Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΑΥΡΙΟ

Μην ξεχνάτε: Αύριο Τετάρτη 1η Απριλίου Ημέρα της Κουκούλας. Για περισσότερες πληροφορίες/συντονισμό : εδώ



Τετάρτη, 1η Απριλίου
Ημέρα κουκουλοφορίας
Κεντρικό Σύνθημα:
"ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ"

Συμπληρωματικά συνθήματα:
"ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ"
"ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ, ΧΟΙΡΟΙ, ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ"
"ΤΣΑΜΠΟΙ, ΡΟΥΓΟΥΝΙΑ, ΦΟΛΟΔΟΝΟΙ"

Με κρυμμένα πρόσωπα, ειρηνικά, χωρίς κόμματα, οργανώσεις ή ότι άλλο, εκφράζουμε τη διαφωνία μας χλευάζοντας τα "μέτρα".


Ολόκληρο το άρθρο

O ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ

Ένα μηχάνημα. Μια συσκευή. Ένα αντικείμενο στο οποίο βάζεις κάτι στη μια εσοχή και σου βγάζει ένα άλλο κάτι στην άλλη του πλευρά. Aυτό το μηχανηματάκι θέλω. Ζητάω πολλά;Μόνο και μόνο για να μπορώ να γνωρίζω τις "παράπλευρες απώλειες" σε κάθε μου πράξη. Θέλω να ξέρω αυτές γιατί το κύριο αποτέλεσμα είναι γνωστό. Σε όλα τα θεματάκια. Εξηγούμαι...

Δίνεις χρόνο και χρήμα από την ζωή σου για δουλειά. Περιμένεις περισσότερο χρήμα,αναγνώριση,ικανοποίηση. Ποτέ δεν περίμενες ένα ατύχημα που σε οδηγεί στην απαξίωση,στην αφάνεια,την βαρεμάρα.
Δίνεις χρόνο και ενέργεια για βγεις να διαμαρτυρηθείς. Ήξερες πως θα φας ξύλο,ήξερες πως τα μάτια σου θα τρέχουν δάκρυα από τα ληγμένα δακρυγόνα. Ποτέ δεν περίμενες όμως να βγάλει ο άλλος την κουμπούρα του και να αρχίζει να πυροβολεί στον αέρα...του κεφαλιού σου. Γιατί έκανες κάτι "κακό",του κεφαλιού σου.
Δίνεις χρόνο και συναισθήματα. Αγαπάς τον άλλον παραπάνω και από τον εαυτούλη σου. Τον λατρεύεις σαν τίποτα άλλο. Αυτός δεν θα μου έκανε ποτέ κακό πιστεύεις. Κι όμως ξαφνικά αυτός,καταφέρνει με το μαγικό ραβδάκι του,να μετατρέψει το πρόσωπο σου σε ουρανό. Γεμάτο με πεφταστέρια. Τα δάκρυα σου γεμάτα χρώματα τρέχουν και αυτός στέκεται και τα αγναντεύει.
Δίνεις χρόνο και πάθος στα πιστεύω σου. Στην ομάδα. Είτε αυτή είναι κοινωνική,πολιτική,αθλητική,πνευματική,πολιτιστική. Ακόμα και αυτή,η ομάδα,σε πρόδωσε για κάτι κατώτερο,άφησε την ιδεολογία και πουλήθηκε στο συμφέρον. Απώλεια μεγάλη.
Απώλειες.Λάθη.Αναπάντεχα.Απρόσμενα.Μοναδικά.Ουσιώδη.Ανθρώπινα.Μας ζωντανεύουν....
Σε όλες τις προτάσεις υπήρχε η λέξη-παράγοντας χρόνος. Αξίζει να τον δίνουμε,να τον αξιοποιούμε. Φτάνει για να σου δώσει ο ΜΕΤΑΤΡΟΠΈΑΣ αυτό που σου ήταν γραφτό. Μόνο μην τον σπαταλήσεις γιατί τότε χάνεις τις ευκαιρίες σου...


Ολόκληρο το άρθρο

BROADCASTING JOKES

Σήμερα αποφάσισα στην ώρα του broadcasting να σας γράψω δυο ανέκδοτα, κατά τη γνώμη ωραία. Χωρίς περιττά λόγια λοιπόν ορίστε τα ανέκδοτα. Ελπίζω να σας αρέσουν:




Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας ζούσαν φτωχικά σε ένα χωριό. Κάποια στιγμή ο Κωστίκας αποφασίζει να τα βροντήξει όλα και να φύγει.Όντως πήγε στη μεγάλη πόλη. Δούλεψε σκληρά και κατάφερε να μεγαλουργήσει. Πολλά λεφτά, σπίτια, αμάξια. Ο καημένος ο Γιωρίκας πάλευε ακόμα στο χωριό. Ώσπου μια μέρα το καλοσκέφτηκε και είπε να πάει να βρει τον Κωστίκα. Όλο και κάποια δουλειά θα είχε να του δώσει. Πήγε λοιπόν στην πόλη. Ο Κωστίκας σαν πραγματικός φίλος, του έδωσε δουλειά, του έδωσε σπίτι με όλες τις ανέσεις και αμάξι. Κάποια στιγμή οι δυο φίλοι συζητούσαν για γυναίκες.
"Πόσο καιρό έχεις να πας με γυναίκα Γιωρίκα;" ρώτησε ο Κωστίκας. Ούτε που θυμόταν ο Γιωρίκας. Δεν ήταν καλός στο καμάκι. Καθόλου καλός. Οπότε ο Κωστίκας του έδωσε να διαβάσει κάποια βιβλία.
"Τί είναι αυτά" ρώτησε γεμάτος απορία ο Γιωρίκας.
"Αυτά είναι Άρλεκιν" είπε ο Κωστίκας," Αυτά διαβάζουν οι γυναίκες. Διάβασέ τα προσεκτικά και μόλις τα έχεις τελειώσει θα είσαι έτοιμος για καμάκι."
Έτσι λοιπόν και έκανε ο Γιωρίκας. Τα διάβασε όλα από 2 φορές και αφού τα έμαθε καλά βγήκε ένα βράδυ να βρει γυναίκα. Μπήκε σε ένα μπαρ και πήρε ποτό. Απέναντι καθόταν μια νοστιμούλα μόνη της. Τον κοίταξε. Του χαμογέλασε. Αυτό ήταν. Ο Γιωρίκας πήρε το ποτό του και πήγε και κάθισε δίπλα της. Χωρίς να χάσει την αυτοπεποίθησή του άρχισε να της μιλάει:
"Βλέποντας μια τόσο όμορφη παρουσία να κάθεται μόνη της πήρα το θάρρος να έρθω και να κάτσω πλάι της. Αν θέλεις και εσύ μπορούμε να συζητήσουμε, να γνωριστούμε καλύτερα,πράγμα που θα το ήθελα πολύ, και να περάσουμε ένα υπέροχο βράδυ μαζί.
Είπε ο Τζον."




