζητήσω να δημιουργηθεί και μια επιτροπή ανταγωνισμού που να ελέγχει και τις τιμές των βουλευτών. Ναι μεν τιμοκατάλογος, αλλά να ισχύει για όλους, να ξέρουμε και εμείς οι επιχειρηματίες τι πληρώνουμε και τι προϊόν αγοράζουμε. Ανώτατη τιμή στο γάλα και στη βενζίνη? Ανώτατη τιμή και στη παροχή βουλευτικών υπηρεσιών.                                                                                                                                                             

Και μετά ξύπνησα. Ή όχι?????


Ολόκληρο το άρθρο

Αυτοκτονία λόγω χρεών


Θα διαβάσετε παντου γύρω σας λεπτομέρειες για την τραγική κατάληξη του ανθρώπου στον Χορτιάτη Θεσ/νίκης. Τα χρέη τον πίεζαν, δεν άντεξε, έσπασε, ξέσπασε. Μαύρη όσο δεν πάει κατάσταση. Άρχισαν πολλοί άνθρωποι να μην αντέχουν την θηλειά από τα χρέη που ναι μεν δημιούργησαν αλλά όχι ότι δεν θέλουν να τα αποπληρώσουν αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ και δεν βλέπουν να έχουν τρόπους για να γλιτώσουν από τον βραχνά των τραπεζών. Αν δεν έχουν ελπίδα, διέξοδο, εργασία, δεν θα αντέξουν. Και είναι πολλοί. Θα αρχίσουν και άλλες περιπτώσεις παρόμοιες να ξεσπάνε. Επίσης μη περιμένουμε από τους τωρινούς νόμους-πολιτικούς ΤΙΠΟΤΕ. Πέντε χιλιάδες χρόνια ιστορίας μας έχουν διδάξει ότι όλοι οι νόμοι πρώτα προστατεύουν την περιουσία, το κεφάλαιο, την ιδιοκτησία. Των ισχυρών, φυσικά, αφού αυτοί παραγγέλνουν νόμους, τροπολογίες και διατάγματα. Οι τράπεζες Εθνικη, Alpha, Eurobank, Πειραώς κ.α. φυσικά "εις τα αρκίδια" τους. Αυτές που δημιούργησαν το πρόβλημα, αυτές χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις! Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά κατάντησαν απάνθρωπα τοκογλυφικά-με την ευλογία του Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ Καραμανλη-Μητσοτάκη, Παπαρήγα ΚΚΕ -γραφεία κηδειών για ζωντανούς. Ενώ το πιο απλό που μπορούν ΠΟΛΥ άνετα να κάνουν, είναι να αποφασίσουν να ΜΕΙΩΣΟΥΝ τα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ τους, δεν ζητάμε να έχουν και ζημίες, αλίμονο.

Αν δεν το κάνουν, οικονομικά θα καταστραφούν πολλοί ακόμα με τις γνωστές κοινωνικές επιπτώσεις-επεκτάσεις και στο τέλος, όπως συμβαίνει ήδη αλλά σε μικρό βαθμό ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. Αλλά το ξέχασα, θα βάλουν τον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου και τις ορντινάτζες τους να αγοράσουν τις ακίνητες περιουσίες τους, ως συνήθως...


Ολόκληρο το άρθρο

Metallica Broken, beat & scarred


Δηλαδήςςς για να καταλάβω, αν πατήσω εδώ και μετά εδώ θα εμφανιστούν στον υπολογιστή μου τα disc1 & disc2? Γίνονται αυτά τα πράματα?


