Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

μια στιγμή αδυναμίας

Συγχωρέστε μου αυτήν την στιγμή αδυναμίας αλλά μου αρέσει πολύ η έθνικ μουσική και αυτό είναι από τα αγαπημένα μου. Περιμένουμε και δικές σας προτάσεις ηρεμίας.

alihan samedov-sen gelmez oldun - buddha bar


παίδες, μήπως πρέπει να έχουμε και μουσική επένδυση στα άρθρα μας? Χμμμ

Χαράλαμπος Σγουραμάλης

Ολόκληρο το άρθρο

TO TEΛΟΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Πιστεύουμε στα όνειρα μας. Πιστεύουμε στις (προσ)ευχές, στα λόγια, τους ανθρώπους. Μέχρι εδώ ας πούμε οτι όλα είναι καλά. Τι γίνεται όμως όταν η απλή πίστη γίνεται υπερπροσπάθεια για να επιτύχουμε τους στόχους μας; Ίσως τότε το σύμπαν να συνομωτήσει και να πετύχουμε, όλοι ξέρουμε πως να διαχειριστούμε την επιτυχία. Ανάθεμα αν ξέρει κάποιος τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας. Νομίζω πως τότε ζορίζει πολύ η κατάσταση. Κάπως έτσι νομίζω ότι ξεκίνησε και αυτή η κρίση. Οι Α κυνήγησαν το κάτι παραπάνω με πολλά μέσα, οι Β όχι με τόσο πάθος και οι Γ απλά κέρδισαν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Καπιταλισμός θαρρώ πως λέγεται το οικονομικό σύστημα στο οποίο πίστεψαν οι αρμόδιοι αλλά μάλλον δεν είναι και τόσο αξιόπιστο. Η υπεροψία του ανθρώπινου είδους δεν έχει όρια και έτσι φτάσαμε εδώ σήμερα. Πάλι καλά που στην Ελλάδα δεν έχουμε οικονομία για να εισέλθει στην κρίση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όσους επλήγησαν και έχασαν δουλειές, σπίτια, ζωές. Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τους πολλούς που έχουν την ανάγκη μας. Με προβληματίζει πολύ το γεγονός πως τα χρήματα που κυκλοφορούσαν δεν καταστράφηκαν, ούτε κάηκαν απλά πήγαν στα χέρια ακόμα πιο λίγων από ότι ήταν στην αρχη. Αυτοί οι λίγοι λοιπόν απλά αφήνουν τους υπόλοιπους στην τύχη τους καθώς τελειώνουν τα όνειρα τους. Καλήμερα μας!
Τοm Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Για να ξεκαθαρίσω το τοπίο θα αναφέρω επιγραμματικά κάποια κοινωνικά θέσφατα τα οποία, τονίζω, δεν είναι διαπιστώσεις αλλά αξιώματα, κατηγορικές αλήθειες όπως έλεγε και ο φίλος σας ο Καντ:
- Ο αυνανισμός είναι πράξη σωματικής εκτόνωσης & ευφορίας
- Αρέσει και στα δύο φύλα
- Συνεχίζεται καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής
- Έχει φορτωθεί με ενοχές
- Συμμετέχει ενεργά η φαντασία με την αντικατάσταση των ερωτικών συντρόφων
- Καίει θερμίδες
- Δεν τυφλώνει, δεν κουφαίνει
- Δεν εθίζει
- Βοηθάει την καλή σεξουαλική ζωή των ζευγαριών εφόσον μοιράζονται τις εμπειρίες τους

Αυτά είναι τα βασικά για την έννοια του αυνανισμού ως σωματική ικανοποίηση. Αλλά ως ιδέα αυτοϊκανοποίησης βρίσκει εφαρμογή σε πολλές πλευρές του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του ανθρώπου.
Οι λέξεις που περιγράφουνε αυτήν την κατάσταση είναι:
Μοναχοφάης, εξουσιομανής, συγκεντρωτικός, επιβολή, Ναπολεωντισμός, αρχομανής καθίκι, ηγεμονικός, κομματόσκυλο, ηγέτης, μεγαλοϊδεατισμός, φιλαυτία, αυθεντία κλπ.
Όπως λέει και ο λαός, ο οποίος είναι πάνσοφος όταν δεν καλείται να αποφασίσει αλλά να περιγράψει μια κατάσταση:
«Τον μαλάκα πολλοί εμίσησαν, την μαλακία ουδείς»
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει την ανάγκη όλων για αυτοϊκανοποίηση αλλά και την απαίτηση για αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης αυτού του προνομίου.
Όπως καταλαβαίνουμε, δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι πχ στην πολιτική είναι φως φανάρι ότι όλοι έχουν αρπάξει με τα δύο τους χέρια το μόριό τους, το παλινδρομούν ασταμάτητα μέχρι να μελανιάσει, αλλά το ότι ο εκάστοτε αυνάν είναι σε καλύτερη μοίρα από εμάς.
Αν ρίξει ο καθένας μας μια ματιά στην ζωή του μέχρι σήμερα, θα διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις και ειδικότερα στις εκλογές έχει δώσει ρεσιτάλ χούφτας (για τους άνδρες) και δαχτύλων ( για τις γυναίκες).
Το πρώτο λάθος είναι να αποδεχτούμε ότι αφού μια ζωή αυνανιζόμαστε και θα συνεχίσουμε μέχρι να πεθάνουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να το κάνουμε από καλύτερη θέση για να αποκομίσουμε μεγαλύτερο όφελος. Αυτό μας οδηγεί στο δεύτερο λάθος, το οποίο είναι η πίστη μας ότι για να κατακτήσουμε αυτήν την καλύτερη θέση θα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις «αυνανίες» μας. Ότι κάνοντας πιο πολλές θα καταφέρουμε να ρίξουμε τον άλλον από το βάθρο του και να ανεβούμε εμείς.
Ενώ την ουσιαστική διαφορά την κάνει η ποιότητα και όχι η ποσότητα.
Ναι στον αυνανισμό, όχι όμως για όλες τις περιπτώσεις στην ζωή μας
Επιλέγουμε συνειδητά που, πότε και για πόσο χρονικό διάστημα, έχοντας υπ’ όψη μας και το πότε θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική, δηλαδή να προσφέρουμε αλλά και να ζητήσουμε μια χείρα βοηθείας από τους συνανθρώπους μας.
Παραφράζοντας την ρήση του γόη Κένεντυ:
«ΜΗ ΡΩΤΆΣ ΠΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΚΑΝΕ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ»

Χαράλαμπος Σγουραμάλης


Ολόκληρο το άρθρο

ΤΡΟΥΦΑ ΑΞΙΑΣ 200.000 ΕΥΡΩ...

Εδώ ο κόσμος καίγεται ...πεινάει και ο Κινέζος αγόρασε τρούφα για να φάει! Και όχι όποια κι όποια τρούφα! Από αυτή που κάνει 200.000 ευρώ! Μάστορα, πιάσε μια από τις ακριβές και πέτα και καμιά μπριζόλα στα κάρβουνα για το μικρό!!!

Σε δημοπρασία λοιπόν, πουλήθηκε η ακριβή άσπρη τρούφα. Ο τυχερός ήταν ο Στάνλεϊ Χο, ένας ιδιοκτήτης καζίνο από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος από ό,τι φαίνεται έχει αδυναμία στις λευκές τρούφες. Πέρσι σε αντίστοιχη δημοπρασία είχε αγοράσει έναντι του ποσού των 330.000 ευρώ μία λευκή τρούφα βάρους 1,5 κιλού.





Αυτό το είδος μανιτάρι λοιπόν φύτρωσε στην Ιταλία...και θα το φάνε στο Χονγκ Κονγκ!!! Μα είναι ένα μανιτάρι....ένα απλό μανιτάρι!!! Δηλαδή μύκητας που μεγαλώνει πάνω σε δέντρα!!! Θέλουν μύκητες; Περίμενε λίγο...καλλιεργώ μερικούς στα πόδια της θειάς μου...σε κάνα μήνα θα τους κόψω!!!

Μπάμπη!...Πιάσε ένα πιτόγυρο!....Αξία: Ανεκτίμητη!!!

TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΚΡΟΙ ΛΟΓΩ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ!


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, στη διάρκεια της λεγόμενης «Μαύρης Παρασκευής», ενός εθίμου κάθε χρόνο μετά την γιορτή των Ευχαριστιών, όταν οι έμποροι κάνουν ασυνήθιστα μεγάλες εκπτώσεις σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό κι εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Στη νότια Καλιφόρνια, σε ένα κατάστημα παιχνιδιών της αλυσίδας Toys R Us στην πόλη Παλμ Ντέζερτ η διένεξη ανάμεσα σε δύο πελάτισσες οδήγησε σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πυροβολισμοί άρχισαν όταν υπάλληλοι επιχείρησαν να επέμβουν για να διαλύσουν τον καυγά των δύο γυναικών, που χειροδικούσαν και αλληλοϋβρίζονταν.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην εφημερίδα The Los Angeles Times ότι και οι δύο γυναίκες συνοδεύονταν και ο ένας εκ των ανδρών έβγαλε όπλο. Τον ακολούθησε ο δεύτερος, και οι δύο άνδρες αλληλοεξοντώθηκαν.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του καταστήματος σημειώνει ότι το επεισόδιο μοιάζει να οφείλεται σε «προσωπική διένεξη».