Ο Χριστός με τους δώδεκα μαθητές του στο μυστικό δείπνο. Το φαΐ έχει τελειώσει. Ο Χριστός αρχίζει να στρίβει ένα τετράφυλλο με μαριχουάνα. Το ανάβει και την πέφτει πίσω,χαλαρός και αφηρημένος καπνίζοντας το θεϊκό τσιγάρο του. Κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο και έχοντας καπνίσει ήδη το μισό λέει στους μαθητές του:
"Σήμερα κάποιος από εσάς θα με προδώσει" για να ξαναγείρει πίσω και να συνεχίσει το κάπνισμα. Προκλήθηκε ταραχή ανάμεσα στους μαθητές του. Όλοι σαστισμένοι
με αυτό που άκουσαν μαζεύτηκαν γύρω του για να μάθουν περισσότερα.
Πρώτος ο Πέτρος πλησίασε.
"Δάσκαλε τί είναι αυτά που μας λες; Μήπως θα σε προδώσω εγώ;"
Ο Χριστός πήρε την τελευταία τζούρα. Τον κοίταξε με τα θολά και κόκκινα μάτια του και απάντησε "Ναι εσύ!"




Ολόκληρο το άρθρο

Νέα παγκόσμια πρωτοτυπία. Χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα ιδρύσαμε Μεταπτυχιακό!!!


Εδώ και αρκετό καιρό το http://greek-olympics.blogspot.com ασχολείται με την προσπάθεια της Βρετανίας και της Ρωσίας να ιδρύσουν Ολυμπιακό Πανεπιστήμιο και μάλιστα τα έχουν καταφέρει με τη σύμφωνη γνώμη και της ΔΟΕ.
Και ενώ εμείς στην Ελλάδα δεν διαθέτουμε το Πανεπιστήμιο, από μόνοι μας δημιουργήσαμε ένα μεταπτυχιακό τμήμα. Τέλος πάντων καλό είναι και αυτό, αν και θα δούμε στη συνέχεια τι θα πετύχει. Έδρα του μεταπτυχιακού οι εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, τόνισε: «Η νέα πολιτική λειτουργίας της ΔΟΑ στοχεύει στη διεύρυνση των δράσεων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συνυπολογίζοντας τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτισμικές συνιστώσες.
Στο πλαίσιο αυτού του διευρυμένου παιδαγωγικού και επιστημονικού ρόλου που διεκδικεί η Ακαδημία, το διεθνές μεταπτυχιακό που οργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και έχει την ευγενική στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, αποσκοπεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας με διεπιστημονικά κριτήρια, αποφεύγοντας την εσωστρεφή αντίληψη και τη μονομέρεια της δράσης».
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το πρόγραμμα ως κύριο σκοπό έχει να διδάξει τις ηθικές αρχές του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού πνεύματος.
Οι πιο πολλοί φοιτητές που θα ενταχθούν θα είναι αλλοδαποί, οι οποίοι και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας μας και θα γίνουν ικανοί πρεσβευτές της πατρίδας μας στη χώρα καταγωγής τους»...

Διαβάστε τη συνέχεια στο : http://greek-olympics.blogspot.com/2009/03/blog-post_7299.html


Ολόκληρο το άρθρο

OΡΙΣΤΕ!NA ΖΗΣΕΙ Η CULT ΕΛΛΑΔΑ!

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

10)

11)

12)

13)
Ολόκληρο το άρθρο

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Σε λίγο ένα θέμα που θα προκαλέσει τσούτσουρο και αναταραχή.
Ετοιμαστείτε. Μόνο στο ymagblog.

Τοm Sawyer
Ολόκληρο το άρθρο

-



Τίποτα μωρέ...
Απλά, να...
Σαν να κόλλησα κάπως, κάπου, εδώ...
Δεν κάνω βήμα πίσω
αλλά ούτε και μπροστά.
Κάθησα στη γωνιά μου και περιμένω να κερδίσω το τζόκερ
χωρίς καν να έχω ρίξει το δελτίο μου.
Τίποτα άλλο.

P.S. Thanks mum...

FORGET-ME-NOT


Ολόκληρο το άρθρο

CAPILARIN ΚΟΠΕΛΙΑ!


Ήταν που ήταν άσχημη,
τώρα είναι και φαλακρή.
Fergie.


FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

Θα πάρει των οματιών του...


kafeneio-gr.blogspot.com
Ολόκληρο το άρθρο

Βίρα τις άγκυρες!!!


Ολόκληρο το άρθρο

40 ΛΕΠΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ..


No comment!

FORGET-ME-NOT

Ολόκληρο το άρθρο

Κυρ αστυνόμε, δεν είναι αυτό που νομίζετε...


Ολόκληρο το άρθρο

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Όσοι δεν το έχετε ήδη διαβάσει καλό είναι να το δείτε:

"ΑΦΩΝΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ενενήντα περίπου φοιτητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος
«Ειδικά Ρεπορτάζ» στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του
Πανεπιστημίου της Αθήνας, όταν ο καθηγητής τους Λάμπης Ταγματάρχης, δημοσιογράφος και πρόεδρος στη συνδρομητική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας σήκωσε μια φοιτήτρια που καθόταν στην πρώτη σειρά του αμφιθεάτρου και τη φίλησε στο στόμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΖΗΤΗΣΕ απ' τους φοιτητές να καταγράψουν το περιστατικό και να το στείλουν άμεσα ως ρεπορτάζ στο μέσο που υποτίθεται ότι εργάζονταν.

Μόλις είχε ολοκληρωθεί εκτενέστατη συζήτηση με θέμα «Ηθικοί κανόνες στο ρεπορτάζ, ηθικά διλήμματα, εισβολή στην ιδιωτική ζωή» και είχε αναλυθεί η ανάγκη να ερευνούν σοβαρά και να ψάχνουν σε βάθος οποιοδήποτε θέμα πριν το καταγράψουν για το μέσον όπου μελλοντικά θα εργάζονται..

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΝΤΩΣ κατέγραψαν αυτό που είδαν.

Και με οξύ τρόπο καυτηρίασαν την πράξη του καθηγητή τους.

Ένας μάλιστα...αποχώρησε επιδεικτικά από το αμφιθέατρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι' αυτό που συνέβη στη συμφοιτήτριά του.

«ΗΡΘΕ ΝΑ ΛΥΤΡΩΣΕΙ τα σεξουαλικά του βίτσια», έγραψε ο ένας,

«σεξουαλική επίθεση σε φοιτήτρια την ώρα του μαθήματος», έγραψε ο άλλος,

«πείραμα με σεξουαλικές προεκτάσεις», έγραψε ο τρίτος.

Χαμός. Η συνέχεια έχει ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΚΟΥΓΕ όλο το φρικτό κατηγορητήριο ατάραχος.

«Σας έχω βγάλει και φωτογραφία με το κινητό μου» του φώναξε ένας φοιτητής,


«δεν φοβόσαστε ότι αύριο θα είστε πρωτοσέλιδο;» τον ρώτησε...