Ολόκληρο το άρθρο

Τα δέκα (12) μεγαλύτερα ψέμματα

Μια που κατέχω αρκετά καλά των χώρο του ψεύτη, του κλέφτη και του απατεώνα που τον πρώτο χρόνο χαίρονται αλλά τους υπόλοιπους χρόνους απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους, έφτιαξα για σας τους αγαπημένους μου μια λίστα με τα δέκα πιο ειπωμένα ψέμματα:

  • "Θα στον ακουμπήσω μόνο, λίγο" μεταξύ ζευγαριών
  • "Είναι καθαρή πρωτεϊνη και κάνει καλό στο δέρμα" πάλι μεταξύ εραστών
  • "Μια πορτοκαλάδα ήπια με βιταμίνες μέσα. Κάποιος έριξε κάτι στο ποτήρι μου" Αθλητής μετά από αντιντόπινγκ έλεγχο
  • "Πάντα θα σε αγαπώ" ή "Δεν θα σε αφήσω ποτέ" μεταξύ ερωτευμένων
  • "Αν με αφήσεις θα αυτοκτονήσω" μεταξύ πρώην ερωτευμένων
  • "Αν είσαι καλός άνθρωπος θα πας στον παράδεισο" μεταξύ θρήσκων
  • "Στο όνομα του Ελληνικού λαού" ή "Για την πατρίδα" ή "Λαϊκή εντολή" μεταξύ πολιτικών και πολιτών
  • "Κερδίσαμε με την αξία μας" ή " Ο διαιτητής μας στέρησε τους βαθμούς" προπονητής-παίκτες ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα
  • "Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο" όλοι μας πρός άλλους
  • "Συγνώμη, δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος" όλοι προς όλους. Υπάρχουν φυσικά εδώ και οι εξαιρέσεις που όντως δεν κάνουν το ίδιο λάθος αλλά κάνουν άλλο, νέο λάθος!
  • "Θα είμαι φρόνιμος" αυτό είναι συνειδητό ψέμμα και απαιτητό να ακουστεί για την τήρηση των προσχημάτων μεταξύ ζευγαριών, γονιού-παιδιού κλπ
  • "Καλημέρα-Καλησπέρα-Τι κάνεις;-Ευχαριστώ-παρακαλώ-Τι ωραίο μαλλί(ρούχο-φόρεμα κλπ)-Σου πάει πολύ ( το κούρεμα, το ρούχο κλπ)" και άλλες πολλές καθημερινές υποχρεωτικές-διπλωματικές εκφράσεις-φιλοφρονήσεις
  • "Το μέγεθος δεν παίζει ρόλο" 
  • ¨Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία"
  • " Δεν με απασχολεί να έχει χρήματα" λένε οι γυναίκες αλλά τις απασχολεί όταν ΔΕΝ έχει
  • "Δύο" ή "Τρεις" ή 'Τέσσερις" , απάντηση μιας γυναίκας σε ερώτηση του συντρόφου της για το πόσες ολοκληρωμένες σχέσεις είχε πριν τον γνωρίσει.
  • "Δεν λέω ποτέ ψέμματα" Καλά...
  • "Οι μάυροι την έχουνε μεγάλη" 
  • "Σε βλέπω σαν φίλο/φίλη"
  • "Οι άντρες σκέφτονται πιο συχνά το σεξ"
  • "Ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα"

Καλά εντάξει, δεν είναι δέκα είναι πιο πολλά αλλά τί άρθρο για ψέμματα θα ήταν ειδάλλως?


Ολόκληρο το άρθρο

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ!

H αιθέρια ερμηνεύτρια την κέλτικης παράδοσης και η τραγουδίστρια των πιο σαγηνευτικών new age μουσικών ιστοριών, Loreena Mc Kennitt, έρχεται στην χώρα μας για τρεις μοναδικές συναυλίες, στο Αρχαίο Ωδείο στην Πάτρα (στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας), στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" στην Αθήνα και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, για να μας παρασύρει στους μουσικούς της ονειρότοπους.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 6 Μαΐου σε όλα τα καταστήματα Metropolis, Ticket House, Patsis και Stereodisc. Επίσης στο ticketservices.gr

Τιμή εισιτηρίου: Αθήνα και Πάτρα: 45 ευρώ προπώληση, 50 ευρώ στο ταμείο, Θεσσαλονίκη: 40 ευρώ προπώληση, 45 ευρώ στο ταμείο.