Παράλληλα, στο Λονγκ Αϊλαντ ένας υπάλληλος της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Wal-Mart έχασε τη ζωή του όταν μια ομάδα ανυπόμονων πελατών όρμησε στο κατάστημα, έσπασε τις πόρτες και κυριολεκτικά ποδοπάτησε τον 34χρονο.


Τέσσερις από τους πελάτες, περιλαμβανομένης μιας 28χρονης εγκύου, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα και κατάγματα.
(in.gr)

Αυτό θα πεί Killer Sales! Εκπτώσεις που σκοτώνουν!Αλήθεια όμως μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κόσμος για μια καλή τιμή; Τιμή στα πάντα.Στα τρόφιμα, στα ρούχα , στα σχολεία ,στην αξιοπρέπεια,στην υγεία,στα φάρμακα ακόμα και στις κηδείες!Επιτρέψτε μου να κάνω μια υπόθεση ανατριχιαστική: Τί θα συνέβαινε σε παρόμοια περίπτωση στην Ελλάδα;Όταν σε ένα μανάβικο η κυρία Μαρία συναγωνιζόταν με την κυρία Φρόσω για το φτηνό μπρόκολο;Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ...Το ευτύχημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνουν τέτοιες θανατηφόρες εκπτώσεις.Ίσως είναι καλύτερα έτσι.Κάτι μου λέει ότι θα δυσκολέψει όμως...Τα τρόφιμα ακριβαίνουν,το νερό λιγοστεύει...Ένας στίχος μου έρχεται στο μυαλό: "Ζήσε μαζί μου στον αέρα , στη φωτιά, στη βροχή.Μας περιμένουν άδειες μέρες, ραγισμένοι ουρανοί.Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή."Πολύ μπροστά από την εποχή του ο Γιάννης...

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ολόκληρο το άρθρο

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 300 ΛΕΞΕΩΝ

«Ο φανατισμός είναι το πρώτο παιδί της ηλιθιότητας» Συγχωρέστε με αλλά δεν θυμάμαι ποιος πέταξε τέτοια ενοχλητική εξυπνάδα. ( Νομίζω ο Ελύτης;;;)
Την αφιερώνω στους ανθρώπους που αφήνουν τα πάθη τους να κυριαρχούν συνεχώς και ασταμάτητα στην λογική τους και να καταντούν φανατικοί, φασίστες, φιλοχρήματοι, φερέφωνα, φωνάζοντας φορτικά , φιλόδοξα φίδια φιλώντας φαρμακερά Φτύνουν φωτιά, φοβίζουν φτωχούς , φλερτάροντας φανερά την φαυλότητα.
Ο παρωπιδισμός είναι βασικό προσόν για να κάνεις καριέρα στην πολιτική αλλά και στις πολιτικές νεολαίες.
Προσοχή, όχι να έχεις απαραίτητα εσύ παρωπίδες, αλλά να έχεις την ικανότητα να τις φοράς στους άλλους. Η μεταδοτικότητα, η πειθώ, η χωρίς λογικά στηρίγματα ρητορική και οι σοφιστείες είναι το οπλοστάσιο του κάθε καλού Γκέμπελς της Ελλάδος.
Οι ξυλοκόποι σχεδόν έχουν εκλείψει ( να ιδρύσουμε μια ΜΚΟ για την προστασία τους και να επιδοτηθούμε, τι λέτε;) οι ξυλολόγοι αυξήθηκαν.
Ξύλινος λόγος. Η Τέχνη του να μιλάς χωρίς να λες τίποτα.
Αυτό έχει αξία μόνο όταν έχεις την ικανότητα να μιλάς αλλά επιλέγεις εσύ την ξύλινη διάλεκτο .Π.χ. Βενιζέλος , Μπακογιάννη.
Αλλά αυτά τα παιδάκια όταν ανοίγουν το στόμα τους αντί να αποστηθίζουν το χαρτάκι της γενικής συνέλευσης και να γκρινιάζουν μόνο για την γενιά των 700 ευρώ, πολύ πιο εύκολα και φθηνά θα τους βγει να διορθώσουν την γενιά των 300 λέξεων, τους εαυτούς τους δηλαδή. Θα γίνουν και πιο συμπαθητικοί σε όλους αυτούς που θέλοντας και μη τους ακούνε.
Δεν ξέρω την άποψη των εκπαιδευτών κομματόσκυλων. Μάλλον αντίρρηση θα έχουν. Αν γνωρίζεις πολλές λέξεις θα τις χρησιμοποιείς . Αυτό σημαίνει ότι θα σκέφτεσαι πιο πολύ, πιο πολλά. Αυτό με την σειρά του θα οδηγήσει στην μάθηση, στην γνώση, στην αποκάλυψη, στην ερώτηση, στην αμφιβολία.
Θα αμφιβάλλεις για αυτό που σου παρουσιάζουν ως ορθό και ως λάθος.
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Για να σας προλάβω στην ερώτησή σας για το ποιός μου έδωσε το δικαίωμα να κρίνω τους λεξιπενίες των 300 λέξεων σας απαντώ. Γνωρίζω 305 λέξεις.

Χαράλαμπος Σγουραμάλης


Ολόκληρο το άρθρο

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ??

Έχουμε δει τηλεπαιχνίδια και τηλεπαιχνίδια αλλα αυτό ξεπερνά κάθε όριο!Είδαμε να δημοσιέυουν την καθημερινότητα τους αλλά όχι και όλη την ζωή τους!ΟΚ να δεχθώ ότι υπάρχουν χρηματολάγνοι οι οποίοι δημιουργούν τέτοιου είδους "προγράμματα¨ αλλά είναι απίστευτο το γεγονός πως υποστηρίζονται από συμμετοχές και τηλεθεάσεις.Πόσο κοστίζει η ειλικρίνεια και η ζωή σου;Εσύ το διαλέγεις.Χαλάς την σχέση σου,γίνεσαι ρεζίλι,ξεφτιλίζεσαι και όλα αυτά για κάτι ευρώ!Μια κάμερα,ένα στούντιο,μια μορφονιά,ένας απαίδευτος,φώτα και ΠΑΜΕ!!Αθάνατη ελληνική τηλεόραση με τις τρομερές παραγωγές σου και το επίπεδο σου.Η στιγμή της αλήθειας είναι κάθε δευτερόλεπτο για τις ντόπιες παραγωγές που προσπάθουν να μας πιάσουν απο τα μαλλιά,αυτιά,μάτια και μυαλό.Το πόσο τις υποστηρίζουμε και τις "πληρωνουμε" είναι στο χέρι μας,στο τηλεκντρόλ για την ακρίβεια!Το μόνο σίγουρο είναι πως το κόκκινο κουμπάκι με το off είναι ότι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό.Άντε να γνωρίσουμε και κανεναν άνθρωπο να πούμε δυο κουβέντες!
Tom Sawyer
Ολόκληρο το άρθρο

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ.

"Ο Γιάννης Σερβετας μαζί με το μπαλέτο του, έρχεται επιτέλους στην Αθήνα, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο αυτό το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι,
στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ,Σταδίου 24...

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί για να γίνει κατανοητή η παροιμία που λέει: "Δώσε θάρρος στον χωριάτη, ν' ανεβεί και στο κρεβάτι". Δεν ήταν...
να γράψει ένα αυτός,
το πήρε σκοινί - κορδόνι. Μαζί του στην παρουσίαση ο λόγιος κάτοχος Βέσπας, επίτιμος αρχηγός της φυλής Απάτσι με τον κωδικό όνομα "Ξεσκέπαστη πλατεία", Βασίλης Δέλιος.

Όσοι πιστοί του Ράδιο Αρβύλα και των ΑΜΑΝ, υπάρχουν εκεί έξω, παρακαλούνται να προσέλθουν στο βιβλιοπωλείο, καθώς θα μιλήσει για όλους και για όλα.. μα πάνω απ'ολα για το νεο του Ημερολογιο-Ανεκδοτολογιο!!!




Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρουσίαση θα υπάρχουν πολλοί επώνυμοι "guest", που αξίζει το κόπο να τους δούμε μαζεμένους.. Ελάτε και δεν θα χάσετε..
Πείτε το και στους φίλους σας!!!"

Ολόκληρο το άρθρο

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ

Πέρα από την ανεβασμένη χοληστερίνη που είχαμε σε σχέση με τους άλλους βελανιδοφάγους λαούς, εμείς οι αγαπημένοι απόγονοι του Απόλλωνα και της Αφροδίτης, ως πολιτισμένοι ξεχωρίζουμε όχι μόνο από τον τρόπο που βάζουμε κάτι μέσα μας αλλά και από το πώς το βγάζουμε. Όλα είναι θέμα αισθητικής. Ανάγκες έχουμε όλοι μας που θέλουμε να καλύψουμε. Ζεστό, απαλό φωτισμό και μια οπτική απόλαυση, ίσως και κρυφή φαντασίωση προσφέρει στους μοναχούς αλλά όχι μοναχικούς καλόγερους το συγκεκριμένο μοντέλο.

















Για τους προκαθήμενους που δέχονται ακροάσεις επί πολλές ώρες για κατεπείγοντα γεγονότα, ένας θρόνος φτιαγμένος από μεράκι και ξύλο βελανιδιάς, άοσμο, άηχο έως 95 ντεσιμπέλ, επιβάλλεται με τον όγκο και την μοναδικότητά του.