Ο καθηγητής σηκώθηκε κι αφού ευχαρίστησε τους φοιτητές του για τη συνεργασία, τους ανακοίνωσε ότι, αν δεν είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και δεν ερευνούν αυτό που πρόκειται να γράψουν, πέρα απ' το γεγονός ότι δεν θα περάσουν ποτέ το μάθημά του, δεν θα γίνουν ποτέ καλοί δημοσιογράφοι.

Και αμέσως άρχισε να τους απαριθμεί τα λάθη τους:

1. Κανείς από τους φοιτητές-ρεπόρτερ δεν έκανε ρεπορτάζ.

2. Κανείς δεν σηκώθηκε από τη θέση του να ρωτήσει το «θύμα» αν είχε κάποια
σχέση με τον κ. καθηγητή, αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους, αν είχε προκληθεί ή είχε προκαλέσει τον καθηγητή.

3. Κανείς φοιτητής δεν παρατήρησε ότι η φοιτήτρια «θύμα» ήταν τελείως άγνωστο σ' αυτούς πρόσωπο και προφανώς δεν την είχαν ξαναδεί ποτέ στο αμφιθέατρο της
σχολής.

4. Κανείς φοιτητής δεν πρόσεξε ότι αυτή η φοιτήτρια, όσο κι αν έμοιαζε νέα, ήταν τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερή τους.

5. Επειδή η φοιτήτρια «θύμα» δεν γνώριζε κανέναν, δεν μιλούσε και με κανέναν, πράγμα ασύνηθες για φοιτητικό αμφιθέατρο.

6. Κανείς απ' τους φοιτητές δεν σκέφτηκε ότι το θέμα που μόλις είχε αναλυθεί από τον καθηγητή είχε τίτλο «Ηθικοί κανόνες στη δημοσιογραφία» και ότι αυτό σημαίνει.

7. Κανείς δεν ρώτησε τη συμφοιτήτρια που καθόταν δίπλα στο «θύμα» αν πρόσεξε
κάτι ιδιαίτερο στη συμπεριφορά του «θύματος» ή τη συμπεριφορά του καθηγητή.

8. Κανείς δεν φρόντισε να ρωτήσει τον καθηγητή αν είναι σύνηθες γι' αυτόν να καταφεύγει σε ανάλογες συμπεριφορές και αν αυτή είναι μια νέα διδακτική μέθοδος.

9. Τέλος, κανείς δεν φρόντισε να μάθει γιατί επιτέλους διάλεξε αυτή τη φοιτήτρια κι όχι μια άλλη... και, εν πάση περιπτώσει, αφού επρόκειτο να τον κάνουν πρωτοσέλιδο να του ζητήσουν να πει κι αυτός την άποψή του.

Το μάθημα τελείωσε.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ συζητούσαν μεγαλόφωνα για το περιστατικό. Ο καθηγητής έπρεπε
να αποχωρήσει γρήγορα από την αίθουσα γιατί το δίωρο της διδασκαλίας είχε
τελειώσει.
ΣΗΚΩΘΗΚΕ, μάζεψε τα πράγματά του από την έδρα, ζήτησε από τους φοιτητές ένα
λεπτό ησυχία για να τους συστήσει τη γυναίκα του, που πρώτη φορά παρακολούθησε μάθημά του.

Δημοσιεύτηκε στο troktiko. Διαβάστε το, πραγματικά αξίζει!

MR.KAYA

Ολόκληρο το άρθρο

Ποιός παρήγγειλε νύφη φλαμπέ;


Ολόκληρο το άρθρο

Πάνε καλά οι δουλειές...


Και μετά την Ολυμπιακή που πέρασε στα χέρια της Marfin , ακόμα τρία γνωστά ξενοδοχεία στη Κρήτη πουλήθηκαν στο Βγενόπουλο. Η κρίση και στον τουρισμό φαίνεται από τώρα.

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι θα πουληθούν και άλλα ξενοδοχεία όχι μόνο στη Κρήτη, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Η κρίση τελικά να ήταν προς όφελος των μεγάλων ομίλων και πολυεθνικών. Όσοι έχουν ρευστό θα επωφεληθούν με επενδύσεις όλο αυτό το διάστημα που η κρίση καλά κρατά!

Ολόκληρο το άρθρο

ΖΙΖΕΛΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Νέες Ζιζελοφωτογραφίες
για τον Προμηθέα, εξαιρετικά...






FORGET-ME-NOT


Ολόκληρο το άρθρο

Δρακόντεια μέτρα...


Τη Τετάρτη γίνεται ο αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Ισραήλ στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο και τα πάντα γύρω από το ξενοδοχείο που μένει η εθνική ομάδα του Ισραήλ ελέγχονται. Μέχρι και η Μοσάντ έχει πάει εκεί, έτσι ώστε να ελέγξει τα μέτρα ασφαλείας!
Πριν τον αγώνα θα γίνονται έλεγχοι σε όλα τα σημεία που θα περάσουν οι φίλαθλοι. Στους γύρω δρόμους πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Να αφήσουμε καλύτερα τα πολιτικά έξω από τον αθλητισμό. Μη τον μολύνουμε και αυτόν και ας δούμε τον αγώνα.


Ολόκληρο το άρθρο

Βαρέθηκα...

"Μαμά τι θα φάμε σήμερα; - Μολότοφ στο φούρνο και για επιδόρπιο καπνογόνο στη γάστρα!!!"

Ε, μα τους βαρέθηκα και τους δυο. Βαρέθηκα να βλέπω το ίδιο έργο, "κλέφτες και αστυνόμους". Και το κορυφαίο που άκουσα χθες, ήταν από το στόμα του Μάκη. "Έχουμε πόλεμο!" . Τι πόλεμο ρε παιδιά; Που; Με ποιόν; Τι έγινε και το έχασα; Μας κάνουν επίθεση;
Πόσο ηλίθιο είναι να λέμε ότι έχουμε πόλεμο. Μόνο η λέξη "πόλεμος" αποτελεί λέξη τρομοκρατίας!
Ακούς πόλεμο...και κοκαλώνεις, σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο και φοβάσαι πλέον ακόμα πιο πολύ!
Φτάνει που μας έβαλαν στη κρίση, θα φοβόμαστε τώρα να βγαίνουμε και από τα σπίτια μας για να μη βρεθούμε σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Τώρα βλέπεις παιδάκια με κουκούλες και το μυαλό σου πάει στο κακό! Μη το γελάμε. Ένας φίλος φορούσε κουκούλα προχθές και το πρώτο πράγμα που του είπα είναι: " Ρε κουκουλοφόρε κρύψου, θα σε συλλάβουν!". Πως ξεστόμισα τέτοιο πράγμα. Το μυαλό λειτούργησε μόνο του. Μόνο του έδωσε εντολή να το πω! Αυτό δείχνει πόσο μας έχει παρασύρει όλο αυτό.
Και αυτή η αστυνομία. Έριξαν τη "δύναμη" ΠΑΠΙ στο κέντρο της Αθήνας και τώρα μετακόμισαν όλοι στα γύρω περίχωρα! Ωραίο σχέδιο.
Χάος στην Αθήνα από εκρήξεις σου λένε, χάος στη Θεσσαλονίκη από γκαζάκια! Ε και; Άλλαξε τίποτα; Έγιναν χειρότερα. Γιατί όλα πάντα να καταλήγουν στη βία; Σας αρέσει η βία; Εμένα πάντως όχι. Προτιμώ το διάλογο. Ακόμα και αν αυτός ο διάλογος είναι έντονος. Να μπορείς να υποστηρίξεις τις ιδέες σου και τα πιστεύω. Ο κόσμος απομακρύνεται. Ενώ θα έπρεπε να τον πάρετε με το μέρος σας. Βαρέθηκε. Δεν ακούει. Ακούει μόνο τις εκρήξεις σας και βλέπει τρομοκράτες.
Τον καλύτερο και πιο τίμιο αγώνα τον δίνει ο Θ. Τενέζος. Ακόμα και αν τα περισσότερα κανάλια δεν έχουν πει τίποτα, όλοι είναι με το μέρος του. Όλοι σταματάνε στο σημείο που είναι και του δίνουν κουράγιο. Και θα νικήσει...γιατί όλοι είναι μαζί του.