Tom Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

Τα uk charts της εβδομάδας

Συνοπτικά τo top 10 των singles γι αυτή την εβδομάδα.

1) Tinchy Stryder ft. N-Dubz - Number 1
2) La Roux - In For The Kill
3) Calvin Harris - I m Not Alone
4) Lady GaGa - Poker Face
5) Eminem - We Made You
6) Ar Rahman ft. Pussycat Dolls - Jai Ho
7) Ciara ft. Justin Timberlake - Love Sex Magic
8) Beyonce - Halo
9) Lily Allen - Not Fair
10) Noisettes - Dont Upset The Rhythm



Συνοπτικά τo top 10 των albums γι αυτή την εβδομάδα.

1) Lady GaGa - The Fame
2) Depeche Mode - Sounds Of The Universe
3) Beyonce - I Am ...Sasha Fierce
4) Kings Of Leon - Only By The Night
5) Lily Allen - Its Not Me Its You
6) Prodigy - Invaders Must Die
7) Noisettes - Wild Young Hearts
8) Akon - Freedom
9) Annie Lennox - The Collection
10) Pink - Funhouse



Τοm Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

MAFALDA VOL.3


ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ!
Τοm Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

Πέφτοντας σε μία μαύρη τρύπα

Πώς είναι η θέα μέσα από μία μαύρη τρύπα; Σε αυτό το ερώτημα θέλησαν να απαντήσουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο, οι οποίοι όχι μόνο κατέγραψαν τα στοιχεία της προσομοίωσης αλλά δημιούργησαν και ένα βίντεο.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με το CNN προσπάθησαν να περιγράψουν, χρησιμοποιώντας τη Θεωρία της Σχετικότητας, το πώς είναι να πέφτει κανείς μέσα σε μία μαύρη τρύπα. Πώς οι αισθήσεις θα το αντιλαμβάνονταν. Η προσομοίωση τους που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο χρειάστηκε 100.000 γραμμές κωδίκων για να δημιουργηθεί.

Ο ερευνητής Andrew Hamilton σημειώνει ότι οι μαύρες τρύπες είναι μία περιοχή όπου ο χώρος κινείται πιο γρήγορα από το φως. «Σκεφτείτε μία μαύρη τρύπα σαν καταρράκτη, με την διαφορά ότι δεν πέφτει νερό αλλά χώρος. Ακόμη και το φως που «προσπαθεί» να βγει από την τρύπα θα βρεθεί τελικά να σύρεται μέσα, με μία κίνηση που θα θυμίζει την χορευτική κίνηση Moonwalk του Michael Jackson» αναφέρει.



ΠΗΓΗ:cosmo
Tom Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΑΟΚΤΖΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ EUROPE1



πρεζα tv broadcasting
Ολόκληρο το άρθρο

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΥΡΙΕ;

Είμαι εδώ,μπροστά από την οθόνη του λαπτοπ.Δίχως να έχω ιδέα περί τίνος να γράψω.Σκέφτομαι.Ψάχνω από δω και από κει. Σε ιστότοπους και δύσβατα μονοπάτια. Γιατί μόνο αυτό μας έμεινε πλέον. Όταν δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε καθόμαστε μπροστά από μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο και σαν άλλο μουσικό όργανο προσπαθούμε να παίξουμε τη δικιά μας μουσική. Την πλάθουμε όπως εμείς θέλουμε. Τη κόβουμε και τη ράβουμε στα μέτρα μας. Παίζουμε τους ρόλους που πάντα θέλαμε. Μπορούμε να γίνουμε ο "σταρ",ο δήθεν,ο από 'κείνος και ο άλλος...Δεν μας αρκεί το δικό μας ΕΙΝΑΙ...Χρειαζόμαστε ένα ακόμα,δανεικό. Αγύριστο σίγουρα...
Γύρισα σελίδα και προσπαθώ να ενημερωθώ. Να το χρησιμοποιήσω,να αξιοποιήσω την τεχνολογία. Να τη θέσω στην υπηρεσία μου. Πιάνω τον εαυτό μου να αισθανθεί πάλι αφέντης."Προσευχηθείτε μέσω twitter" είπε ο Ιρλανδός καρδινάλιος. Μα αυτά είναι του διαβόλου;;;Να χρησιμοποιήσω τον διάολο για να καλέσω το Θεό;Που φτάσαμε;Κάπως έτσι θα σκεφτόταν η λατρευτή γιαγιά μου.