Οι αμαρτωλοί, (δηλαδή εσείς) δεν έχουν δικαίωμα σε μεγαλεία αλλά μπορούν να πάρουν μια γεύση της κόλασης που τους περιμένει. Συνδυάζει τρεις λειτουργίες σε μία. Ουρητήρας, αφοδευτήρας, νιπτήρας και πιάτο όπου θα γευματίζετε. Λέω τρεις διότι θα πρέπει τρεις από τις τέσσερις να γίνονται ταυτόχρονα.























Συμπλέγματα εξουσίας και αδυναμίας έχουμε όμως όλοι. Είτε έχετε πολύ μεγάλη ιδέα για το εργαλείο ανάμεσα στα πόδια σας και η γυναίκα σας παίζει πολύ συχνά καλό κλαρίνο,




















είτε είστε απ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι η τεχνική και όχι το μέγεθος μετράει μπορούμε να σας καλύψουμε.


















Οι φίλοι μας οι ομοφυλόφιλοι δεν μένουν παραπονεμένοι αλλά θα απολαμβάνουν το πλύσιμο και τον καθαρισμό προσώπου. Μπορούν επίσης να ξεδιψάνε χωρίς χρήση ποτηριού. Το νερό, είναι πόσιμο και δροσερό.






























Οι φίλες που τα σκέλια τους έχουν πολύ καιρό να δούνε χαρά και ξέμειναν από υγρασία μπορούν να χρησιμοποιήσουν την βρύση με πολλούς υγιεινούς τρόπους, μια που είναι αποσπώμενη από την βάση ΚΑΙ τα χερούλια.






















Και ποτέ μην ξεχνάτε, πάντα πλένουμε τα χέρια πριν το ποτό και μετά
το τσιγάρο.

Ολόκληρο το άρθρο

MAGIC...!!!

Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας, τα Golden Boys, του Βατοπαιδίου...αλλά και οι πολιτικοί που δήθεν εξετάζουν, (στη Βουλή και όχι στα δικαστήρια), αυτή την υπόθεση! Τι σόι μαγικά μας κάνουν και μας υπνωτίζουν και δεν αντιδράμε;

Μιας και λέμε για μαγικά, δείτε αυτό τον τύπο...κάπως έτσι είναι η κατάσταση!










TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΟΓΑΚΙ...ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!


- Μπαμπά, μπαμπάκα;
- Ναι παιδί μου, τι θέλεις;
- Η Ferrari είναι ένα κόκκινο αμάξι με ένα αλογάκι;
- Ναι, γιατί;
- Γιατί προσπαθεί να μας προσπεράσει!








TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ,...ΕΞΥΠΝΟΙ!


- Εεεεμ, συγνώμη κύριε "πυροσβέστα"...μήπως να το περνούσαμε από πάνω;;;










TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΣΕ ΤΑ ΕΥΡΩ


Λοιπόν ακούστε πόσο απλά είναι τα πράγματα: Στην υπόθεση Βατοπεδίου εμπλέκεται μια δικαστίνα ονόματι Ψάλτη.Ο γιος μεγαλοεπιχειρηματία, που το όνομά του εμπλέκεται στην υπόθεση εκβιασμού, ονομάζεται Εφραίμ . Η εταιρεία που αγόρασε,πούλησε έμπλεξε τα μπούτια της με τα γένια της είναι η Ρασσα-Ντέλ. Ακόμα ένας είναι ο Πάπιστας,Παπίστας όπως βολεύεται ο καθένας...Ο Δεσπότης που τον έλεγαν Παναγιώτη είναι πλέον Νομάρχης, ο μοναχός που δηλητηριάζει τη σχέση των πιστών με την εκκλησία είναι ο Αρσένιος και ο ηγούμενος που ευφραίνει τις τσέπες του ο Εφραίμ. Διακρίνετε μήπως κάποια ειρωνεία σε όλα αυτά τα ονόματα;Μην είναι το αόρατο χέρι του Θεού; Μην είναι η σκιά του Άθω που τρέμει και σε λίγο θα μας πλακώσει όλους;Μην είναι το περιστέρι που έκατσε 3 φορές στα μαλλιά του Καρατζαφέρη;Μην είναι πλεκτάνη εις βάρος του Γνωρίζω-Παρακολουθώ-Αλλα-Δεν-Κάνω-Τίποτα Καραμανλή;Μην είναι ο Σούπερμαν;



Όχι!Είναι η τύχη μας η ξελογιάστρα που μπλέξαμε με δαύτους και τους φορτωθήκαμε στο σβέρκο μας. Είναι η Θεία δίκη που μας τιμωρεί για τα ανομήματά μας,τις παράνομες χωματερές συνειδήσεων,τα αμαρτωλά ομόλογα που ξέχασαν να εξομολογηθούν και την υπεραξία που δώσαμε σε ένα μαύρο συνολάκι με αμφίβολο περιεχόμενο.Βάλτε τα όλα αυτά στο σκουριασμένο καζάνι μιας άρρωστης παράδοσης, ρίξτε μια τζούρα καλοπληρωμένης σιωπής και ιδού!Θαύμα θαύμα!Τα ψάρια της λίμνης απέκτησαν πνευματικό!Και ο πνευματικός ελικόπτερο!

Θεέ μου! Θεέ μου!Γιατί μας εγκατέλειψες;


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ολόκληρο το άρθρο

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες του Υ. Λοιπόν έχω να σας πω, μάλλον...να σας γράψω, ένα ανέκδοτο ακόμα.μη με ρωτάτε γιατί.Γιατί έτσι μου αρέσει!(με την καλή έννοια)
Αλλά ας μη το κουράζω άλλο:


Ο Χάρης,φοιτητής Ιατρικής,είναι πολύ παθιασμένος με το αντικείμενο της σχολής του και θέλει πάση θυσία να τελειώσει και να πάρει πτυχίο.Όμως για κακή του τύχη ένας καθηγητής δεν τον περνάει με τίποτα! Έτσι λοιπόν αυτός μπουκάρει μια μέρα στο γραφείο του και του λέει


-Κύριε καθηγητά τί πράγματα είναι αυτά;Γιατί δεν με περνάτε;Αφού τα ξέρω όλα!Τελευταίο μάθημα είναι
-Ωστε έτσι...απαντάει ο καθηγητής. Ελάτε λοιπόν την επόμενη βδομάδα και θα σας εξετάσω προφορικά.θα σας κάνω μόνο μία ερώτηση.Αν δεν την γνωρίζετε θα έρθετε πάλι του χρόνου.


Χωρίς να χάσει χρόνο ο Χάρης στρώνεται στο διάβασμα μερόνυχτα ολόκληρα.Φτάνει η μέρα της εξέτασης.


-Λοιπόν του λέει ο καθηγητής,πες μου πώς κάνουμε έκτρωση σε μια αγελάδα;


Σκέφτεται ο καημένος ο Χάρης αλλά τίποτα.Δεν ήξερε την απάντηση και έτσι έφυγε με το κεφάλι κατεβασμένο.Πήγε στο μπαρ απέναντι και άρχισε να πίνει και να πίνει και να πίνει...
Κάποια στιγμή το πρωί και ενώ ο Χάρης είναι πλέον χάλια του λέει ο barman:


-Τί σε βασανίζει φίλε μου και πίνεις έτσι;Μίλησε μου.Έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά μου.


Οπότε ο Χάρης αφού κατεβάζει μονορούφι το ποτό του ρωτάει τον barman:


-Πώς κάνουν έκτρωση σε μια αγελάδα;


Και ο barman απαντάει:


-Πωπω ρε φίλε πού έχεις μπλέξει;