Ολόκληρο το άρθρο

Το νέο τεύχος του IPANIC.


Το 6ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού IPanic είναι πλέον online.

Μπορείτε να το διαβάσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα στην διεύθυνση www.panicproject.org και το blog panic-gr.blogspot.com.



Ολόκληρο το άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!

Δεν έχουν το Θεό τους! Απολαύστε ένα τραγουδάκι σε metal έκδοση και fynky περιεχόμενο!
Play that funky music
Πολύ γέλιο!

Ολόκληρο το άρθρο

ACHTUNG, ACHTUNG


Σήμερα Τρίτη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα γίνει χαμός.
Μπορεί να ξέρετε πως από τις 16 Μάρτη το Κτίριο Διοίκησης τελεί υπό κατάληψη.
Οι καταληψίες διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για την υπόθεση με την Κούνεβα και τις εργολαβίες του πανεπιστημίου.
Σήμερα, λοιπόν, είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας που τους έδωσε ο Πρύτανης, ο καλός κύριος Μάνθος, για να του αδειάσουν τη γωνιά. Θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διοίκηση στις 12.
Η Σύγκλητος αποφάσισε να «αποκαταστήσει την παραβίαση του ασύλου και να της αποδοθεί το δικαίωμα πρόσβασής της στο κτίριο Διοίκησης».
Αν δεν φύγουν τα παιδιά από το κτίριο για να αρχίσει να λειτουργεί ξανά επιτέλους το πανεπιστήμιο θα επιστρατευθεί και η αστυνομία, έτσι λένε οι φήμες δηλαδή.
Με λίγα λόγια, πάλι στα κανάλια θα μας βγάλουν, πάλι φασαρίες, πάλι κουκούλες, πάλι καδρόνια, πάλι αυγά, πάλι σκατά στα μούτρα ολονών σας.
Καλημέρα.

FORGET-ME-NOT


Ολόκληρο το άρθρο

ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ , ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΓΝΩΜΕΣ


Γενικώς θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ανοιχτόμυαλο σε ορισμένα θέματα. Όμως τώρα τελευταία βλέπω ότι ακόμα και αυτοί που ιδρώνουν για τον τίτλο του προοδευτικού, του έτσι και του αλλιώτικου έχουν χάσει το μπούσουλα. Ο λόγος για όλες αυτές τις αριστερές οργανώσεις που συναγωνίζονται ποια είναι πιο αριστερή, πιο προοδευτική, πιο ριζοσπαστική και πιο ενιαία από τις άλλες. Αυτό είναι ένα μεγάλο ανέκδοτο. Η αριστερά γενικά έχει πολύ κόσμο με το μέρος της. Όμως είναι σκορπισμένος σε διάφορες ιδεολογίες που μόνο σε μια παράγραφο μπορεί να διαφέρουν. Κατάληψη λέει στο ΑΠΘ. Όχι μόνο όμως. Και σε άλλα κτίρια στη Θεσσαλονίκη. Στις εστίες π.χ. στην Εγνατία. Κατάληψη Α, Β , Γ, Δ, και πάει λέγοντας. Και ενώ ξεκινούν με ένα σκοπό καταλήγουν να κατασκηνώνουν εκεί μην αφήνοντας να αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις προς όφελος κάποιων που τις έχουν ανάγκη. Με το έτσι θέλω. Και κάτι άλλο: Πού ήταν όλοι αυτοί όταν η Κούνεβα αγωνιζόταν μόνη της; Πού ήταν όταν η Κούνεβα χτυπούσε πόρτες δεξιά και αριστερά, που δέχονταν απειλές για τη ζωή της; Μόλις της επιτέθηκαν ξαφνικά όλοι της "συμπαραστέκονται". Όπως και με τον Αλέξη. Τον βάφτισαν ήρωα και έγινε σύμβολο των "Δεκεμβριανών" όπως λένε. Ένα 15χρονο παιδί που δολοφονήθηκε χωρίς λόγο από έναν ψυχασθενή. Μάλιστα. Σαν να μην έφτανε αυτό δηλώνουν "φιλο-Μακεδόνες" και οργανώνουν ομιλίες με εκπροσώπους του Ουράνιου Τόξου. Μιλάμε δηλαδή για 2 εντελώς διαφορετικές ιδεολογίες,αυτή του αριστερού και αυτή του εθνικιστή/προπαγανδιστή. Είχα στηρίξει πολλές φορές τις ελπίδες μου σε κάποιους σαν αυτούς. Νέοι με όρεξη για αγώνα και όραμα. Διαβασμένοι οι περισσότεροι. Όμως τελευταία χάνουν και την όποια υποστήριξη είχαν από τον υπόλοιπο κόσμο. Συμβάλλουν χωρίς να το θέλουν στην άρση του ασύλου και προκαλούν την ηλιθιότητα των μέσων και των πολιτικών.Κρίμα.Και για αυτούς και για όλους τους άλλους. Ο όρος "Ενιαία" πλέον έχει καταντήσει αστείος. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως μια πραγματικά και ουσιαστικά ενιαία αριστερά είναι η λύση. Αυτά είχα να πω. Περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί η υπόθεση στο ΑΠΘ. Τα μηνύματα είναι ανησυχητικά


Ολόκληρο το άρθρο

"Σώθηκε" ο Μάρτης...