Χάθηκε η επικοινωνία κυρία μου. Προσπαθώ να τη ξαναβρώ. Για αυτό και αυτή τη στιγμή σου γράφω,σου δίνω τις σκέψεις μου σε μια οθόνη. Σου γράφω όταν οι άλλοι δίπλα μου,ακούν μουσική και βλέπουν Τσάμπιονς Λίγκ!Πού πάμε Κύριε;;;


Ολόκληρο το άρθρο

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ

Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες του Υ. Σήμερα ξύπνησα πολύ πιο αργά από το συνηθισμένο. Μάλλον το συνηθισμένο είναι άλλο τώρα μετά από τόσες μέρες διακοπών. Μπαίνω λοιπόν που λέτε σε διάφορες σελίδες για να πάρω μια ιδέα του τι γίνεται γύρω μου. Εφημερίδες online,blogs...

Κάποια στιγμή μπήκα και στον Ελεύθερο Τύπο. Αφού έριξα μια ματιά στους τίτλους των ειδήσεων που έτσι και αλλιώς δεν διέφεραν και πολύ από των άλλων εφημερίδων το μάτι μου έπεσε πάνω στην ψηφοφορία:

"Πιστεύετε στην αναγκαιότητα των οίκων ανοχής;"

Δεν ξέρω τι έχω χάσει τις μέρες που έλειπα αλλά αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Τώρα τους φταίνε και οι ιερόδουλες! Φυσικά και πιστεύουμε στην "αναγκαιότητα" των οίκων ανοχής! Είναι λειτούργημα! Σώστε τις ιερόδουλες!

Βλέπετε η κοινωνία στην οποία ζούμε καθρεφτίζεται σε αυτούς τους οίκους. Εκεί μαλακώνουν τα πάθη του κάθε πικραμένου. Κάποτε οι ιερόδουλες εργάζονταν κάτω από μαρμάρινη στέγη, αργότερα σε μοναστήρια και αυτοκρατορικά μαντριά και τώρα σε "οίκους" . Όταν τις χρειάστηκε η κοινωνία ανέβασαν το ΑΕΠ κατά 25% ενώ τώρα η "αναγκαιότητά" τους τίθεται υπό αμφισβήτηση. Εκεί οι γυναίκες , κάποιες από ανάγκη άλλες λόγω εκβιασμών και άλλες συνηδειτά, δουλεύουν και διεκδικούν το δικό τους μερίδιο από μια ζωή που τις πέταξε στο περιθώριο. Στην τελική εκεί πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους!

Μην ξεχνάτε ότι οι πραγματικές "πουτάνες" (και μάλιστα άνευ αμοιβής) είμαστε όλοι εμείς και το μεγάλο μπουρδέλο είναι άλλο...

Συνεπώς η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν κάπως διαφορετική :


"Πιστεύετε στην αναγκαιότητα των νταβατζήδων;"

Αλλάζοντας μία μόνο λέξη βλέπετε πόσο διαφορετικό είναι τώρα το ερώτημα...Σκεφτείτε λίγο αυτά που σας είπα πριν προλάβετε να με κρίνετε για την άποψή μου.
"Ευτυχώς που δεν χάθηκε ο έρωτας. Ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες." τραγουδούσε ο Βασίλης...


Ολόκληρο το άρθρο

H "Ν.Δ. MIZA GIFT CARD " ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ..ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟY ΠΑΣΟΚ!!!

Η "Ν.Δ. ΜΙΖΑ gift card"...είναι η κάρτα που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας η οποία μοναδικό σκοπό είχε και έχει να διευκολύνει τις "οικονομικές συναλλαγές" της παράταξης καθώς επίσης και των ανθρώπων που την περιστοιχίζουν...