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ολόκληρο το άρθρο

Η ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

«Από πού να ξεκινήσω; Ήρθε η ώρα να μιλήσω» Λαϊκό άσμα. Νεάπολίτης. Θεσσαλονικιός. Αντύπας. Βέβαια δεν είναι του μεγέθους της Ρίτας. Αγαπημένης του κατασκευαστή του ΠΑΣΟΚ, ευεργέτη των εισαγωγέων ουϊσκυ και των εμπόρων ζιβάγκο και από τους μεγαλύτερου Dj και remixer producer, αφού κατάφερε να διασκευάσει τον σοσιαλισμό στα μέτρα, γούστα και ακούσματα των Ελλήνων και έκανε μια ολόκληρη χώρα να χορεύει στους ρυθμούς που υπαγόρευε. Τον θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο αλλά παρασύρθηκε υπερβολικά από τις αδυναμίες του. Λένε ότι οι μαϊμούδες μιμούνται τους ανθρώπους. Λέω ότι ο έλληνας μαϊμουδίζει. Μιμείται. Ο Ανδρέας είχε βρει τα κουμπιά του έλληνα. Ακόμα και αυτοί που δεν τον γούσταραν κατόπιν μιμήθηκαν τις πολιτικές του γραμμές. Σήμερα στην Ελλάδα όλοι είναι ΠΑΣΟΚ με την κακή έννοια. Το βλέπουμε όλοι μας. Είναι σαν τα καφέ της παραλίας. Όλα σερβίρουν τα ίδια προϊόντα, παίζουν τις ίδιες μουσικές, έχουν τις ίδιες τιμές. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις βασίζονται σε μικρές διαφορές που πάλι έχουν σκοπό το κέρδος με την προσέλκυση των λίγων κουρασμένων από την τόση ομοιομορφία πελατών.
Μια μεγάλη , λοιπόν, διαφορά εντοπίζεται στην σεξουαλική ιδεολογία,.
Θα την αποκαλώ Πηδολογία.
Το ΠΑΣΟΚ στόχευσε και πέτυχε στο ευαίσθητο σημείο του Έλληνα, ο οποίος μέσα σε όλα τα άλλα στα οποία ήθελε να μιμηθεί, ήταν και ο τρόπος ζωής που πλάσαρε ο ηγέτης στο συγκεκριμένο θέμα.
Ποιος Έλλην δεν θα ήθελε να αλλάζει εφ' όρου ζωής ερωτικές συντρόφους; Νόμιμες και παράνομες;
Ποιος Έλλην δεν θεωρεί τον εαυτό του ικανό επιβήτορα και δεν αναζητάει μέχρι λίγο πριν τον τάφο δροσερά εικοσάχρονα, τριαντάχρονα μπουμπούκια να τρυγήσει;
Ποιος άντρας της Ελλάδος δεν θα ήθελε να μπορεί να περηφανεύεται για τις επιτυχίες του, χωρίς κανείς να μπορεί να τον κατηγορήσει για άπιστο; Και όχι μόνο να τον μεμφθεί, αλλά αντιθέτως να τον χτυπάνε φιλικά στην πλάτη και να του λένε τα γνωστά «μπράβο γίγαντα, είσαι τεράστιος» κλπ
ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ. Μια συναρπαστική ερωτική ζωή, η αναζήτηση της χαράς και της ικανοποίησης που παίρνουμε εμείς οι άνθρωποι με την πράξη του έρωτα από άλλους και διαφορετικούς ανθρώπους, το σεξ ως κομμάτι του εαυτού μας και διαδικασία για την πραγμάτωση της ύπαρξής μας έχει αποκτήσει πολλές κοινωνικές φοβίες ( ταμπού) στην χώρα μας. Παρ' όλ' αυτά ξενοπηδάμε. Δεν είναι ότι θέλουμε να απατήσουμε και να κοροϊδέψουμε τον σύντροφό μας, αλλά αναγκαζόμαστε να παίζουμε αυτόν τον κρυφό ρόλο προκειμένου να ικανοποιούμε μια ανάγκη μας ΔΙΧΩΣ να θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις. Αυτό είναι όμως άλλο θέμα για μια άλλη φορά.
Το λοιπόν, ο Έλληνας ΔΕΝ στεναχωριέται τόσο όταν ξενοπηδάει, αλλά επειδή ΔΕΝ μπορεί να μοιραστεί αυτήν του την χαρά ΔΗΜΟΣΙΑ. Να επιδείξει τις ικανότητές του. Για αυτό δεν κατηγόρησε ποτέ κανένας ΑΝΟΙΧΤΑ τον ήρωά του αλλά όλοι του έλεγαν, όπως λένε και σε καθέναν, μπράβο του που είχε την τόλμη να το δείξει.
Και κυρίως την δύναμη να μην μπορεί κανένας να του κάνει τίποτα.
Αυτή είναι η Πηδολογία του ΠΑΣΟΚ που ανέθρεψε γενιές Ελλήνων.
Όχι απλά «Γίνε αρκετά ισχυρός για να μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις» αλλά
«γίνε τόσο ισχυρός ώστε Ο,ΤΙ και να κάνεις να σου λένε Μπράβο»
Η ΝΔ από την άλλη, το Γαλάζιο ΠΑΣΟΚ δηλαδή, έχει δείξει ότι το σπέρμα των εκ Μικράς Ασίας Καραμάν Αλή έχει διχαστικές τάσεις. Πρόσφατη απόδειξη τα δίδυμα. Δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεαστεί μελλοντικά το κόμμα, αλλά για την ώρα στο Γαλάζιο ΠΑΣΟΚ δείχνουν να ντρέπονται για την Πηδολογία τους αλλά παρ' όλα' αυτά την εκφράζουν με πλάγιους τρόπους. Δεν θα αναφερθώ στον Ζαχόπουλο διότι ο άνθρωπος έχει φάτσα κλασικού ΠΑΣΟΚτσή και εγώ προσωπικά δεν βρίσκω την Τσέκου όμορφη. Μια παροιμία λέει:
«Σαν δεις καράβι στο βουνό, μου...ί το, χει τραβήξει και αν δεις γυναίκα να γελά, στον πού...σο τό' χει ρίξει»
Ποιες γυναίκες στην ΝΔ είναι συνέχεια χαμογελαστές;
Ποια εν τέλει η Πηδολογία του Μαξίμου; Εγώ λέω ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όπως και σε όλους τους άλλους τομείς η ΝΔ πάει «βλέποντας & κάνοντας», χωρίς σχέδιο, πλάνο, στόχο. Αυτό είναι καλό και κακό. Κακό επειδή οι ΝΔμοκράτες δεν ξέρουν πότε, πώς πού και με πόση όρεξη θα «χτυπήσουν» γκόμενα και έτσι συγκεντρώνουν μέσα τους δύναμη και ποσότητα «εκρηκτικής ύλης». Πεινασμένοι όπως είναι δημιουργούν το «καλό» της υπόθεσης. Δηλαδή όποτε τους «κάτσει» φάση τα δίνουν όλα μιας και δεν ξέρουν πότε θα «ξαναφάνε».
Η Πηδολογία τους μπορεί να γραφτεί κάπως έτσι.
« Ό,τι ,όσο ,όποτε και περισσότερο μπορούμε γιατί σήμερα έχει και αύριο δεν θα έχει»
Τα αριστερά κόμματα είναι πιο οργανωμένα σε τέτοια θέματα. Στις κομμουνιστικές χώρες, όπως είναι γνωστό πηδούσαν με κουπόνια. Κουπόνι για ψωμί, για λάδι, για δημητριακά, για σεξ. Κανείς δεν πέθαινε από οποιαδήποτε μορφή «πείνας» αλλά και κανείς δεν εκτονωνόταν όσο συχνά επιθυμούσε.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που υπάρχουν τόσες πόρνες από ανατολικές χώρες.
Η σεξουαλική πείνα και όχι η έλλειψη χρημάτων και υλικών αγαθών.
Ανοίξτε να διαβάσετε την επίσημη γραμμή του κόμματος μήπως και ξεστραβωθείτε.
Στην Ελλάδα επειδή τον θεσμό των κουπονιών τον έχουν κλέψει οι ειδικοί στην νόμιμη κλεψιά (δεν αναφέρομαι στις τράπεζες, αυτές είναι τοκογλύφοι με την ευλογία του κράτους) τα σουπερμάρκετ δηλαδή, η Πηδολογία της αριστεράς χωρίζεται σε δύο στάδια:
1) Αγώνες για κάθε είδους ανατροπή σε κάθε είδους κατεστημένο. Δεν ασχολείσαι με τον εαυτό σου αλλά μόνο με την κοινωνία και γιορτάζεις του Αγίου Σάββα ( Σαβουρογάμης δηλαδή)
2) Μόλις διοριστείς στο δημόσιο τότε μόνο αρχίζεις να ασχολείσαι με την εμφάνισή σου, τιμάς την γυναίκα σου αλλά και τις γυναίκες των άλλων χάριν της συσπείρωσης και της δίκαιης κατανομής των αγαθών αλλά μην το κάνεις και τούμπανο διότι δεν είναι όλοι τόσο πολύ κομμουνιστές σε όλα τα θέματα.

Τα αυστηρά με τους άλλους αλλά όχι με τον εαυτό τους κόμματα ( σικ έκφραση για τα ακραία σε ιδεολογία κόμματα!!!) έχουν περιοριστική Πηδολογία. Μπορώ να πω ότι είναι εγκλωβισμένοι στην νοοτροπία τους. Ναι, μεν, θέλουν να βγάλουν γούστα με πολλούς και διάφορους τρόπους αλλά αναγκάζονται χάριν της δημόσιας εικόνας τους να απορρίπτουν οτιδήποτε ξενόφερτο ως μη Ελληνοπρεπές.
Απαγορεύονται οι στάσεις του Κάμα Σούτρα. Όχι σεξ με αλλοδαπές. Όχι πάρε - δώσε με άτομα που δεν μετέχουν της Ελληνικής παιδείας. Αν και λάτρεις της αρχαίας Ελλάδος απορρίπτουν και τον Πλατωνικό Έρωτα αλλά και κάθε είδους ερωτική έκφραση όπως την εννοούσαν οι αρχαίοι ημών και υμών πρόγονοι..
Η Πηδολογία τους είναι:
«Ναι μεν, αλλά, ίσως βέβαια, χωρίς όμως και μόνο όταν εφόσον κάποιες φορές»

Ξέχασα τίποτα;

Χαράλαμπος Σγουραμάλης
http://syngrafo.blogspot.com

Ολόκληρο το άρθρο

ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...