Δεν ξέρω τι να γράψω. Κάθομαι μόνος, αντιμέτωπος με το πληκτρολόγιο, η τηλεόραση βουίζει μέσα στο κεφάλι μου, γιατί το όπιο της είναι πανίσχυρο της καταραμένης, και θρηνώ για τους γονείς μου. Πόσο ακόμα θα με ταΐζουν άραγε; (Όσοι δεν μπορείτε να βάλετε διαλυτικά και τόνο μαζί, να αναζητάτε αυτό το άρθρο στο blog, και να αντιγράφετε τον χαρακτήρα.)
Παρακολούθησα στην χιονισμένη μου τηλεόραση, το αφιέρωμα στον Μεγάλο Έλληνα, Σωκράτη. Ο μάστορας, ως γνήσιος απόγονος των Μεγάλων Ελλήνων, αποφάσισε να επισκευάσει τον δέκτη της ταράτσας, όποτε τον φωτίσει ο μεγάλος Δίας... Διαφορά κόσμων. Διαφορά νοοτροπίας. Διαφορά δυναμικής. Κριτικής σκέψης. Οι Great Greeks άλλοτε: Μέγας Αλέξανδρος, Αριστοτέλης, Σωκράτης, Πλάτωνας, Περικλής. Οι σημερινοί Great Greeks: Λάκης Λαζόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης...
Έλληνες. Ο λαός που αποφάσισε να γελοιοποιήσει τον Δαρβίνο. Η θεωρία της εξέλιξης, ήταν μεγάλη μαλακία...
Αφήνω το αγόρι με τις χελώνες Γκαλαπάγκος στον Άδη για να ελέγξει τα τεφτέρια του περί της εξελικτικής πορείας. Περνώ στη χρονιά της κρίσης. Στο όνομα της, διαπράττονται εγκλήματα που αναζητούσαν χρόνια τώρα, την κατάλληλη πρόφαση. Και εκείνη εμφανίστηκε ως δώρο που θα ικανοποιήσει επαρκώς τις ορέξεις τους... Ωστόσο, η "ακατονόμαστη" έμελλε να ξυπνήσει ορισμένους από τον λήθαργό τους. Καφές έναντι 6 ευρώ, με θέα τα σκουπίδια της Αριστοτέλους; Ποιο το νόημα; Ακριβά ρούχα, ακριβά αυτοκίνητα... Η γενιά των νεόπλουτων πεθαίνει πριν καλά καλά γεννηθεί. Η γενιά των βαθύπλουτων θα συνεχίσει να υφίσταται μα θα τρέμει τις κουκούλες... Τις βαριοπούλες και τα χέρια που τις βαστούν. Τις μολότοφ και τους ζωντανούς αναπτήρες που κυκλοφορούν εξαγριωμένοι ανάμεσά μας. Φωτιά και σίδερο... Σε όσα πρεσβεύει η βιτρίνα, η δανεική εξουσία, η ανισότητα, και η καμουφλαρισμένη παρακμή ενός λαού που πούλησε τον Όμηρο και νοίκιασε τον Κοέλιο για τους επόμενους. Η ταπείνωση ως παρακαταθήκη...
Πέτρινα χρόνια. Αν είστε μάγκες, επαναστατήστε χτίζοντας τον κόσμο από την αρχή, με αυτή την κακοπελεκημένη πέτρα...
...
Μια καλημέρα ήθελα να πω γαμώτο...


Ολόκληρο το άρθρο

Ο κλάψας του κλέψαντος


Καταρχάνς να συμφωνήσω με τη φίλτατη Forget-me-not για το οτι ζω σε άλλο πλανήτη, αλλά να προσθέσω πως αυτό συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. Ο καθένας μας είμαστε και από ένας ξεχωριστός και ανεξερεύνητος κόσμος που περιμένει να τον ανακαλύψουν οι υπόλοιποι άνθρωποι.  Κάτι σαν μικροί θεοί δηλαδή. Αν το προχωρήσω θα πρέπει να αναφερθούμε στην ανάγκη ύπαρξης μιας γενεαλογίας της ηθικής, όπως υποστήριξε και ένας φίλος μας τον προηγούμενο αιώνα, αλλά αυτό θα το αφήσω για μια άλλη ημέρα. Σήμερα θα ήθελα να καταγγείλω μια καθημερινή απόπειρα ληστείας που δεν θα έλεγα ότι με βρίσκει ανυπεράσπιστο αλλά απρόθυμο να την υπομένω.

Όπως θα έχετε διαβάσει στην έγκυρη εφημερίδα ESPRESSO ( όπου κάποια σχέση πρέπει να είχε ο I-PANIC) είμαι βασικός μέτοχος σε αλυσίδα εισαγωγής & εμπορίας λευκού κρέατος από την ανατολική Ευρώπη και από τα βάθη της Μεγάλης Ασίας. Σε αυτό το σημείο να κάνω μια παρένθεση ( ). Ωραία, την έκανα. Επίσης να προσθέσω ότι λόγω της ενασχόλησής μου ως Κρητικός της τέχνης και έχοντας παρακολουθήσει σχεδόν το σύνολο της κινηματογραφικής παραγωγής του Ιαπωνικού, Κινέζικού και Ν.Κορεάτικου σινεμά, έχω βγάλει το εξής συμπέρασμα για την 7η τέχνη της ανατολής. Οι γυναίκες τους έχουν μικρό στήθος και οι άντρες είναι νευρόσπαστα. Ο Ινδικός κινηματογράφος όμως έχει πανέμορφες γυναίκες ( ντυμένες-γυμνές) και πανάσχημους κοκκαλιάρηδες άντρες. Κλείνω εδώ τα της κριτικής.