Σύμφωνα με την πηγή μου (την οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω), η συγκεκριμένη δωροκάρτα είχε δημιουργηθεί περίπου από τα τέλη του 2004, και για να την αποκτήσει κάποιος έπρεπε να προβεί σε μια σειρά άκρως μυστικών διαδικασιών μέσω αιτήσεων.

Παρακάτω σας έχω εξασφαλίσει κατ' αποκλειστικότητα φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται
οι δύο δωροκάρτες που κυκλοφορούν ήδη...

Η πρώτη είναι η έκδοση BLUE (η απλή κάρτα) η οποία είχε σχεδιαστεί για να καλύπτει συναλλαγές της τάξεως του 1.000.000 euro, και
η δεύτερη, είναι η έκδοση SILVER με την οποία μπορούσε να καλύψει κανείς ποσά εως και 10.000.000 euro μάξιμουμ.

Αξίζει δε να αναφέρω πως η έκδοση GOLD, και σύμφωνα πάντα με την πηγή* μου, θα λανσαριζόταν στην "μικρή γαλάζια αγορά" στα τέλη του 2010 με ανώτατο όριο συναλλαγών τα 100.000.000 euro παρακαλώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΔΩΠηγή:about my lamia

Αυτά να τα βλέπει η ΚΝΕ,που τρέχει ακόμη με τα κουπόνια στο χέρι...Όχι πως έχουμε κάτι με τα παιδιά...απλά δεν είναι τόσο trendy όσο θα έπρεπε!!!


πρεζα tv broadcasting
Ολόκληρο το άρθρο

MSN.GR:ΤΟ ΝΕΟ PORTAL ΤΗΣ MICROSOFT ΚΑΙ ΤΟΥ ANTENNA

Στο www.msn.gr, το ελληνικό «κομμάτι» της παγκόσμιας πύλης, ο χρήστης μπορεί να βρει τα τελευταία νέα από τη διεθνή και ελληνική ειδησεογραφία, καθώς και ειδικές στήλες με ειδήσεις από τον χώρο της ψυχαγωγίας και του lifestyle, μυστικά για τη ζωή των αγαπημένων αστέρων, βίντεο, φωτογραφικό υλικό, ενημέρωση για εκδηλώσεις, αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις δημοφιλέστερες δωρεάν υπηρεσίες άμεσων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, Windows Live Μessenger και Windows Live Ηotmail.

Όπως βλέπουμε,όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες των ΜΜΕ,στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο internet,δίνοντας βάση στα νέα μέσα και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους παρέχονται,με σκοπό και στόχο όπως είναι φυσικό το κέρδος..
Άντε μπας και ξυπνήσουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα..έστω και αργά..
.

πρεζα tv broadcasting

πηγη:Βήμα
Ολόκληρο το άρθρο

JAMES ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Για πρώτη φορά οι James θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη!
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
ΕΝΑΡΞΗ: 21:30
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: www.ticketquest.gr, ACS Courier, Βιβλιοπωλεία Eleutheroudakis, www.i-ticket.gr
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ (στην προπώληση): 40 ευρώ

Αν ξέρει κανείς πως μπορώ να σκαρφαλώσω στα βραχάκια, χωρίς να πληρώσω δηλαδή, ας επικοινωνήσει μαζί μου...
.

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

Ο Lars von Trier επιστρεφει με τον ...ΑντιΧριστο.



Κάτι μας λέει πως για ακόμη μια φορά ο Τριερ θα μας αφήσει κόκκαλο...Δείτε το trailer και θα καταλάβετε..

πρεζα tv bloadcasting
Ολόκληρο το άρθρο

Προκαλεί ο Υπουργός Παιδείας με την νέα του φωτογράφηση!



Ολόκληρο το άρθρο

BASILE VOL3: ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

3ο και τελευταίο μέρος.
The Mati...
Όλα τα λεφτά!