Παραιτήθηκε ο Γκαγκάτσης... Με γεια... Ένα λαμόγιο μετράει τ' άστρα. Και τις θέσεις που τον περιμένουν από τα κάθε είδους ρουσφέτια, στην πλάτη του ελληνικού αθλητισμού. Cas, cash και Βας, βας ο Παρασκευάς... Άντε παρέα με τον Εφραίμ, να ιδρύσετε την Ελληνορθόδοξη ποδοσφαιρική Λίγκα, με διαιτητές μοναχούς του Όρους που παράλληλα εργάζονται στις offshore σας... Ή δοκίμασε τα:

"Πρωτάθλημα Ιερής Αρτοκλασίας"

"Επαναλαμβανόμενης καμπανοκρουσίας και ταχύτητας ανεβοκατεβάσματος θυμιατού"

"Επιτρεπέζια αντισφαίριση νηστίσημου κουραμπιέ"

"Εσπερινής Καλαθοσφαίρισης με αντίδωρο"

Μέχρι και μίζα από τηλεοπτική κάλυψη θα πάρεις...
Καλή τύχη... Ρίχνε μια ματιά πίσω σου, μπας και προσέξεις τι φανέλα θα φορούν όσοι σου πετάνε πέτρες. Πράσινη, μαύρη, κίτρινη ή μπλε. Και βλέπε και κανά replay, ως θεατής πλέον...

Α, κλείσε και κανά χορηγό για τα άμφια... Ξέρεις εσύ... Pater Efraim, 9, Intracom...

MR. KAYA

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΕΡΑΣΜΕΝΟ...


Ξενοίκιασα απ’ της μελαγχολίας τις προάλλες… Πλήρωνα, κάθε μήνα, πολύτιμες στιγμές από τη ζωή μου. Ο δρόμος γέμιζε ανυπόφορη φασαρία τα όνειρά μου. Χάριζα στην απόγνωση το χαμόγελό μου και έβαφα μαύρους κύκλους γύρω απ’ τα μάτια μου. Ξαγρυπνούσα παλεύοντας με δαίμονες και το επόμενο πρωί περπατούσα λάθος βήματα. Κυνήγησα φαντάσματα… Και ο κόσμος μου, είχε σβηστά τα φώτα του στο λιμάνι…

Δειλά - δειλά άνοιξα τα φτερά μου. Μυρωδιά ναφθαλίνης. Μα δεν με νοιάζει. Έβαψα φουξ τους καινούριους μου τοίχους. Έσυρα ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου. Το έψαχνα καιρό τώρα…

Βόλτες στις στροφές, κυνηγώντας αστέρια. Υπόσχεση πως η αγάπη θα έρθει, απλά με περιμένει κάπου… Η αγκαλιά μου, γλυκό φράουλα. Της γιαγιάς. Κερασμένο σ’ εσάς που ευχαριστώ… Τα δεκανίκια μου στον Καιάδα, τα πόδια μου γερά και δυνατά, να στηρίξουν αποφάσεις και προσδοκίες, παρατημένες χρόνια στα αζήτητα. Όμορφο γέλιο, ευτυχισμένο. Λέξεις με γεύση γλυκόπιοτου κρασιού στο μπαλκόνι, σκέψεις που ψιθυρίζω στο χαρτί.

Λέω ν’ αγοράσω κι εκείνο, το καρό, κόκκινο πουκάμισο. Να, φαντάσου, ένα παλιό κίτρινο αυτοκίνητο, με ανοιχτή οροφή για να βλέπεις ουρανό και ήλιο και το ραδιόφωνο να παίζει μουσική. Και το αμάξι είναι γεμάτο αγάπη, και φίλους, και γύρω τριγύρω έχει χρώματα, χρώματα πολλά κι εγώ, με το καρό, κόκκινο πουκαμισάκι μου, προσπαθώ να σκαρφαλώσω για να καθίσω δίπλα στα άσπρα, πουπουλένια σύννεφα…

Το κουκλόσπιτό μου δεν έχει πια χώρο για περιττό πόνο.

Εξάλλου, έχω κρυμμένες κάτω από το κρεβάτι μου και τις δυνάμεις μου. Σαν γνήσια ηρωίδα… Μπορώ μεμιάς να ταξιδέψω ως την άκρη της γης. Να επισκεφτώ τα παλάτια βασιλιάδων, βασιλιάδων των παραμυθιών. Να συνεχίσω να ελπίζω όταν θα με απορρίψεις. Να διώξω μακριά όσα με πληγώνουν. Να καταστρέψω τους φόβους μου. Να γυρέψω τα κομμάτια του εαυτού μου, να τα γυαλίσω και να τα ξανακολλήσω ένα - ένα, προσεκτικά, να μη φαίνονται τα σημάδια. Να σχεδιάσω καινούριους χάρτες, που θα με βγάλουν ως τα στενά της Πράγας. Να απλώσω τα νέα, μεγαλόπρεπα φτερά μου, να προστατεύσω εσένα που τρέμεις, να σε σηκώσω ψηλά για να δεις τη θέα από εκεί πάνω… Γιατί εγώ, βαρέθηκα να σέρνομαι…

Υ.Γ. Στην οικογένειά μου – μαμά, που έκλαιγες μαζί μου -, τους φίλους μου που δεν με άφησαν μόνη ποτέ, τον κ. Λάζαρο, που πίστευε σε μένα, ακόμα κι όταν κατέρρεα.

Και σε σένα…


ΦΑΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΙΔΟΥ


Ολόκληρο το άρθρο

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ

Να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε όλοι μας τον κρυμμένο φασίστα που έχουμε μέσα μας. Μας βοηθάει να αντέχουμε στις επιθέσεις των άλλων. Μας κάνει να νιώθουμε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τις πλάνες που ονομάζουμε αλήθειες και κάνουν πιο στερεό τον κόσμο μας. Μας βοηθάει να επιβληθούμε και να χρησιμοποιούμε τους άλλους προς όφελός μας. Μας βοηθάει να διοικούμε όσους θεωρούμε κατώτερούς μας. Βοηθάει τις οικογένειες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, τους ανθρώπους να ιεραρχούνται..
Ο φασισμός είναι καλός διότι είναι απαραίτητος για την επιβίωση του ανθρώπου.
Αλλά δεν είναι καλός για την κοινωνία όταν εκδηλώνεται.
Παράδοξο; Καθόλου.
Τονίζω ότι φασιστικές πρακτικές εφαρμόζουν όλα τα καθεστώτα, ανεξάρτητα από χρώμα, ηγέτη και ιδεολογία.
Επειδή προσπαθούμε στον εαυτό μας να πραγματοποιούμε όσο το δυνατόν πιο πολλά χατίρια, δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι άνθρωποι θα πρέπει συνεχώς να μας υπηρετούν. Επειδή μας ενοχλεί κάτι δεν θα πρέπει να στρεφόμαστε προς τον πιο εύκολο και ευάλωτο στόχο για να πούμε ότι λύνουμε το πρόβλημα.
Επειδή κάποιοι πλακώνονται στο ξύλο μεταξύ τους, είτε είναι ΠΑΣΠ – ΟΝΝΕΔ, Κνιτες είτε Χρυσαυγίτες, ρατσιστές, αντιεξουσιαστές, παοκτσήδες, αρειανοί, δεν μπορούμε να τους αποκαλούμε φασίστες αν δεν το παραδέχονται οι ίδιοι, αλλά μπορούμε πολύ σωστά να τους χαρακτηρίζουμε ως άτομα με φασιστική νοοτροπία και συμπεριφορά, που θέλουνε να πλακωθούνε στο ξύλο και να προκαλέσουν ζημίες και όχι ότι υπερασπίζονται κάποια συγκεκριμένη ή αφηρημένη μπουρδολογία ιδεών.
Χέστηκαν οι κάτοικοι μιας περιοχής για το ανθρωπιστικό μέρος του προβλήματος των μεταναστών, των τοξικoμανών, των παριών της ζωής. Τις περιουσίες τους κοιτάνε να προστατέψουν και την μιζέρια τους. Ακόμα και όταν επικαλούνται το καλό των μαμόθρεφτων παιδιών τους, περιουσία και επένδυσή τους τα θεωρούν. Το ίδιο και αυτοί που πάνε και πλακώνουν τους άλλους στο ξύλο επικαλούμενοι ότι έτσι βοηθάνε τους μετανάστες. Κολοκύθια μετά ρίγανης. Δικαιολογία είναι οι μετανάστες για να χτυπήσουν ένα μέρος της κοινωνίας το οποίο τους αηδιάζει επειδή δεν σκέφτεται και δεν είναι σαν και αυτούς.
Δεν εξετάζω εδώ ποιος έχει δίκιο και άδικο, αλλά το πώς εκφράζουν τα επιχειρήματα και τις αντιρρήσεις τους. Πώς και οι δύο πλευρές θέλουν με φασιστικό τρόπο να επιβληθούν.
Και δυστυχώς και οι δύο στρέφονται προς λάθος στόχο.
Στην μέση στέκονται οι αδικημένοι της ζωής και πάνω απ’ όλους στέκονται και ευχαριστημένοι τρίβουν τα άσπρα ροδαλά τους χέρια οι διοικητές της ζωής μας.
Και όπως επισήμανε ο φίλος σας Κορνήλιος Καστοριάδης
ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Χαράλαμπος Σγουραμάλης