Λοιπόν, περί της απόπειρας ληστείας πάλι. Οι γονδολιέρηδες του έρωτα ( σικ έκφραση για αυτούς που κάνουν μπουρδελότσαρκες) γνωρίζουν το σέρβις, τις τιμές και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρω εγώ και το δημόσιο, τα δύο μεγαλύτερα μπουρδέλα της χώρας δηλαδή. Η διαφορά είναι όμως ότι εγώ ΔΕΝ επιχορηγούμαι, ούτε με κοινοτικά πακέτα, ούτε με κρατικά δάνεια για να συντηρηθώ, ούτε μου δίνουν κονδύλια για πριμ παραγωγικότητας ούτε υπάρχει επιπλέον αμοιβή για συμμετοχή σε δεκαπέντε διαφορετικές επιτροπές. Μια άλλη πολύ βασικότερη διαφορά είναι ότι στα δικά μου τα μαγαζιά και επι της ευκαιρίας να πω ότι τώρα για το πάσχα θα κυκλοφορήσω την νέα λαμπάδα - δονητή - μαστίγιο για να περάσετε ένα αξέχαστο Πάσχα και να αυτοσουβλιστείτε, μήπως και νιώσετε και εσείς λίγο σαν κατσικάκι, στα δικά μου τα μαγαζιά λοιπόν πληρώνεις και πηδάς ή πηδιέσαι, τέλος πάντων δίνεις ένα ποσό και τη βρίσκεις όπως γουστάρεις. Στο άλλο μαγαζί, στο δημόσιο πληρώνεις με το ζόρι και σε πηδάνε παράτη θέλησή σου, με άγαρμπο τρόπο, χωρίς στυλ, χωρίς αίσθημα, χωρίς σάλιο, ταπεινωτικά, συνεχόμενα και απο ανθρώπους που ούτε θα τους έφτυνες γιατί θα το θεωρούσες τιμή τους και μόνο που θα ασχολιόσουν μαζί τους. Σε αυτόν τον χώρο του επιδοτούμενου βιασμού μπαίνουν σιγά σιγά και όλες οι εφημερίδες, απροκάλυπτα πλέον. Με κρατικές διαφημίσεις - χαρτζηλίκια για να συντηρηθούν φυλλάδες που δεν πουλάνε καθόλου κυκλοφορούν για να μας γαμάνε τον εγκέφαλο για το πόσο καλό, χρήσιμο και απαραίτητο είναι το ένα ή το άλλο κόμα για το καλό μας, για το καλό μας, ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μας, όπως λέει και ο  Μηλιώκας. Αδέσμευτος τύπος, Αυριανή, Χώρα, Αυγή, Ελέυθερος, Ελεύθερη Ωρα, Άποψη, Ελεύθερος τύπος, Βήμα και άλλες πολλές, δεν θα κάτσω να τις αναφέρω τώρα οπότε να μη παρεξηγηθούν οι υπόλοιποι εκδότες, μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιός παίρνει τις πιο πολλές διαφημίσεις, κρατικές, παρόλο που η κυκλοφορία της εφημερίδας είναι πολύ χαμηλή και έχουν γραφτεί ένα σωρό άρθρα για αυτό το θέμα, όπως επίσης ίσως να περιμένω και καμμιά αγωγή, όχι επειδή δεν συντηρούνται ΟΛΕΣ αυτές με κρατικές διαφημίσεις, αυτό ΔΕΝ είναι ψέμμα, αλλά επειδή και μόνο το ανέφερα. Τέλος πάντων. Στα δικά μας πάλι. Η απόπειρα ληστείας εις βάρος μου είναι ότι αυτά τα χρήματα που προσφέρει το δημόσιο για να διαφημίσει τη ΔΕΗ !!!, το ΥΠΕΧΩΔΕ !!! την αστυνομία ( ναι, παλιότερα έχει μπει διαφήμιση και για το έργο της αστυνομίας !!!) και όλες τις ΔΕΚΟ και για τις οποίες υπάρχει νόμος, τον οποίο νόμο έφτιαξαν για χάρη της ελευθερίας του τύπου και της ισονομίας, αλλά είναι γνωστό ότι οι νόμοι φτιάχνωνται από ανθρώπους, ξέρουμε από ποιους ανθρώπους , για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες της κοινωνίας. Υπάρχει η κοινωνία των εργαζόμενων, των φοιτητών, των εμπόρων, των διαπλεκόμενων, των εκδοτών, των εφοπλιστών. Υπάρχουν νόμοι για τον κάθε έναν. Για του καθενός τα συμφέροντα δηλαδή. Πάμε παρακάτω. Αυτά τα χρήματα τα παίρνουν, να λαϊκίσω και λίγο, από όλους εμάς τους υπόλοιπους, ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. Δηλαδή χρηματοδοτώ εγώ την  κάθε εφημερίδα και φυλλάδα. Μου τα παίρνουν καθημερινά και με το ζόρι. Αυτό εγώ το λέω ληστεία. Δεν ελέγχω που πάνε τα λεφτά μου, το ξέρω όμως, το βλέπω. Δε μου αρέσει αυτό που βλέπω. Μιλάω, γκρινιάζω, φωνάζω, με γράφουν κανονικά. Οπότε αρχίζω και εγώ να τους γράφω. Μην απορούνε λοιπόν για το ύψος της φοροδιαφυγής. Νιώθω ότι με κλέβουν, οπότε θα αρχίσω και εγώ να τους κλέβω. Εφόσον έχουν βαφτίσει αυτοί ΠΡΩΤΟΙ την κλεψιά σε κάτι που θεωρείτε πρέπον για να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός τότε και εγώ για να επιβιώσω θα λειτουργήσω με τους κανόνες τους. Κράτος, εκκλησία, δημόσιο δεν είναι οι πρώτοι διδάξαντες αλλά αυτοί που το καθιέρωσαν, το συντήρησαν, το γιγάντωσαν το σύστημα της βίαιης είσπραξης και διάθεσης του πλούτου (μου-μας) με αναξιοκρατικά - αντικοινωνικά κριτήρια. Στο κάτω κάτω, ΔΕΝ κλέβω εγώ το κράτος, απλά αποφασίζω το πως θα διαθέσω ΕΓΩ τα προσωπικά μου περιουσιακά στοιχεία ( υλικά & πνευματικά )

ΥΓ Λέω να υπογράψω με ολονών μας τα ονόματα ούτως ώστε σε περίπτωση αγωγούλας να μοιραστούμε την ευθύνη...


Ολόκληρο το άρθρο

Τα ρομπότ τρώνε κουτόχορτο

Πριν από 6 μήνες, είχα πάει με την παρέα μου σε μια ταβέρνα στο Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη. Φάγαμε λοιπόν του σκασμού. Υπέροχες λιχουδιές και πολύ καλό κρασί. Έρχεται η ώρα να πληρώσουμε. Ο λογαριασμός αναλογούσε σε 20 ευρώ το άτομο.
Κάπου εκεί, ξεσπάει ένας τρομερός καυγάς με έναν φίλο μου. Μου λέει: πω ρε μαλάκα, πανάκριβα είναι εδώ. Καμιά σχέση με την Άθωνος. Τι να του πω τώρα εγώ; Ήθελα να του εξηγήσω τη σχέση τιμής/ποιότητας, αλλά ήταν ανένδοτος. Προφανώς είχε επηρεαστεί από τον πολύ Τσιαμτσίκα και το ΑΛΤΕΡ.

Του λέω το απλό. Ρε φίλε, έφαγες καλά; Ναι μου λέει Τον ρωτάω αν είναι από τις λίγες ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη με τόση καλή ποιότητα στο φαγητό. Μου απαντάει ναι. Τον ρωτάω αν ήπιε το καλύτερο κρασί που έχει πιει ποτέ σε ταβέρνα. Μου απαντάει ξανά ναι.
Ε τότε, που είναι το ακριβό ρε φίλε; Για μένα η Άθωνος είναι ακριβή. Γιατί για το αντίστοιχο γεύμα θα πλήρωνα 13 ευρώ. Αλλά τα κρέατα θα ήταν αποφάγια του προηγούμενου. Οι πατάτες προτηγανισμένες 2-3 φορές. Το κρασί νερωμένο. Το σέρβις ανεπίτρεπτο. Θα μας είχαν στριμωγμένους σε μια γωνιά ώστε να εξοικονομήσουν χώρο και για άλλους πελάτες.