Ολόκληρο το άρθρο

Άουσβιτς: Μήνυμα από φυλακισμένους 65 χρόνια μετά



Ένα μπουκάλι που περιείχε χειρόγραφο σημείωμα βρήκαν οικοδόμοι που εργάζονταν κοντά στην τοποθεσία του Άουσβιτς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που εξέτασαν το εύρημα και πιστοποίησαν την αυθεντικότητα του, το σημείωμα γράφτηκε από εφτά κρατουμένους στις φυλακές του Άουσβιτς με μολύβι στις 9 Σεπτεμβρίου 1944.
Οι κρατούμενοι κατάγονταν από τη Γαλλία και την Πολωνία, η ηλικία τους κυμαινόταν από 18 έως 20 ετών, ενώ μόλις δύο από αυτούς γλύτωσαν από το θάνατο στις εγκαταστάσεις του Άουσβιτς.
Το μπουκάλι είχε θαφτεί σε τοίχο ενός σχολείου δίπλα στις φυλακές, που χρησιμοποιούνταν τότε από τους Ναζί ως αποθήκες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μουσείου του Άουσβιτς οι νεαροί κρατούμενοι με το σημείωμα στο μπουκάλι προσπάθησαν να αφήσουν κάποιο στοιχείο της ύπαρξης τους στις φυλακές.


ΠΗΓΗ:cosmo


Tom Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

Τι; Δηλαδή τέλος το γουρουνάκι;


Και ξαφνικά μετά από πολλές ημέρες, βλέπω πάλι τηλεόραση! Τι το ήθελα; Ένα καλό δεν άκουσα! Μίζες, Παυλίδης, Βατοπέδι, παπάδες με πολυτελή αυτοκίνητα! Πάλι καλά θα περάσουμε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά...άκουσα για τη "γρίπη των χοίρων"!!! Ε, όχι ρε γαμώτο! Όχι και αυτό! Φτάνει, σταματήσαμε να τρώμε κοτόπουλα, φοβηθήκαμε και δεν πλησιάζουμε κοντά σε πουλιά, μας χέζουν τα περιστέρια και τρέχουμε σαν τρελοί στο γιατρό...και τώρα δε θα τρώμε γύρο, σουβλάκια και γουρουνόπουλο;;; Πάτε καλά ρε; Λευτεριά στα γουρουνάκια!

Να δείτε που όλο αυτό το σκηνικό είναι στημένο!!! Αλήθεια. Βρε μήπως τελειώνουν τα γουρούνια και λένε να κάνουν τσιγκουνιές; Βρείτε ένα άλλο ζώο που να μη τρώγεται και πείτε ότι έχει γρίπη! Ας πούμε ο κροκόδειλος. Πείτε τον κροκόδειλο!!!! Αυτός δεν τρώγεται...μας τρώει! (Τώρα θα μου πεις τον κάνουν τσάντες...έχετε δίκιο). Βρε μπελάς που μας βρήκε. Το άκουσε και η μάνα μου και μας έχει ταράξει στα χορταρικά!!!! Μόνο μπεεεεε δεν έχω κάνει ακόμα!!!

Για να τα πάρουμε από την αρχή. Έχουμε τη νόσο των τρελών αγελάδων, άρα κρέας,γιαούρτια και γάλα τέρμα. Έχουμε τη γρίπη των πουλερικών, άρα κρέας, αυγά, ομελέτες, κοτέτσια τέρμα! Και τώρα μας προέκυψε και η γρίπη των χοίρων...τον χάσαμε το γύρο πατριώτη!!!

Είμαι σίγουρος το επόμενο που θα έχει γρίπη θα είναι τα ψάρια! Τι στο καλό, τόσο κρύο έχει μέσα στους ωκεανούς...ακόμα να πουντιάσει; Αν αρπάξει και αυτό κρύωμα, πάνε οι ψαροταβέρνες πάνε οι ψαρόσουπες! Θα τρώμε φύκια!

Ολόκληρο το άρθρο