Ολόκληρο το άρθρο

ΚΡΙΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Μπορεί παγκοσμίως να υπάρχει οικονομική κρίση στην Ελλάδα όχι!Σίγουρα σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο.Ο λόγος πολύ απλός.Η κρίση είναι οικονομική και εδώ δεν έχουμε οικονομία!!Αλλά με την τόση πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε καθημερινά είναι λογικό να αισθανόμαστε τόσο χάλια.Όταν ακούς και διαβάζεις καθημερινά πως όλα είναι στραβά,φτάνεις σε σημείο οχι ψώνια να μην βγεις να κάνεις,για να κινηθεί η αγορά,αλλά να ανοίξεις την μπαλκονόπορτα και να βουτήξεις στο κενό.Να πει κανείς οτι είμαστε χώρα πρώτης κατηγορίας στην οικονομία και τα κεφάλαια που χάνονται είναι τεράστια (βλέπε Αμερική) τότε να δεχθώ ότι υπάρχουν απώλειες στην αγορά άρα και κρίση,αλλά εδώ όχι!Βάλ'τε το καλά στο μυαλό σας και μην επηρεάζεστε από τα Μ.Μ.Ε για δήθεν δυσκολίες,πάντα έτσι ήταν άλλωστε,έχουμε προσαρμόσει την ζωή μας σε μια μόνιμη κρίση εδώ και πολλά πολλά χρόνια τώρα.Τόσα καιρό το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων κάνουν μόνο τα απαραίτητα ψώνια.Έξω λοιπόν έστω και για αυτά τα απαραίτητα ψώνια,χωρίς φόβο!!!
Υ.Γ.:Το κείμενο αποφάσισα να το γράψω όταν έπεσε στα χέρια μου ενα βιβλιο με τιτλο ''Η οικονομική κρίση στην Έλλαδα και οι τρόποι αντιμετωπησης της''.Γραμμένο το 1983!!!
Tom Sawyer

Ολόκληρο το άρθρο

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!!




TABYBLUE
Ολόκληρο το άρθρο

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ!

Η Ε.Ε κάνει λόγο για μείωση των φόρων εν όψη της οικονομικής κρίσης και εδώ μας κάνουν τους Κινέζους! Η Ε.Ε αναμένεται να προτείνει σήμερα από τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν από την πλευρά τους όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους με έμφαση στην προστασία της απασχόλησης και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.( Και εδώ γελάμε δυνατά για να μας ακούσουν!!!

Τα κράτη μέλη καλούνται από την πλευρά τους να υποβάλουν εθνικά προγράμματα αντιμετώπισης της ύφεσης. Κάθε χώρα θα αποφασίζει σύμφωνα με τις προτεραιότητές της, αλλά θα πρέπει, όπως τονίζουν οι Βρυξέλλες, οι κυβερνήσεις να ρίξουν το βάρος τους στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους ενισχύοντας με κάθε τρόπο το εισόδημά τους (αύξηση των επιδομάτων και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής τους κ.λπ.).

Στο φορολογικό μέτωπο, η Επιτροπή επισημαίνει ότι μια προσωρινή μείωση των εμμέσων φόρων όπως του ΦΠΑ θα τονώσει την κατανάλωση, ενώ μια προσωρινή μείωση της φορολόγησης της εργασίας θα βοηθήσει στην αποτροπή μαζικών απολύσεων ενισχύοντας παράλληλα και αυτή τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Και σας ερωτώ...συμβαίνει κάτι τέτοιο εδώ; Απ' ότι ξέρω μάλλον το ανάποδο θα γίνει! Ήδη οι Τράπεζες σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούν εις βάρος των καταθετών και των δανειοληπτών. Πώς;

Με τη μη χορήγηση καταναλωτικών δανείων, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και το φόβο της μη εξόφλησης αυτών από τους δανειολήπτες. Όσοι τώρα έχουν δάνεια που τρέχουν και αδυνατούν ορισμένες φορές να τα πληρώσουν....κουράγιο!

Επίσης... Που είναι τα μέτρα; Έχει μειωθεί το ΦΠΑ; Πίκρα!

Έπειτα από ένα e-mail που μου ήρθε, από ένα νησί κάπου στο Αιγαίο...ονόματα δε λέμε. Ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ, σε μικρή επιχείρηση, επαναλαμβάνω σε μια μικρή επιχείρηση σε ένα νησί....7800 ευρώ!!!! Ελπίζω να κάνουν πλάκα εκεί στη ΔΕΗ! Και πολλά άλλα τέτοια περιστατικά!!!

TABYBLUE



Ολόκληρο το άρθρο

ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.


Χθες ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο αφού ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα...είπε να πάει και από το Ηράκλειο Κρήτης!

Στο αεροδρόμιο τον κ. Ζιντάο υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, οι βουλευτές κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Κ. Μπαντουβάς, o πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργος Αλεξάκης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Αλικαρνασσού κ. Κουράκης και κ. Σισσαμάκης καθώς και στρατιωτικές αρχές.

Τόσο πολύ σε απόγνωση είμαστε, ώστε να του πουλάμε τα πάντα; Τι έχουμε πάθει ρε; Τέτοια υποδοχή ούτε στον Μεσσία δε θα κάναμε...αν ερχόταν!!! Όλη η Ελλάδα από δω και πέρα θα δουλεύει για τη Κίνα. Πάρτε το χαμπάρι, από γιουσουφάκια θα γίνουμε Κινέζοι υπήκοοι που ζούν στα προάστια της μεγάλης Κίνας!

Με το άνοιγμα των Κινέζων στην Ευρώπη,(αφού αγόρασαν τα λιμάνια για να τα εκμεταλευτούνε τα επόμενα χρόνια), σίγουρα η οικονομική τους δύναμη θα ενισχυθεί!!!
Σιγά σιγά η διαφαίνονται ποιές χώρες εκτός των Η.Π.Α θα γίνουν οι επόμενες ισχυρές δυνάμεις!

TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΙΝΗΤΗΡΙΟ CESSNA. ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

Αναγκαστική προσγείωση δικινητήριου σκάφους τύπου Cessna, στο Los Angeles στη Καλιφόρνια. Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε τίποτα. Το Cessna αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα προσγείωσης!

Πολύ τσακάλι ο πιλότος! Δείτε το βίντεο!




TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Η ΜΕΡΚΕΛ....

Καλά τους τα είπε η Μέρκελ στους Τραπεζίτες στη Γερμανία χθες! Ούτε λίγο ούτε πολύ τους αποκάλεσε ζώα... που έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη! Τους ζητά να ξυπνήσουν κάποια στιγμή να αποδεσμεύσουν πιστώσεις και να κάνουν μια ορθολογική διαχείριση των χρηματικών τους πόρων προς όφελος των πολιτών.

Κωστάκη, τα ακούς; Έτσι κάνουν. Και όχι να κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους και να χαϊδεύουμε τους Τραπεζίτες! Δε σε πληρώνουν οι τραπεζίτες, οι πολίτες σε πληρώνουν! Και καλά θα κάνεις να ρίξεις μια φωνή σε όλους.... και όχι να κάνεις και καλά αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Υπουργεία σου. Και όλοι να σε περιμένουν απ' έξω!!! Αυτό δεν είναι διακυβέρνηση, είναι αηδία!

Γαμώ τα Υπουργεία μου!

TABYBLUE



Ολόκληρο το άρθρο

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Σαν σήμερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗ

Ηταν σούρουπο της 28ης του Σεπτέμβρη του 1942, γύρω στις 8.30 μ.μ., όταν από το αεροδρόμιο Φαγίντ της Αιγύπτου απογειώθηκαν, με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα, τρία βρετανικά αεροπλάνα. Το καθένα από αυτά μετέφερε από μία ομάδα τεσσάρων σαμποτέρ όπου ένας ήταν αρχηγός, ένας ειδικός στις ανατινάξεις, ένας χειριστής ασυρμάτου κι ένας γνώστης της ελληνικής γλώσσας.

Μετά τα μεσάνυχτα της 28ης προς 29η του Σεπτέμβρη τα αεροπλάνα βρίσκονταν πάνω από τα βουνά της Ρούμελης, με τους σαμποτέρ έτοιμους να πέσουν στα προκαθορισμένα σημεία όπου θα έπρεπε να υπήρχαν αναμμένες φωτιές: Η πρώτη και η τρίτη ομάδα θα έπεφταν στην Γκιώνα και η δεύτερη στην περιοχή του Ν. Ζέρβα στο Σακαρέτσι. Ομως, φωτιές δεν εντοπίστηκαν, ρίψη αλεξιπτωτιστών δεν έγινε και ύστερα από άσκοπους γύρους δύο ωρών τα αεροπλάνα γύρισαν στη βάση τους.

Δύο μέρες αργότερα η επιχείρηση επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά με μεγαλύτερη επιτυχία. Ετσι, οι δύο από τις τρεις ομάδες έπεσαν στην περιοχή της Γκιώνας ενώ η τρίτη έπεσε στην περιοχή του Καρπενησίου σε επόμενη επιχείρηση, περίπου ένα μήνα αργότερα.
Οι τρεις ομάδες των Βρετανών σαμποτέρ είχαν έρθει στην Ελλάδα ύστερα από απόφαση του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής με άμεσο στόχο να εκτελέσουν μια αποστολή με την κωδική ονομασία «HARLING». Η αποστολή αυτή προέβλεπε να ανατιναχθεί μία από τις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού ή Γοργοποτάμου και τελικά η γέφυρα που επιλέχθηκε να ανατιναχθεί ήταν αυτή του Γοργοποτάμου...