Τώρα στη θέση του φίλου μου, βάλτε τα ΜΜΕ. Θα θυμάστε πέρσι τον Απρίλιο μέχρι το καλοκαίρι, τι χαμός είχε γίνει. Μας έδειχναν και μας ξαναέδειχναν τις τιμές του ψωμιού στην Ιταλία. 1 ευρώ. Μετά μας έδειχναν τις τιμές του ψωμιού στην Ελλάδα. 1,05. Το συμπέρασμα; Ο δημοσιογράφος με ύφος 1000 καρδιναλίων να αποφαίνεται ότι η Ελλάδα είναι πανάκριβη σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαικές χώρες.

Ας δούμε όμως τι είδους έρευνα έκανε ο τρισμέγιστος αυτός δημοσιογράφος.
Πήγε στην Ιταλία; ΟΧΙ βέβαια Γύρισε 5-6 φούρνους ώστε να βγάλει τη μέση τιμή του ψωμιού της Ιταλίας; ΟΧΙ βέβαια. Πήγε σε κάποιο φούρνο, εδώ στην Ελλάδα; ΟΧΙ βέβαια. Τι έκανε λοιπόν; Μπήκε στο Ίντερνετ, βρήκε μια τιμή του ψωμιού της Ιταλίας σε κάποιο σάιτ, πήρε μετά τηλέφωνο τη μάνα του και τη ρώτησε πόσο αγοράζει αυτή το ψωμί στη γειτονιά της και ύστερα έκανε ένα πινακάκι με τις τιμές και ιδού το συμπέρασμα.
Η Ελλάδα είναι πανάκριβη.

Το μεγαλύτερο κακό στην υπόθεση δεν είναι ο βλάκας δημοσιογράφος με την νηπιακή του έρευνα. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι υπνωτίζουν τον κόσμο. Τον καθοδηγούν. Εκείνη την περίοδο όπου και αν πήγαινες, άκουγες συζητήσεις για τις τιμές. Γιατί; Γιατί μας είχαν πιπιλίσει το μυαλό. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο θέμα στην επικαιρότητα οπότε έπεσε σήμα από τον Κυριακού και τον Λαμπράκη να δημιουργήσουν ένα.
Δεν έχει σημασία αν το θέμα είναι υπαρκτό ή όχι. Σημασία έχει να υπάρχει κάτι για να προβάλλουν. Χρόνια και πάγια τακτική.

Εμείς όμως έχουμε θέμα. Να μην τρώμε ότι μας σερβίρουν. Να αξιολογούμε τις πληροφορίες. Να σκεφτόμαστε όλες τις παραμέτρους. Έτσι μόνο θα γλυτώσουμε και δεν θα γίνουμε ρομποτάκια που αναπαράγουν αυτά που θέλουν κάποιοι.

Στην τελική, το αν η Ελλάδα είναι ακριβή χώρα σε σχέση με τις άλλες, φαίνεται από την σχέση τιμής/ποιότητας που προσφέρει σε βασικά είδη.
Χίλιες φορές να πληρώσω π.χ. 1 ευρώ και να πάρω το λεωφορείο στην Αγγλία που ξέρω ότι έρχεται την τάδε ώρα, δεν παίρνει παραπάνω κόσμο από ότι πρέπει, δεν έχει μέσα τη σάρα και τη μάρα, παρά να πληρώσω 0.5 ευρώ εδώ και να είμαι στριμωγμένος, χωρίς κλιματιστικό και χωρίς να ξέρω τι ώρα θα περάσει και που θα σταματήσει.
Αν δεις ψυχρά τα νούμερα, το 1 είναι μεγαλύτερο από το 0,5.
Αλλά αυτό το 0.5 διαφορά, μπορεί να σου κάνει τη ζωή ευκολότερη στη μισή ώρα διαδρομής για τη δουλειά σου.

Ολόκληρο το άρθρο

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣ: YMAGBLOG

Δευτέρα 30/3/2009
'Ωρα : 20:30
Πόλη : LAPTOP


Λατρευτοί Ymagblogites,

πίνω το καφεδάκι μου αυτήν την στιγμή στο αγαπητό Δίφωνο στην γενέτειρα μου. Και είπα να σας γράψω. Τελευταία μέρα εδώ. Αύριο πάλι στην ρουτίνα της λατρεμένης μας Θεσσαλονίκης. Μια ρουτίνα που αγαπώ.Η που έμαθα να αγαπώ γιατί πρέπει να περνάμε καλά με όσα μας δίνουν. Μπαίνει και η άνοιξη και γαμώ. Η παραλία θα γίνει αγαπημένος προορισμός. Προορισμός που κάνει την διάθεση σου να χτυπάει κόκκινο. Μου έλειψαν και τα φιλαράκια μου που έχω μέρες να τα δω. Αλλά και δω έχω και γαμώ τις παρέες. Φίλοι πάνω από όλα ρε. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Ούτε πίσω. ΠΟΥΘΕΝΑ. Άντε θα τα πούμε. Θα συνεχίσω τον καφέ μου. Να περνάτε καλά και όμορφα. Α και που 'στε έπονται κείμενα με μεγάλο ενδιαφέρον!!! Φιλιά.

Με εκτίμηση,


Ολόκληρο το άρθρο

ΤΡΑΙ Ε ΝΤΙΦΕΡΕΝΤ ΑΓΚΛ!

Ας τα δούμε όλα λίγο πιο χαλαρά, λίγο πιο φωτεινά πιο όμορφα...
Βαρέθηκα να σας πω, αλήθεια, την μιζέρια του κόσμου, όλοι διαμαρτύρονται για όλα μα κανένας δεν λέει να κουνήσει το ρημάδι το κουλό του για να αλλάξει κάτι. Έτσι ας δοκιμάσουμε να δούμε τα γεγονότα από μια διαφορετική όψη.

Είπε ο κ. κ. Καραμανλής ότι κουράστηκε. Λογικό δεν είναι; Ανθρώπινο, γήινο. Δεν είναι δα και σούπερ-ήρωας (μπορεί να μην είναι καν ήρωας αλλά τέλος των πάντων). Εσύ κυρία μου δεν κουράζεσαι; Είσαι 150 κιλά λιγότερο. Σκέψου να έχεις να κουβαλήσεις 200 κιλά καθημερινά. Τουλάχιστον το παραδέχθηκε,άλλο αν πήγε καρφωτός. Μακάρι να το έκαναν και οι υπόλοιποι άχ(ά)ρηστοι στη Βουλή. Να τα παρατούσαν μήπως βλέπαμε και εμείς αλλά και αυτοί μια άσπρη μέρα.

Διάβασα πως θα έχουμε λέει μείωση των τουριστών κατά 4,24%. Μπράβο μας! Επιτέλους! Θα πάμε στα νησάκια μας χωρίς τους Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους. Θα είμαστε μόνο κοντοχωριανοί. Ούτε ξερατά στα πεζοδρόμια, ούτε φόνοι με Αυστραλούς. Ντόπια πράγματα, άντε καμία βεντέτα, που έχει ρε αδερφέ και ένα ρομάντζο, κάτι εποχιακό, κάτι...