Η επιχείρηση και η στρατιωτική της σημασία

Η επιχείρηση στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της γέφυρας πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοεμβρίου του 1942 από εκατόν πενήντα αντάρτες του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Αρη Βελουχιώτη, εξήντα αντάρτες του ΕΔΕΣ με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Ζέρβα και δώδεκα Αγγλους σαμποτέρς, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Εντι Μάγιερς και υπαρχηγό τον ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ.

Το σχέδιο ανατίναξης ήταν των Εγγλέζων. Το είχε επεξεργαστεί ο Ε. Μάγιερς που ήταν ειδικός σ' αυτού του είδους τα σαμποτάζ. Το σχέδιο όμως της επίθεσης για την κατάληψη της γέφυρας - έτσι ώστε να είναι δυνατή η υπονόμευση και ανατίναξή της - συζητήθηκε ανάμεσα στον Αρη Βελουχιώτη, το Ναπολέοντα Ζέρβα και τους Βρετανούς.

Χρόνος έναρξης της επιχείρησης καθορίστηκε η 11η βραδινή της 25ης Νοεμβρίου 1942. Γύρω στη 1.30 σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη. Την ώρα εκείνη κατέφθανε μια αμαξοστοιχία με ενισχύσεις απ' τη Λαμία (Λιανοκλάδι). Το τρένο είχε μπει στη γέφυρα, όταν έγινε η έκρηξη και συντρίβει μαζί με ένα τμήμα της. Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη και έτσι ολοκληρώθηκε η καταστροφή με επιτυχία. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και ολοκληρώθηκε στις 2.21΄ της 26ης. Ο επίλογος της επιχείρησης HARLING γράφτηκε δυο μέρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας όταν οι Ιταλοί προχώρησαν στην άνανδρη μέθοδο των αντιποίνων για εκφοβισμό του λαού. Ετσι, αφού παρέλαβαν από τις φυλακές της Λαμίας 14 πατριώτες, τους 7 τους εκτέλεσαν μπροστά στην γκρεμισμένη γέφυρα και τους υπόλοιπους τους εκτέλεσαν στα Καστέλια της Παρνασίδας, απ' όπου και κατάγονταν, μαζί με άλλους 10 κατοίκους.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός,Ουίνστον Τσόρτσιλ,, το είχε χαρακτηρίσει τότε σαν μια μεγάλη επιτυχία, ως εκείνη τη στιγμή, το μεγαλύτερο "σαμποτάζ" της Ευρώπης.
«Ηταν πολύ σημαντικό - αναφέρει ο Ε. Μάγιερς- να παρεμποδίσουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του εχθρού να ενισχύσει τις βάσεις του κατά μήκος της βορειοαφρικανικής ακτής, φέρνοντας προμήθειες διά θαλάσσης από τη Νότια Ευρώπη». Αλλά και οι Γερμανοί σε απόρρητη επίσημη έκθεσή τους, που συνέταξαν στις 9/4/1943 επιτελείς του ειδικού γραφείου Αϊνς Τσε της Θεσσαλονίκης θεωρούσαν τα σαμποτάζ των ανταρτών και ειδικά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, ενέργειες «με σκοπό να παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία της επιμελητείας και τις ενισχύσεις προς το γερμανικό εκστρατευτικό σώμα στη Βόρεια Αφρική από τις στρατοπεδευμένες στην Ελλάδα γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις». Αξιοπρόσεκτη είναι επίσης και η αναφορά του Χέρμαν Νόιμπάχερ, ειδικού εντεταλμένου για οικονομικά και χρηματικά ζητήματα στην Ελλάδα, προς τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ρίμπεντροπ, με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 1942. «Η επιχειρησιακή βάση ''Ελλάδα''- γράφει ο Νόιμπάχερ- ήταν ως την αλλαγή της κατάστασης στην Αφρική ουσιαστικά ένα προγεφύρωμα για τον ανεφοδιασμό της Κρήτης και της Βόρειας Αφρικής... Οι συνέπειες της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου είναι πάρα πολύ σοβαρές. Επανάληψη τέτοιων πληγμάτων θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την αντοχή ολόκληρης της επιχειρησιακής βάσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης».

To 1982 η Ελληνική κυβέρνηση καθιέρωσε την επέτειο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» ως επίσημο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.

Ολόκληρο το άρθρο

"ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ" ΤΣΙΧΛΕΣ, ΤΣΙΡΟΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΥΓΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.


Όλοι ξέρουμε, (ελπίζω όλοι), τις επιπτώσεις του καπνίσματος! Καρκίνοι, μεταλλάξεις, τερατογεννέσεις, στειρότητα μέχρι και τύφλωση! Όμως τι κάνουμε; Συνεχίζουμε να καπνίζουμε!

Τα τελευταία χρόνια, και στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, έχει απαγορευτεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Καλά εντάξει εδώ στην Ελλάδα ακόμα, αλλά από το 2010 αν θυμάμαι καλά, το κάπνισμα τέλος!

Έτσι έχουν βγει διάφορα υποκατάστατα του τσιγάρου με σκοπό να γίνει μια προσπάθεια από τον καπνιστή να το κόψει σταδιακά! Αυτά είναι είτε τσιρότα, που τα κολλάς πάνω σου και σου κόβεται η επιθυμία να καπνίζεις, όμως σου έρχεται η επιθυμία να κάνεις αποτρίχωση! Είτε ηλεκτρικά τσιγάρα, που αντικαθιστούν το κανονικό τσιγάρο( δηλαδή καπνός μη επιβλαβής, και γεύση), καλή προσπάθεια αλλά αν τελειώσει η μπαταρία του ψεύτικου τσιγάρου ανάβεις ένα κανονικό. Και πρόσφατα μάθαμε για το υγρό τσιγάρο που είχαμε δημοσιεύσει εδώ, αλλά και πάλι δεν είναι βολικό το μέγεθος του κουτιού γιατί όπως ξέρουμε οι καπνιστές κάνουν ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα σίγουρα. Το πακέτο έχει συνήθως 20 τσιγάρα. Ε, πως να το κάνουμε δεν μπορείς να κουβαλάς ένα κασόνι από δαύτα μαζί σου πάντα! Τέλος ήρθαν και οι τσίχλες. Τσίχλες που περιέχουν τα συστατικά του τσιγάρου και είναι άοσμες για τους γύρω, αλλά αρωματικές για τον καπνιστή και κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις ΗΠΑ. Αλλά και αυτό άσκοπο είναι αφού, οι καπνιστές συνήθως μετά από ένα τσιγάρο μάσαγαν μια τσίχλα για να μη μυρίζει το στόμα τους! Άσε που μετά την έφτυναν και άναβαν πάλι τσιγάρο!

Πέρα από την πλάκα. Όλα τα υποκατάστατα του τσιγάρου είναι καλά να υπάρχουν. Είναι όμως, όπως λένε και υγιεί; Για παράδειγμα στην τσίχλα με γεύση τσιγάρου, περιέχεται μια ουσία η οποία έχει απαγορευτεί στη Σουηδία. Έρευνες όμως λένε ότι είναι πιο υγιεί από ένα τσιγάρο. Πότε πρόλαβαν και έκαναν έρευνες; Πότε πρόλαβαν να τη δοκιμάσουν; Μήπως όλα αυτά που μας διαφημίζουν, ως τη σωτηρία μας από το τσιγάρο είναι απλά ακόμα ένα κόλπο για να πουλήσουν;

Αυτή είναι η άποψή μου. Όμως δε παύω να υποστηρίζω και εγώ, αν και καπνιστής, ότι με το κάπνισμα πεθαίνουμε πιο γρήγορα!!!


Δείτε τι γίνεται μετά από 400 τσιγάρα....








Still Smoking? Watch This !! - video powered by Metacafe



TABYBLUE
Ολόκληρο το άρθρο

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!! + ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΚΡΟΣΤOΙΧΙΔΑΣ



1)Ομάδα αμερικανών επιστημόνων ανακάλυψε και ξεκίνησε την διάθεση ορμονοπλάσματος που βοηθάει στην εξαφανίση της τοπικής φλεβίτιδας.

2)Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων και μείωση του ΦΠΑ στο 5%

3)Οι γνωστοί άγνωστοι επιτέθηκαν με λοστούς και βόμβες μολότωφ σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Περιστερίου

4)Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας όπου μετά από ανθρωποκυνηγητό κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον Νο1 καταζητούμενο Γιώργο Παπαδόπουλο

5)Κλιμάκιο του υπουργείου υγείας εντόπισε τις μεγαλύτερες ποσότητες μολυσμένων τροφίμων τα τελευταία δέκα χρόνια που προσπάθησαν επιτήδειοι να εισάγουν από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

6)Συμμορίες θρασύτατων ληστών λυμαίνονται την περιοχή της Άνω Ηλιούπολης

Θα μπορούσα να βάλω και άλλες πολλές ειδήσεις που θα μας χρησιμέψουν ως παραδείγματα ανάλυσης ενός πολίτη που προσπαθεί να ενημερωθεί.
Επειδή πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την ζωή ως παιχνίδι ενώ θα ήταν καλύτερα να την λαμβάνουμε σαν παιχνίδι, στα σοβαρά όμως, με συγκεκριμένους κανόνες και χωρίς την δυνατότητα να έχουμε παραπάνω από μία «ζωές» αλλά μόνο μία, την οποία θα φροντίζουμε να την γεμίζουμε «ενέργεια», θα παραθέσω το πιθανό νόημα των παραπάνω ειδήσεων αλλά με τυχαία σειρά.
Εσείς μπορείτε να τις αντιστοιχίσετε:


Α) Η εικόνα της Ελ.Ας έχει ανάγκη τονωτικής «ένεσης», οπότε όποιον έχει συλλάβει τελευταία να τον αναβαθμίσουμε σε υπ’ αριθμό 1 δημόσιο κίνδυνο, και να το προβάλλουμε, διότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι στην αστυνομία προσλαμβάνουμε δημοσίους υπαλλήλους και στο δημόσιο προσλαμβάνουν αστυνομικούς στην νοοτροπία.

Β) Κανένας δεν θα μας ρωτήσει ποια είναι αυτή η ομάδα επιστημόνων , πού βρίσκεται αυτό το ερευνητικό εργαστήριο, το κύρος και την διάρκεια της έρευνας, αλλά πολλοί θα ρωτήσουν τον γιατρό τους για τις νέες θεραπείες-φάρμακα που κυκλοφορούν, όπως ο ασθενής διάβασε-άκουσε, οπότε θα τονωθεί η αγορά των παρόμοιων σκευασμάτων. Διαφήμιση νομίζω λέγεται αυτό ή κάπως αλλιώς???

Γ) Ένα καλό πλάνο πρέπει να έχει διάρκεια πάνω από τρία χρόνια, οπότε διαλέγουμε μια περιοχή εμείς, ως εργολάβοι, και αρχίζουμε την προσπάθεια υποβάθμισής της τονίζοντας όλα τα αρνητικά της, σκουπίδια, μόλυνση του αέρα, κακές υποδομές κλπ. Αγοράζουμε φτηνά πουλάμε ακριβά, αφού έχουμε συνεννοηθεί να κατασκευαστούν δύο δρόμοι και τρία πάρκα σε συμφωνία με τις δημοτικές και υπουργικές αρχές.

Δ)Η προστασία του έλληνα καταναλωτή πάνω απ’ όλα. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη. Δείχνει την μέριμνα του κράτους για τον πολίτη. Αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών αρχών. Ο κόσμος, γεμάτος εμπιστοσύνη προς το κράτος προστάτη ξοδεύει αβασάνιστα. Βέβαια, ελέγχεται διεξοδικά μόνο ένας μικρός αριθμός από τον τεράστιο όγκο των εισαγόμενων. Στον ίδιο βαθμό ελέγχεται ό,τι έρχεται από χώρες της ΕΕ. Επίσης σε μικρό βαθμό ελέγχεται ό,τι παράγεται εντός της χώρας μας, και τις πιο πολλές φορές μόνο κατόπιν καταγγελίας. Και τέλος, δεν ελέγχονται οι ελέγχοντες.

Ε) Οι ανακοινώσεις σε σχέση με τα οικονομικά είναι αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη Ν’ΑΚΟΥΣΕΙ ο κόσμος. Βέβαια δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ούτε αναφέρεται το ύψος της ενίσχυσης, ούτε ποιες οδυνηρές αυξήσεις σε άλλους τομείς θα επιφέρει αυτή η γενναιοδωρία του κράτους, ούτε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να τηρηθούν και είναι πάντα πολλές,

ΣΤ)Διαίρει και βασίλευε

Ολόκληρο το άρθρο

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ "ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ"

Είναι απίστευτο το πόσο μεγάλο "αεροπλανάκι" είναι. Ένας Θεός ξέρει τι προετοιμασία θέλει για να πετάξει, αλλά και εμπειρία! Δε χορταίνω να το βλέπω...νιώθω σαν ένα παιδάκι που μόλις είδε ένα παιχνίδι σε μια βιτρίνα και το θέλει επειγόντως!!!

Δείτε με τι μαεστρία το προσγειώνει!!!

Βρήκα τι δώρο θα μου κάνω τα Χριστούγεννα!!!








Πάρτε και ένα AirBus....






TABYBLUE

Ολόκληρο το άρθρο

ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΟΥΔΟΣΥΝΗ & ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ


Ο κανόνας είναι ότι τα πιο όμορφα πράματα στην ζωή είναι και τα πιο άχρηστα.
Π.χ το παγώνι, πολύχρωμο, πανέμορφο, εντυπωσιακό αλλά δεν τρώγεται. Άλλο παράδειγμα, το δελφίνι, χαριτωμένο, έξυπνο, αλλά και στην σχάρα και στο φούρνο με λαδολέμονο και στιφάδο που το έχω δοκιμάσει είναι απαίσιο.
Πάμε στους ανθρώπους;
Η Τζούλια Αλεξανδράτου, η Μίλα Γιόγιοβτς, πανέμορφες αλλά μόνο για να στολίζουν τον χώρο μας. Μπορείς να τις βάλεις να μαζεύουν βαμβάκι στ χωράφι και να γεννοβολάν παιδιά? Δεν κάνουν, δεν μπορούν.
Aretha Franklin, δεν είναι όμορφη αλλά έχει μια φωνάρα που σε ξεσηκώνει. Μπορείς να φανταστείς την μουσική χωρίς την παρουσία της; ΑΔΥΝΑΤΟ. Μπορείς όμως πολύ άνετα να φανταστείς τον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς χωρίς κάποιες γνωστές και ωραίες κοπέλες .
Αυτός, λοιπόν , ο κανόνας της αντίστροφης σχέσης αξίας & χρησιμότητας – ομορφιάς βρίσκει εφαρμογή σε όλους τους τομείς, εκτός από έναν. Της πολιτικής.
Εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα.
Καταρχήν θεωρούμε όλους τους πολιτικούς άχρηστους ενώ όλοι οι πολιτικοί προσπαθούν ΟΧΙ να μας αποδείξουν το αντίθετο, αλλά να μας πείσουν με τα λόγια.
Κατά δεύτερο λόγο, ενώ στην συνείδηση του ψηφοφόρου κυριαρχεί η γνώση της μη συνύπαρξης ομορφιάς & χρησιμότητας, παρ’ όλ’ αυτά ΚΑΙ εκλέγουμε τις ωραίες και γνωστές φάτσες ΚΑΙ την ίδια στιγμή τους κατηγορούμε επειδή εκλέχτηκαν λόγω του ωραίου παρουσιαστικού τους και μόνο.
Επίσης ακόμα και τις πιο αντιπαθητικές παρουσίες να εκλέξουμε πάλι δεν μπορούμε να βασιστούμε στον κανόνα ότι οι άσχημοι είναι και χρήσιμοι.
Αυτό που ισχύει στα γουρούνια και στις αγελάδες δεν είναι κριτήριο στους άσχημους πολιτικούς.
Το ότι εξηγείται αυτό το φαινόμενο, δεν μας βοηθάει να επιλέγουμε σωστότερα πολιτικούς.
Πώς εξηγείται; Οι ωραίοι έχουν εξασφαλισμένη την εικόνα τους, οι άσχημοι πάλι χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους ( ίντριγκα, ραδιουργία, δημόσιες σχέσεις, ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις κλπ) για να εξωραΐσουν την εικόνα τους.
Όπως ακούμε και βλέπουμε συνέχεια, ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται για την ΕΙΚΟΝΑ που έχει ο λαός για αυτούς. Να την προστατεύσουν πχ από τα σκάνδαλα και τις «κακές» συναναστροφές και να την βελτιώσουν.
Η ΕΙΚΟΝΑ τους ΠΑΝΩ απ’ όλα. Δεν έχει σημασία το πραγματικό έργο τους, η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ τους αλλά ΜΟΝΟ ότι μπορεί να εντυπωσιάσει τον λαό.
Η ΝΔ λέει συνέχεια ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να διορθώσει τίποτα προτείνοντας λύσεις, πιέζοντας καταστάσεις τώρα, αλλά ΠΡΩΤΑ θέλει να ξαναπάρει την εξουσία. Τα άλλα κόμματα ΔΕΝ αξιοποιούν την εξουσία που έχουν οι βουλευτές τους να σπάσουν φραγμούς και αντιστάσεις που καλύπτουν περίεργες συναλλαγές εντός της πολιτικής αλλά αυτοπαρουσιάζονται ως οι μόνοι αγνοί και καθαροί, για να μην πω λιγότερο βρώμικοι.
Η ΕΙΚΟΝΑ που θα τους βοηθήσει να εκλεγούν τους εξουσιάζει.
Τα εφόδια, η τεράστια ισχύς που έχει ένας βουλευτής σε σχέση με τον πολίτη, η δυνατότητά του να μπορεί να «ΚΑΝΕΙ» και όχι να παπαρολογεί λέγοντας «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ» παραμένει ανεκμετάλλευτη.
Οπότε εδώ θα πρέπει να αλλάξουμε λίγο τον κανόνα μας :
Αντί «ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ» να πούμε
«ΣΥΝΉΘΩΣ Ο ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ»
Χμμμμμ... αυτό νομίζω ότι βρίσκει εφαρμογή σε όλα όσα σχετίζονται με εμάς
Θρησκεία, πολιτική, πολιτικές νεολαίες, φίλοι, πρόεδροι αθλητικών σωματείων κλπ

Χαράλαμπος Σγουραμάλης


Ολόκληρο το άρθρο