(η Βγήκε και το αποτέλεσμα μιας ξέφρενης νύχτας, ενός οργίου, με Στάλιν, Λένιν και στρουμφίταΠαπαρήγα βρε),να πει πως είναι έτοιμοι,σαν κόμμα για εκλογές. Ε και που είσαστε,τι να μ'αυτό; Είναι σαν να έρθει η μαμάκα μου μια μέρα που έχω σκυλιάσει της πείνας, να μου πει πως θα είναι έτοιμη να μαγειρέψει! Ε και; Και δεν θα χορτάσω σύντομα και πρόχειρα θα φάω. Ο κόσμος νομίζω σας βαρέθηκε και εσάς και την ανε(ν)τοιμότητα σας και την προχειράδα σας. Θέλουμε κάτι άλλο, πιο σίγουρο, πιο αποτελεσματικό, πιο χορταστικό.

M'αρέσει τρομερά που έρχεται Απρίλης και όλοι ετοιμάζονται για πορείες. Ξεκίνησε η "γέννηση" μας με τη Γέννηση του Χριστού τον Δεκέμβριο, ελπίζω να μην πεθάνει με τον θάνατο Του, τώρα που έρχεται το Πάσχα. Επαναστάτησε εσύ, αλλιώς θα το κάνει η φύση!!!


Ολόκληρο το άρθρο

H Κα-γκε-μπε....ζει;

Απλά τέλειο...Για να μη χαλάσει η γιορτή που έχουν, εμφανίζεται από το πουθενά ένα χέρι "βοηθείας".



Ολόκληρο το άρθρο

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Μια τυπική Δευτέρα σαν όλες τις άλλες. Ή μήπως όχι; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ξυπνάς το πρωί και πας στο κωλοΤΕΙ στη Σίνδο.
(εντάξει είναι λίγο νωρίς αλλά που να δείτε τι σας έχω για μετά) Μετά από μια κουραστική μέρα (11.00-18.00) γεμάτη ανίδεους καθηγητές και κομπλεξαρισμένους
φοιτητές τελειώνεις πιο νωρίς, στις 5.30 το απόγευμα. Ξεκινάς με ένα αμάξι να γυρίσεις σπιτάκι σου, να φας, να πας τουαλέτα, να αράξεις βρε αδερφέ.
Ναι ε; Ο Θεός της γκαντεμιάς είναι στο πλάι σου.(αρχίζω να πιστεύω ότι όντως υπάρχει τέτοιος) Είσαι λοιπόν στην Εγνατία οδό στο ύψος του ΤΙΤΑΝ.Βλέπεις μποτιλιάρισμα.Ανησυχείς λίγο αλλά σκέφτεσαι ότι είναι πρόσκαιρο γιατί κάποιος θα την έκανε την παπαριά του πάλι. Ανοίγεις ραδιόφωνο και ακούς
έκπληκτος ότι ο λόγος που το αμάξι δεν τσουλάει και εσύ σιγοβράζεις είναι γιατί ένα 3-αξονικό και 2 αμάξια(ίσως και ένα τανκ και ένα Α.Τ.Ι.Α.) έχουν μείνει στον περιφερειακό στο ύψος του Επταπύργιου κλείνοντας και από διαφορετική λωρίδα το καθένα.
Για όσους δεν ξέρουν μιλάμε για μια απόσταση...αρκετών χιλιομέτρων...Αποφασίζεις εσύ ο έξυπνος να το κόψεις μέσα από την πόλη μιας και βιάζεσαι γιατί κατουριέσαι. Αμ δε! Βγαίνεις κάπου στην Πολίχνη όπου φρακάρεις μαζί με χιλιάδες άλλους "έξυπνους" σαν εσένα. Μπορεί να γίνει χειρότερα; Ναι μπορεί!
Χάνεσαι!
Και επί 1 σχεδόν ώρα φέρνεις βόλτες διαβάζοντας την κάθε οδό ξεχωριστά έχοντας την ελπίδα να δεις κάποιο όνομα που έστω να σου θυμίζει κάτι. Η "φούσκα" σου πάει να σκάσει και το μόνο που ακούς είναι κόρνες γιατί δεν προχώρησες λίγα εκατοστά στο μποτιλιάρισμα. Κοντεύεις να τα αφήσεις επί τόπου. Κρατιέσαι με όλο σου το Είναι. Πλησιάζεις. Όμως τώρα είναι η χειρότερη δοκιμασία από όλες:
Λακκούβες...
Ύπουλες,επικίνδυνες , θανατηφόρες λακκούβες σε κάνουν να βλέπεις το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρεις πολύ πιθανό. Είσαι έτοιμος να στοιχηματίσεις κιόλας. Και για
επιδόρπιο έχεις το παρκάρισμα. Αχ...το παρκάρισμα..! Με τα πολλά και με τα λίγα έχεις φτάσει σπίτι, έγινες και πάλι άνθρωπος έχοντας κατεβάσει όλων των ειδών
τις "απαγορευμένες" βρισιές. Ίσως το χειρότερο θα ήταν μόλις κατέβεις από το αμάξι επιτέλους,να πατήσεις και σκατά αλλά ευτυχώς αυτό δεν ήταν γραφτό για μένα σήμερα. Μετά από όλα αυτά λοιπόν είμαι σε θέση να πω με βεβαιότητα ότι όχι μόνο υπάρχει ο θεός της γκαντεμιάς, αλλά ζει και μας βασιλεύει καθημερινά.



Ολόκληρο το άρθρο

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ


Δείτε τα υπόλοιπα στο epikairo.gr.

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΟΥΝΕΛΙ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ.. Β'










Ολόκληρο το άρθρο

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟ





Άννα Κουρνίκοβα.
Πρώην τεννίστρια.
Κοπέλα του Ενρίκιε Ιγκλέσιας.




Ολόκληρο το άρθρο

Η ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ "ΟΛΑ"

Με νέα εμφάνιση είδαμε χτες το περιοδικό του Πρώτου Θέματος, ΟΛΑ και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές.

Πλέον δεν είναι περιοδικό, αλλά ένθετο της εφημερίδας, χωρίς να αλλάζει κάτι στη δομή του.
Το καλό είναι ότι τώρα, λόγω του ότι μεγάλωσαν οι σελίδες, είναι επιτέλους πιο ευανάγνωστο, παράπονο που είχαμε καιρό στην προηγούμενη έκδοση.

Μπορώ να πω και τις ενστάσεις μου; Γιατί συνεχίζετε να εκμεταλλεύεστε την Έφη Θώδη; Πριν 2 βδομάδες καλεσμένη στο τηλεοπτικό Όλα, τώρα συνέντευξη στο έντυπο, μήπως πρέπει να σταματήσετε;
Δεν έχει ανάγκη γενικά η εφημερίδα την Θώδη για να πουλήσει... Σταματήστε να ασχολείστε μαζί της και να τη ρωτάτε για τις "μεταφυσικές" της δυνάμεις....

Το our greek tv για το "ΟΛΑ".


Ολόκληρο το άρθρο

ΚΟΥΝΕΛΙ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ.. Α'








Ολόκληρο το άρθρο